מעורב ירושלמי עם תפוחי אדמה
בחיי שזה טעים מיקס של בשרים שלא דורשים בישול ארוך אלא קצר, הוספתי הפעם ירקות שתיהיה כאן ארוחה שלמה.
מנה עיקרית קלה עם יופי של טעמים, מסוג המתכונים שאני אוהבת להכין לצהריים .
5 מנות
מרכיבים:
250 ג' פרגיות חתוכות קטן
250 ג' שווארמה הודו חתוך קטן
2 גזרים
2 כפיות שום כתוש
בצל
2 תפוחי אדמה
2 כוסות מים
כף פפריקה אדומה
חצי כפית כורכום
מעט כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך
הכנות:
- 1. לחתוך את התפוחי האדמה והגזר לקוביות קטנות.
2. לחמם סיר עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, להוסיף את הירקות לטגן עד שהם מזהיבים, איך עושים את בלי הרבה שמן, צריך להקפיד לערבב או להקפיץ מידי פעם בסבלנות הירקות מתחילים להזהיב, זה לוקח כמה דקות על אש גבוהה.
3. לחתוך את הבצל לקוביות ולהוסיף לטיגון יחד עם הירקות.
*4. להוסיף תבלינים שום ומים לא הכל, לבשל 10 דקות, בינתיים לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את הבשר כ 5 – 6 דקות על אש גבוהה ולהוסיף לירקות, להוסיף את המים שנותרו, לבשל 10 – 15 דקות ולבדוק טעמים.