תבשיל טונה שימורים עם ירקות
אז מה אפשר להכין מטונה שימורים? אותה קופסת שימורים שיש לכל אחד בבית, ואני לא מתכוונת לקציצות או לערבב עם מיונז ולמרוח על הלחם, ואני גם לא מתכוונת לסלט.
אני מאוד אוהבת להכין את המתכון הזה לארוחת צהריים, יש בו המון ירקות ויחד עם הטונה מקבלים גם תוספת חלבון. הכל נולד מקופסת טונה שהייתה במזווה והכנתי ממנה את המתכון הזה, איזה טעים יצא לי.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קופסת טונה שימורים 160 ג'
2 פלפלים אדומים / צהובים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים קטן
2 עגבניות בשלות ורכות חתוכות לקוביות
פלפל ירוק חריף פרוס דק
2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
2 כפיות שום כתוש
בצל חתוך לקוביות קטנות
כף סילאן
כוס מים
כפית רסק עגבניות
תבלינים:
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כף א. מרק
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הירקות מספר דקות ומידי פעם לערבב, להוסיף את שאר המצרכים (חוץ מהטונה) לנער קלות את המחבת להרתיח לכסות ולהנמיך את האש לבינונית.
2. לבשל כ 25 – 30 דקות מידי פעם לערבב, לקראת הסוף אחרי שכל הירקות התרככו להוסיף את הטונה מפוררת לבשל מספר דקות ולהוריד מהאש.
For the recipe in English:
Tuna and Tomato Stew Recipe
גולשים מכינים וממליצים:
רחלי : "מדהים, טעים ובריא!
לא פחות מזה!"