יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות חזה עוף ברוטב

21 יוני 2015
(Visited 358,439 times, 103 visits today)

קציצות חזה עוף ברוטב

אני יכולה לומר שזה המתכון של הקציצות שאני הכי אוהבת להכין קציצות עסיסיות טעימות שמככבות אצלי כבר שנים, שילוב מושלם של מתקתקות עם חזה עוף שמתבשלות ברוטב לא חריף שמתאים לילדים והן כל כך רכות.
מתפרקות בביס הראשון מתכון אהוב וקל הכנה שכל המשפחה אוהבת, תראו איך הכנתי את הרוטב רק לשתות אותו עם כפית והקציצות מתחסלות אחת אחרי השנייה, על הסיר הזה נאמר כמה קציצות כבר אפשר לאכול ? כשמדובר במתכון הזה ניגבנו את התחתית של הסיר.

4 מנות

מרכיבים:

מצרכים לקציצות:
500 ג' חזה עוף טחון
גזר
בצל קטן
שן שום
חצי כפית סודה לשתייה
כף קטשופ
כף רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס פירורי לחם / קמח מצה
כף קמח
כף אבקת מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הרוטב :
בצל קצוץ
3 שיני שום
שתי כוסות מים רותחים
כפית קמח
כף רסק
כף דבש
כף פפריקה
מעט כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. הכנת הקציצות : לשים במחבת חמה 2 – 3 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב, לפרוס את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קל, לגרד את הגזר לשים בקערה ולהוסיף את שאר מצרכי הקציצות  לערבב טוב מומלץ להרטיב את הידיים לפני (מאוד מקל) ליצור כדורים ולקרר כשעה.

2. מי שמעדיף לטגן ולקצר בזמנים:
אפשר לוותר על הקירור לשטח את הכדורים ולטגן עד הזהבה משני הצדדים.

2. הכנת הרוטב : במחבת חמה לשים 3 כפות שמן  להוסיף את הבצל ולטגן כשתי דקות להוסיף את השום לטיגון קל, להוסיף את הקמח לערבב עד שהוא נמס לגמרי.

3. בקערה קטנה לערבב מים ותבלינים ולהוסיף לבצל, להנמיך את האש ולבשל כ 5 – 10 דקות, להוסיף את הקציצות המטוגנות ולבשל כ 10 דקות.

4. ללא טיגון:
לשמן את הידיים לעבור על הכדורים בזריזות ולהוסיף לרוטב, לבשל כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה  – בינונית.

 

קציצות חזה עוף ברוטבקציצות חזה עוף ברוטב

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : "ניקי, אלו הקציצות הטעימות ביותר שאכלתי איי פעם!!
תודה תודה תודה :)"

אלינור : "ללא ספק הקציצות הכי טעימות שיצאו לי
כל מתכון קל ברור והכי חשוב טעים בטירוף"

ליאת : "הכנתי את קציצות העוף הבוקר ואפשר לומר שזו הצלחה ענקית!
הן פשוט מהימות!"

שיר : "מתכון מנצח!!!לא נופלת איתו אף פעם"

שרון : "וואו, איזה קציצות נפלאות!! אימצנו!!
חיפשתי מתכון לקציצות מחזה עוף וקיוויתי שהן לא תהיינה יבשות. הקציצות אווריריות, נהדרות ופשוט נחטפו מהסיר! הבנות שלי ממש השתגעו עליהן!!
תודה ניקי על עוד מתכון נהדר שאימצנו :-)"

אופירה : "ניקי היקרה, ביום שישי התארח אצלנו חבר של הבת שלי (פעם ראשונה) לארוחת ערב. כל השולחן היה על טהרת המתכונים שלך: מוסקה, קציצות עוף, לביבות בטטה וערוק וגם חלה ועוגת שיש. הכל היה מדהים וטעיםםםם ממש. כולם החמיאו לי וליקקו את האצבעות. אז אני רוצה לומר לך תודה רבה ותמשיכי להפציץ במתכונים מעולים !!!"

שיילו : "רק רציתי לומר שהקציצות האלה מדהימות.. הקטנצ'יק שלי בן 10 חודשים לא קל בכלל באוכל.. ממש נהנה. המון תודה!"

יונה : "לפני שהכנתי ת'מתכון קראתי את התגובות של משתמשי האתר על התפריט הנ"ל והכנתי לכתחילה כמות כפולה והתוצאה הוא: סיר ריק בלי להתחנן לילדים שיבואו לאכול"

דיקלה : "וואו ניקי!!!! את לא מבינה קניתי עוף קפוא רבע ממנו חלבון מן הצומח אמרתי אין סיכוי שיוצא משהו נורמלי… את לא מבינה איזה טעים!!!"

מגי : "מעולות!! הרבה זמן לא הכנתי אותן והיום קיבלתי מחמאות עליהן.
נכס האתר שלך 3>"

ענת : "ניקי יקירתי,
למרות שאנחנו הורים לילדים9 שכבר עפו מהקן, ממשיכה לבשל את המתכונים המצוינים שלך. אתמול הכנתי את קציצות העוף האלה, ושנינו התמוגגנו, ממש כמו הילדים. תודה על מתכון נפלא זה ועוד רבים אחרים שכבר נוסו ומככבים אצלנו במטבח.
כה לחי."

מיכל : "הכנתי כמה סוגי קציצות שלך ולא תמיד כולם אהבו. פה היה קונצנזוס !!! כולם אהבו .אפילו הקטנצ'יק ביקש עוד ועוד. זה הולך לככב כאן פעם בשבוע.תודה ניקי.מה היינו עושים בלעדייך?!"

רותי : "ניקי יקרה 🙂 יצא מושלם. אפילו הבן הבררן טרף ואמר שטעים…איזה כיף. תבורכי"

רונית : "הבן שלי חזר מקייטנה השבוע והכריז שאכל את הקציצות עוף הכי טעימות. שמחתי בשבילו ובד בבד החלטתי שאני פתוחת את האתר שלך ומחפשת איך גם על שלי הוא יגיד את זה – נו מה…. 🙂
הכנתי לו את הקציצות האלה יחד עם האורז והפתיתים והתוצאה לא אחרה לבוא
תודה רבה יקרה על כל רגעי האושר שאת נותנת לנו!"

יעל : "אני מכינה את הקציצות ביומיים האחרונים כבר יום אחרי יום….הכל חוסל…יצא ממש טעים…תודה!"

ענבר : "ניקי ניקי. אין מילים. מתכון מדהים. קל וטעים.
בעלי אומר שהרוטב של הקציצות האלה הכי טעים שעשיתי אי פעם.
נ.ב.
שתביני שהכנתי את הקציצות הערב, כדי שיהיה למחר בצהרים
בסוף – לא השאירו כלום למחר"

עדי: "מכל מתכוני כדורי הבשר שניסיתי (וניסיתי לא מעט)
זה המתכון מספר אחת!
הוא מככב אצלינו כמעט כל שבוע כבר תקופה."

הרשם
עדכן
927 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן