יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

גזר גמדי מוקפץ

20 ספטמבר 2015
(Visited 21,310 times, 4 visits today)
גזר גמדי מוקפץ

גזר גמדי מוקפץ

כבר אמרתי שאני אוהבת ירקות נכון ? עוד אחת מהתוספות שאני אוהבת להכין. קודם כל אני בעד הקפואים לשעת לחץ. אם משום מה לא הספקתי להכין חסרה לי תוספת בדיוק עכשיו נגמרו לי הירקות אז אני הולכת לכיוון הקפואים. כמה דקות הכנה על השעון וזה מגיע לשולחן, כיף של ירקות רכים וטעימים.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

500 ג' גזר גמדי מוקפץ (קצת יותר מחצי שקית מהקפואים)
2 בצלים בינוניים
2 פלפלים אדומים
פלפל צהוב
3 שיני שום קצוצות
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית רוטב סויה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. להריח סיר עם מים, להוסיף את הגזר ולבשל כ 5 דקות במים רותחים.

2. לחתוך את הפלפלים למקלות, לחמם מחבת עם כמה כפות שמן להוסיף את הפלפלים ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה.

3. לחצות את הבצל לחצי, לחצות שוב ולפרוס דק להוסיף את הבצל לפלפלים ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, הבצל משקיף מזהיב להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עד שהשום מזהיב קלות ויש ריח טוב במטבח.

4.  בסוף להוסיף את הגזר הגמדי לשתי דקות טיגון תוך כדי בחישה ואת שאר המצרכים.

גולשים מכינים וממליצים:

שירה : "תודה ענקית לך!
בזכות האתר המושקע שלך הבן שלי התחיל לאכול ירקות והמון!
התחלנו לבשל ביחד על פי ההוראות המדויקות שלך והפלא ופלא – מארוחות של שניצל ופסטה הוא עבר לבקש קציצות ותוספות של ירקות!!
תודה, תודה ושוב תודה!!!
המנה הזו ספציפית הפכה לדיירת קבע"

אריאלה : "הכנתי את התוספת לשישי . טעמתי. יצא מדהים. תודה לך ניקי על מתכון מדוייק . בדיוק כמו שאר המתכונים. תבורכי."

ציפי : "יצא מעדן!!! תודה!"

טניה : "מ ע ו ל ה!!! כמה פשוט ככה טעים"

הרשם
עדכן
58 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי!
אין לי רוטב סויה.מה לשים במקום הסויה?
תודה ושבת שלום.

הי ניקי
חושבת שיעבור הקפאה בסדר?

היי ניקי. המתכונים שלך מושלמים. אני ממש נהנית כל שבת לגוון עם הבישולים שלך. המשיכי כך. כייף שיש אותך..
אפשרי פלפל ירוק במקום צהוב? כי זה מה שיש לי עכשיו

היי ניקי,
הכנתי כמה פעמים, ותמיד להיט!
איך אני מכינה את זה בסגנון קצת יותר מתוק? מה להוריד או להוסיף?
תודה ושנה טובה ומתוקה!!

מתכון מעולה!
הוספתי גרעיני תירס והשתלבו טוב מאד.
תודה רבה ניקי.

תודה רבה רבה!
את הגזר והתוספות צריך לשים עם המים או להוציא את המים?
תודה!

האם יש לך גירסה עם גזר רגיל? או איך אפשר לשנות את המתכון הזה? יש לי המון גזר…