יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות ראשונות מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לתשעה באב

לבבות ארטישוק ממולאים טונה

17 יוני 2014
(Visited 2,399 times, 1 visits today)

לבבות ארטישוק ממולאים טונה

בדרך כלל הולכים על מילוי בשרי אבל הפעם התחשק לי לגוון, עם מילוי קליל ולא כבד כי רציתי מנה ראשונה והיו מספיק בשרים בהמשך, אז לקחתי לבבות מילאתי וטונה וירקות הכל בתוך רוטב טעים שנספג בלבבות. מנה ראשונה מושלמת קלה ביותר להכנה.

מרכיבים:

10 לבבות ארטישוק
קופסת טונה 160 ג'
בצל בינוני קצוץ
תפוח אדמה בינוני מגורד
ביצה
כף קטשופ
כפית פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח

חלבון

רוטב:
בצל בינוני קצוץ
פלפל אדום גדול חתוך קטן
כוס וחצי מים
רסק עגבניות
כפית פפריקה
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

  • מרק ירקות עם אורז

    מה שהכי יפה במרק הזה שהוא ארוחה שלמה, אכלתי קערה ממנו וזה הספיק לי תראו כמה דברים טובים ירקות בצל, גזר, תפוח אדמה ואורז בסמטי שנותן את הטאצ' הסופי, לא הפסקתי לטעום ככה בקטנה פה ושם.
    זה כל כך טעים לאכול מרק ירקות עם אורז מנה עיקרית ותוספת הכל בקערה אחת ואתם יודעים מה מבחינתי זה יכול להיות גם בקיץ דברים טובים אפשר לאכול כל השנה ולא רק בחורף.
    בכל זאת רוצים להוסיף משהו ליד ? מקלות בצל (טעים ברמות!) סלט עגבניות חריף כמו בפלפליות (ממכר)
    ולביבות לא משנה הסוג, יופי של ארוחה קלה ולא קשה להכנה.

    4 מנות

הכנות:

1. לחלוט את הלבבות כ 10 דקות במים רותחים ולסנן.

2. לסנן את הטונה לפורר לטגן את הבצל עד הזהבה ולערבב את כל המצרכים.

3. להבריש את הלבבות עם החלבון ולמלא לשמור בקירור.

4. רוטב :
לטגן את הבצל להוסיף שום טיגון קל ולהוסיף פלפל לטגן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות להוסיף את הלבבות להרטיב עם הרוטב ולבשל כ 20 – 25 דקות אש בינונית.

הרשם
עדכן
47 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי רק לוודא שהבנתי נכון ממלאים את הלביבות האלה בתערובת של הטונה והבצל ואז מכניסים לרוטב נכון?

הי ניקי

האם אפשר לחמם בערב במיקרו?

היי ניקי אני מאד נהנית מהאתר שלך. אחרי תקופה ארוכה שלא בישלתי חזרתי לבשל והמתכונים שלך מאד עוזרים לי. והכי חשוב, מזכיר לי בדיוק את המתכונים שאמא שלי היתה מבשלת. מרגש! ובנוסף, במתכון הזה, מה אפשר לשים במקום הקטשוף? תודה רבה ממני ומאמא שלי ששמחה מאד שהתתחלתי לבשל כמוה חחחח

היי ניקי,
יש לי ארטישוק טרי… אותו אופן הכנה או קצת אחרת?
תודה רבה!
רחלי

הרגע הכנתי יצא מעלףףף תודה ניקי אין על המתכונים שלך

הי ניקי, יש לך רעיון למילוי אחר, לא בשר ולא דגים (ורצוי פרוה)?

הי ניקי יקרה, בדיוק באמצע ההכנה. מה אפשר להוסיף לרוטב במקום פלפל? תודה!