מג'דרה פרגיות
טעים טעים איזה כיף של מתכון, התיבול של הפרגיות נותן טעם נפלא לאורז איזה שילוב נהדר. לקחתי כף והתחלתי לאכול ישר מהמחבת זה עד כדי כך יצא מוצלח. מתכון קלאסי לצהריים הילדים נהננו מכל ביס ואני נהנתי לראות את הצלחות הריקות.
5 – 6 מנות
מרכיבים:
2 כוסות אורז
2.5 כוסות מים
חצי כוס עדשים ירוקות
400 ג' פרגיות חתוכות קטן
בצל גדול
שן שום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
משרה לפרגיות:
כף גדושה פפריקה
כפית רוטב סויה
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
1/4 כוס שמן זית
כף פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
- 1. להשרות את הפרגיות והתבלינים כחצי שעה.
2. להשרות את העדשים כשעה במים, לשים את העדשים בסיר לכסות במים וקצת יותר לבשל 10 דקות ולהוריד מהאש.
3. לחצות את הבצל לשניים ולפרוס דק, תוך כדי לקצוץ את השום, לשים בסיר 3 כפות שמן להוסיף את הבצל והשום ולטגן עד שמזהיב,
4. להוסיף את האורז לבצל ערבוב קל להוסיף את העדשים כולל הנוזלים שנותרו מהבישול, להוסיף מים ושתי כפיות מלח. להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
*5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הפרגיות עד שמזהיב ולערבב עם האורז, לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה מעל.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות, ניתן להכין יום מראש.
גולשים מכינים וממליצים:
שלי : "יצא מצוין, תודה רבה ניקי: על המתכונים ועל המענה המהיר לשאלות , זו הסיבה שאני מכורה לאתר שלך, ישר כח!!"