כנפיים לילדים בסיר מהממות!
יש מתכונים שאני מכינה כבר הרבה שנים בעיניים עצומות באופן קבוע הכנפיים האלה מככבות אצלי בצהריים באופן קבוע, הידעתם שאחד החיפושים הגדולים של האתר זה מה להכין לארוחת צהריים ? קבלו מתכון מהמם וקל הכנה.
אני מכניסה בפנים וזה שיישאר בינינו דברים נוספים הכל מתמזג ברוטב הנפלא, אני רגועה שהכנסתי קצת בריאות פנימה וזה אחד התבשילים הביתיים הכי טעימים שהכנתי לנגב את התחתית של הסיר ולא להפסיק עד שלא ישאר כלום.
בשביל לקבל תוספת ירקות הוספתי גזר מבחינתי סיר מושלם.
4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות (לא חובה)
4 – 5 גזרים חתוכים לקוביות
בצל גדול חתוך קטן
2 שיני שום פרוסות דק
כוס מים / 2 כוסות מים
חצי פלפל חריף חתוך דק
2 כפות עדשים אדומות (לא חובה)
2 כפות טחינה גולמית (לא חובה)
2 כפות סילאן / דבש
2 עגבניות בשלות ורכות חתוכות קטן
כף רסק עגבניות
תבלינים:
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר יחסית גדול ורחב עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות ולהוסיף את שיני השום לטיגון קצר.
2. להוסיף את קוביות העגבניות, פלפל חריף, רסק, עדשים אדומות, מים, טחינה, סילאן ותבלינים להרתיח לבשל כ 10 דקות להוסיף את הכנפיים לכסות לבשל כשעה וקצת.
אפשר להכין בלי העדשים והטחינה ואז להפחית את הסילאן בכף.