יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

מג'דרה פרגיות

28 ינואר 2015
(Visited 11,666 times, 1 visits today)
מג'דרה פרגיות

מג'דרה פרגיות

טעים טעים איזה כיף של מתכון, התיבול של הפרגיות נותן טעם נפלא לאורז איזה שילוב נהדר. לקחתי כף והתחלתי לאכול ישר מהמחבת זה עד כדי כך יצא מוצלח. מתכון קלאסי לצהריים הילדים נהננו מכל ביס ואני נהנתי לראות את הצלחות הריקות.

5 – 6 מנות

מרכיבים:

2 כוסות אורז
2.5 כוסות מים
חצי כוס עדשים ירוקות
400 ג' פרגיות חתוכות קטן
בצל גדול
שן שום
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

משרה לפרגיות:
כף גדושה פפריקה
כפית רוטב סויה
חצי כפית גריל עוף
כף א. מרק
1/4 כוס שמן זית

כף פטרוזיליה קצוצה

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם ירקות ארוחה בסיר – אין לי כוח להכין כלום

    אני רוצה לשתף אתכם בארוחת "אין לי כוח להכין כלום" ובכל זאת אני צריכה לארגן משהו קל ובימים החמים שעוברים עלינו למי יש חשק לאכול משהו כבד אז הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר רציתי כמה שיותר צבעים שיהיה יפה בעיניים.
    זה נראה לא הכי הגיוני אבל זה יוצא מאוד טעים, בא לכם חיים קלים ? הגעתם למקום הנכון קבלו את ארוחת אין לי כוח להכין כלום שלי זה עומד לככב במטבחים שלכם.

  • צ'יפס זיגזג קריספי כמו בבורגר ראנץ

    אני כבר המון זמן מתכננת להכין צ'יפס זיגזג אבל לא היה לי את הכלי המתאים ובסוף מצאתי אחד כזה במגירת הכלים במטבח של אמא שלי ואוו איך הייתי מאושרת עכשיו אני יכולה להתקדם.
    לא רציתי להכין סתם צ'יפס אלא צ'יפס קראנצ'י כשנותנים ביס שומעים את ההתפצחות בפה הקרנצ'יות הורסת בפירוש צ'יפס שכיף לאכול וליד שניצלים זה חלומי.
    בשביל להגיע למצב של צ'יפס מושלם יש שלבים בדרך זה לוקח קצת זמן אבל חלק מהשלבים אפשר להכין מראש תשמעו לי התוצאה הסופית שווה הקריספיות מורגשת בכל ביס.
    בקשר לכלי אומנם התלהבתי ממנו אבל אין בעיה להשתמש בסכין.

  • אורז צהוב של בתי מלון

    היינו בחופשה והאורז הזה הוגש בכל ארוחה גם צהריים גם ערב אנשים חיסלו אותו כאילו בחיים לא טעמו אורז,
    זה הדבר הראשון שניגשו אליו בכל המבחר הגדול שהיה שם. בחיים שלי לא ראיתי אורז שמתחסל כל כך מהר והיו שם כמויות.
    ברגע שטעמתי הבנתי על מה כל המהומה זה היה אורז טעים ברמות וכולה אורז צהוב עם אטריות.
    חזרנו הבייתה ואמרתי לעצמי שאני חייבת להכין את האורז הזה, הוא גם יפהפה בהגשה מייד מושך את העין, למחרת צהריים הכנתי אותו בתוספת לשניצלים, צ'יפס וסלט ירקות אח כמה טעים והכי חשוב זה פשוט להכנה ובלי להסתבך.

    4 – 5 מנות

  • חזה עוף עסיסי במחבת

    איך אני אוהבת חזה עוף תנו לי רק לשחק איתו במטבח וכמה שיותר.
    תדמיינו חזה עוף רך זהוב שכיף לאכול, אני מתלהבת כי יצאו לי נשנושי חזה עוף מעולים רק לטבול באיזה רוטב ולטרוף.
    אם יש מתכון שנועד לצהריים תכינו את זה קלי קלות תוך 20 דקות עמדה על השולחן ערימת נישנושי חזה עוף, אני ואביב ירדנו עליה בכיף. לפעמים לא צריך להסתבך הלכתי על מתכון בסיסי שנותן תוצאה טובה יותר מזה אני לא צריכה.
    יש לי צהריים הייתי כאן.

    3 מנות

הכנות:

  1. 1. להשרות את הפרגיות והתבלינים כחצי שעה.

2. להשרות את העדשים כשעה במים, לשים את העדשים בסיר לכסות במים וקצת יותר לבשל 10 דקות ולהוריד מהאש.

3. לחצות את הבצל לשניים ולפרוס דק, תוך כדי לקצוץ את השום, לשים בסיר 3 כפות שמן להוסיף את הבצל והשום ולטגן עד שמזהיב,

4. להוסיף את האורז לבצל ערבוב קל להוסיף את העדשים כולל הנוזלים שנותרו מהבישול, להוסיף מים ושתי כפיות מלח. להרתיח לכסות ולהנמיך לאש נמוכה, לבשל 18 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

*5. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הפרגיות עד שמזהיב ולערבב עם האורז, לפני ההגשה לפזר את הפטרוזיליה מעל.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות, ניתן להכין יום מראש.

מג'דרה פרגיותמג'דרה פרגיותמג'דרה פרגיות

גולשים מכינים וממליצים:

שלי : "יצא מצוין, תודה רבה ניקי: על המתכונים ועל המענה המהיר לשאלות , זו הסיבה שאני מכורה לאתר שלך, ישר כח!!"

הרשם
עדכן
46 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות