פרגיות עם ירקות ופתיתים
לא אני לא עצלנית אבל תבשילים שנותנים לי הכל גם מנה עיקרית וגם תוספת עושים לי את החיים קלים, נו טוב.. אני עצלנית :)) איזה כיף לראות את הילדים אוכלים ונהנים מהאוכל, ארוחת צהריים פשוטה קלה טעימה.
מרכיבים:
בצל
500 ג' פרגיות
2 פלפלים
2 כוסות פתיתים
3 כפות שמן זית
כף רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית תבלין לפרגיות
2 כפיות פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחתוך את הפרגיות קטן ולשים בקערה להוסיף את התבלינים והשמן זית לערבב טוב ולהשרות כחצי שעה.
2. לחתוך את הירקות קטן, לשים במחבת שתי כפות שמן ולטגן את הפלפלים כשתי דקות תוך כדי להוסיף את הבצל ולטגן כחמש דקות תוך כדי בחישה ולהוסיף את הצ'ילי.
3. במחבת נפרדת על אש גבוהה לטגן את הפרגיות עם שלוש כפות שמן, לערבב מידי פעם עד שהפרגיות זהובות זה לוקח כ 7 – 8 דקות בערך.
4. להוסיף את הפרגיות לירקות לטגן כשתי דקות ולבדוק טעמים.
5. הכנת הפתיתים : לחם סיר קטן עם 2 כפות שמן להוסיף את הפתיתים מעט לערבב, להוסיף 3 כוסות מים רותחים להרתיח ולהנמיך את האש, לכסות לבשל חמש דקות ולהשאיר מכוסה חמש דקות נוספות.
6. להוסיף לפרגיות לערבב ולהגיש.
כדאי לדעת ש…
ניתן להחליף את הפרגיות בחזה עוף, את הפתיתים ניתן להחליף באורז או בורגול, ניתן להכין יום קודם, לא אוהבים פלפל ? תחליפו בגזר.
גולשים מכינים וממליצים:
רחלי : היי ניקי,המתכון יצא פשוט מושלם,טעים מאוד. מומלץ בחום.
מעיין : "חזרתי לעדכן שיצא מושלם!!!"