קציצות הודו אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות הודו אפויות

“למה אין קציצות הודו אפויות באתר ?” אז עכשיו יש אפשר להפסיק לשאול :). מה כיף בקציצות האלה ? הן בריאות כי הודו מאד בריא במיוחד בשביל הילדים והבונוס הנוסף שהן אפויות.  תוך כדי הכנסתי קצת ירקות ככה בשביל הטעם הנהדר ללוש טוב לעשות קציצות ולשלוח לתנור זה כל העניין. הקציצות יוצאות רכות טעימות ואיזה יופי של מנה לצהריים יש לי…

16 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ בשר הודו טחון (נקבה)
בצל קצוץ דק מטוגן
ביצה
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
בטטה קטנה מגורדת
2 פרוסות חלה
מעט קינמון
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. להשרות את החלה במים לסחוט ולקצוץ, לערבב את כל המצרכים וליצור קציצות.

2. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן לאפות ב 180 צד ראשון כ 20 דקות או עד שמזהיב להפוך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

3. מי שלא רוצה לאפות יכול לטגן, שני הצדדים עד שמזהיב.

26729 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

רוני : “טעים טעים טעים!!! הייתי כל כך חשדנית, חששתי שהבטטה לא תהיה עשויה מספיק, שאפייה במקום טיגון תייצר קציצות דחוסות ויבשות, כמה טעיתי!
איזה כיף של מנה. קלי קלות להכין, ויוצא מעדן. האמת- הופתעתי. הקציצות האלה עומדות להפוך לאורחות של קבע בשולחן השבת שלנו. תודה רבה!!”

הדס : “מתכון מעולה! שמתווסף למתכונים נהדרים נוספים מהאתר 🙂 תודה :)”

גיטית : “המרתי את הבטטה בתפוח אדמה. יצא מדהים!
הבת שלי גמרה לבד כמעט חצי מהכמות עוד לפני שהתישבנו לשולחן. הפכת אותי לאלופה ויצירתית במטבח.
תודה רבה!”

אירית : “פעם שנייה שני מכינה את הקציצות האפויות האלה והן נחטפות ולא מאמינים לי שהן לא מטוגנות.
כל כך טעים! אפילו בעלי שיבח את הקציצות וחיסל צלחת שלמה….”

ליאת : “פעם ראשונה שניסיתי והקציצות יצאו רכות, טעימות ונפלאות. ממש נהנתי להכין ולאכול”

לביאה : “ניקי, הקציצות יצאו מושלמות!!!!! תודה על עוד
מתכון מוצלח.”

297
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענת

ניקי הי,
האם את מתכוונת להודו אדום?
או לשווארמה הודו נקבה?

מיכל

שלום ניקי, אין לי חלה בבית, האם אפשר לשים פירורי לחם קנויים ?

אילת

הי ניקי, האם אפשר עם עוף טחון במקום הודו ?

טליה

הי ניקי, בד”כ מנסה לא להטריח ולחפש בשאלות..
נגמרה החלה, להמיר בפרוסות לחם/לחמניה?
ואם אני רוצה את הקציצות לשבת- עדיף להקפיא אחרי הבישול ולהפשיר על הפלטה? או לשמור במקרר ואז לחמם על הפלטה?..
אלפי תודות על מתכונים מעולים 🙂

יעל

למי שרוצה ללא גלוטן, במה ניתן להמיר את פרוסות החלה? או שאפשר לוותר?

מיכל

הי ניקי,
הכנתי זה ממש פשוט וממש טעים אבל לצערי יצא לי מלוח מידי 🙁 יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לאזן את המליחות? אולי לשים ברוטב. הכנתי את זה לילד שלי…
תודה! מיכל

1 16 17 18