קציצות הודו אפויות
"למה אין קציצות הודו אפויות באתר ?" אז עכשיו יש אפשר להפסיק לשאול :). מה כיף בקציצות האלה ? הן בריאות כי הודו מאד בריא במיוחד בשביל הילדים והבונוס הנוסף שהן אפויות. תוך כדי הכנסתי קצת ירקות ככה בשביל הטעם הנהדר ללוש טוב לעשות קציצות ולשלוח לתנור זה כל העניין. הקציצות יוצאות רכות טעימות ואיזה יופי של מנה לצהריים יש לי.
16 קציצות
מרכיבים:
500 ג' בשר הודו טחון (נקבה)
בצל קצוץ דק מטוגן
ביצה
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
בטטה קטנה מגורדת
2 פרוסות חלה
מעט קינמון
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את החלה במים לסחוט ולקצוץ, לערבב את כל המצרכים וליצור קציצות.
2. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן לאפות ב 180 צד ראשון כ 20 דקות או עד שמזהיב להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.
3. מי שלא רוצה לאפות יכול לטגן, שני הצדדים עד שמזהיב.
גולשים מכינים וממליצים:
רוני : "טעים טעים טעים!!! הייתי כל כך חשדנית, חששתי שהבטטה לא תהיה עשויה מספיק, שאפייה במקום טיגון תייצר קציצות דחוסות ויבשות, כמה טעיתי!
איזה כיף של מנה. קלי קלות להכין, ויוצא מעדן. האמת- הופתעתי. הקציצות האלה עומדות להפוך לאורחות של קבע בשולחן השבת שלנו. תודה רבה!!"
הדס : "מתכון מעולה! שמתווסף למתכונים נהדרים נוספים מהאתר 🙂 תודה :)"
גיטית : "המרתי את הבטטה בתפוח אדמה. יצא מדהים!
הבת שלי גמרה לבד כמעט חצי מהכמות עוד לפני שהתישבנו לשולחן. הפכת אותי לאלופה ויצירתית במטבח.
תודה רבה!"
אירית : "פעם שנייה שני מכינה את הקציצות האפויות האלה והן נחטפות ולא מאמינים לי שהן לא מטוגנות.
כל כך טעים! אפילו בעלי שיבח את הקציצות וחיסל צלחת שלמה…."
ליאת : "פעם ראשונה שניסיתי והקציצות יצאו רכות, טעימות ונפלאות. ממש נהנתי להכין ולאכול"
לביאה : "ניקי, הקציצות יצאו מושלמות!!!!! תודה על עוד
מתכון מוצלח."