יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני דגים מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב

קציצות טונה טעימות אחת אחת

22 יולי 2015
(Visited 72,300 times, 1 visits today)

קציצות טונה טעימות אחת אחת

אני כל כך אוהבת קציצות טונה, תראו לי בית שאין במזווה כמה קופסאות של טונה. תמיד זמין ואם לא מומלץ להחזיק בבית.
טונה בהחלט יכול להחליף בשר בארוחה ונותן שינוי מרענן עם סלט ליד חלה טובה ואורז זה פשוט מושלם! קציצות רכות מלאות בטעמים.
הרוטב אליפות זה אחד הרטבים הכי טעימים לקציצות. אני אומר לכם בכנות אני לא בטוחה מה יותר טעים הקציצות או הרוטב.
ניגבנו אותו עם החלה של שבת, יאמי כמה טעים 🙂 מומלץ לראות את הסרטון לפני ההכנה, הסברתי לגבי טיגון הקציצות.

3 מנות

מרכיבים:

2 קופסאות טונה בשמן / מים (כל אחת 160 ג')
בטטה קטנה / גזר / תפוח אדמה
70 ג' קמח (חצי כוס)
ביצה
בצל
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:

בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
כפית שטוחה קמח
2 עגבניות חתוכות קטן
כף סילאן / דבש
2 כוסות מים
כף מיץ לימון (לא חובה)
כף פפריקה מרוקאית
קצת סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

הכנות:

1. לקצוץ את הבצל, לשים 2 כפות שמן במחבת ולטגן את הבצל כשתי דקות, לפרוס את השום דק ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון.

2. אני ממליצה לסנן את הטונה לפני שמשתמשים בה, לפורר את הטונה ולהוסיף את שאר המצרכים כולל הבצל, להכין קציצות בגודל כדור פינג פונג ולשטח.

3. לשים במחבת כף שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה ולהוציא.

Never Fail Tuna Patties Recipe

4. הכנת הרוטב:
לקצוץ את הבצל והשום לטגן את הבצל כשתי דקות, להוסיף את השום לטיגון קל, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נטמע בבצל, לקצוץ את העגבניות (אני מעדיפה לקלף אותן קודם) ולהוסיף לבצל יחד עם הסילאן, סוכר תבלינים ומים. לבשל כמה דקות.

5. להוסיף את קציצות הטונה לבשל כ 10 דקות אש נמוכה בינונית.

מעולה!

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הקציצות יום מראש ולהוסיף לרוטב למחרת, את כל המתכון אפשר להכין יום מראש. רוצים פיקנטיות ? תוותרו על הסילאן תוסיפו קצת יותר סוכר וחצי פלפל חריף ירוק לטגן יחד עם הבצל.
רוצים לוותר על הטיגון ? אין בעיה לאפות את הקציצות טונה.

טונה מכילה כמויות נפלאות של חלבון רזה ואיכותי, שנספג בגוף לצורך חיזוק ובניית העצמות והשרירים. אם אתם אנשי הטונה במים- נהדר, אם אתם מאלו שאוהבים רק טונה בשמן- מצויין, רק לא לשכוח לסחוט היטב את השמן לפני האכילה.
בכל המתכון 12 יחידות אנרגיה (יחידת אנרגיה= כ100 קלוריות)
בכל קציצה כ65 קלוריות, רובן מחלבון. 3-4 קציצות יהיו מקור נהדר לחלבון בארוחה. תוסיפו תפו"א או אורז ליד וירק מבושל או סלט וקיבלנו ארוחה מאוזנת.
ממליצה לאפות את הקציצות במקום לטגן. בצורה כזו מכינים את כל הכמות בתבנית אחת, בלי להוציא מחבת ובלי שומן נוסף. אל חשש, הקציצות לא יצאו יבשות, הן קופצות מייד לתוך הרוטב ויוצאות עסיסיות וטעימות.

אני יכולה לאכול את הקציצות האלה ישר מהמחבת, בתוך פיתה עם טחינה וירקות,האני לא צריכה שום דבר אחר, נסו ותתאהבו.
קציצות טונה טעימות אחת אחת
איזה רוטב מופלא! ברגע שתכינו לא תפסיקו להכין טעים ברמות!
קציצות טונה טעימות אחת אחת
בתאבון 🙂
קציצות טונה טעימות אחת אחת

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : "היי ניקי, תודה על עוד מתכון מעולה. הבעיה היחידה עם הקציצות האלה היא שחצי מהן התחסלו עוד לפני שחשבתי באיזה סיר לעשות את הרוטב (ואני לבד בבית..) פעם הבאה נדע להכפיל כמויות.. תודה :)"

אורית : "ניקי, תודה רבה!
פשוט מתכון נפלא.
וזאת הזדמנות להודות לך על התרומה המדהימה שלך לטעמים הטובים בשולחן השבת שלנו וגם במהלך השבוע.
תודה רבה! אין מילים."

איילת: "טעים טעים טעים ושוב טעים!!
מתכון מעולה! ופתרון מצוין לתשעת הימים 🙂
תודה רבה על השדרוגים התמידיים לארוחות שלנו ♥"

חני : "אליפות של קציצות!!! תודה ניקי על הכל את מככבת אצלי במטבח ובזכותך אני קוצרת מחמאות מבעלי"

רחל : "למה לא הכפלתי כמויות למה????? ;( ;("

שירן : "מווושלם!!!! גם הפסטה בסיר אחד פשוט להיט"

מיכל : "ניקיייייי,מאוהבת בךךךךך!!!
עשיתי ת'קציצות ואני פשוט בוכה מרב שזה טעיםםםם:):):)
עשיתי את זה למחר בצהריים ולא יודעת אם ישאר משהו..
אני פשוט מודה לך ברמות מטורפות על האפליקציה!!!
שתיפתי את כל חברותי באפליקציה ..
הכנתי גם את הלזניה ויצא מושלםםם.
פשוט אין מילים להודות לך!!!!"

מיכל : "קציצות מאוד טעימות. מומלץ בחום"

אהובה : "מתכון מעולההההה
בן זוגי לא כלכך עף על הרעיון של קציצות טונה אבל ברגע שהוא טעם, אהבה מביס ראשון. תודה רבה"

ליטל : "נגמרו לי המילים….
בחיים שלי לא אכלתי קציצות טונה יותר טעימות מאלה
אחד הדברים הכי טעיים בעולםםםםםם
תודה יצא לי מושלם
בעלי ליקק את האצבעות וגם אני…"

שרה : "יצא מצוין. ליקקו את האצבעות, עד שלא נשאר יותר אף קציצה. ועשיתי מראש כמות כפולה…"

שירה : "להיט להיט להיט!
תודה רבה על עוד מתכון משובח"

הרשם
עדכן
372 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

טיפ מנסיוני למי שמעדיף ללא קמח:
במקום הקמח השתמשתי ב 3 כפות שיבולת- שועל ,וזה הספיק לקשירת תערובת הקציצות ש יצאו מעולות.
קציצות טעימות אחת אחת !!!

היי ניקי,
נראה לי שיש טעות עם השום:
בקציצות לא רשום שצריך שום אבל בשלבי הכנה של הקציצות כתוב להוסיף שום לבצל

הכנתי ויצא מטורף!!!!!!
תודה רבה

בפעם השניה ניסיתי עם רסק עגבניות קטן ברוטב ולדעתי הרוטב משתפר פלאים!
כדאי לכולם.

לגבי המשקל של הטונה, הכוונה לאחרי סינון? על הקופסאות רשום 140 גרם ו98 לאחר סינון
כמה קופסאות לשים?

היי ניקי,
כול הכבוד למתכון הקציצות הנפלא הזה.
יצאו קציצות ממש ממש טעימות שאי אפשר להפסיק לאוכול.

במקום קמח -לפסח , אני השתמשתי ב- 1/3 כוס שקדים ו-1/3 כוס אגוזים טחונים ,.(קלויים קלות במחבת,)

השאלה שלי:האם אפשר להכין עוד ולהקפיא ? ואם כן ,אז כמה לוקח זמן ההפשרה ?

הי, אני רוצה להכין את הקציצות לארוחה שלפני הסדר.
מה אפשר (אם בכלל) לשים במקום קמח/קמח מצה וכ'ו?

הטעם של הטונה מאוד מורגש? לא כל כך אוהבת טונה משימורים ובעלי מאוד רוצה שאני יכין..