יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב תוספות

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

7 אוקטובר 2015
(Visited 78,655 times, 4 visits today)

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת הכי שווה.
אני ממליצה שתכפילו כמויות אני אפילו מעיזה לומר תעשו פי שלוש זה לא יאמן כמה שהתפוחי אדמה האפויים האלה טעימים.
כלום מצרכים בסך הכל תפוחי אדמה מלח ומעט שמן יוצא אליפות! הגיע הזמן שאני אשתף אתכם בפטנט קטן לחיסכון בשמן שעובד נהדר.
לפעמים אני חושבת לעצמי איך לא עשיתי את זה קודם.
המתכון הזה מזכיר את התפוצ'יפס החטיף אבל בהכנה ביתית והכי טוב שאין בו הרבה שמן זה מסוג התפוחי אדמה שאפשר לאכול בכיף בעצם לנשנש אחד אחרי השני ואז להתעצבן למה לא הכנתי יותר…

4 מנות

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה מקולפים
4 – 5 כפות שמן קנולה / שמן זית (בסופו של דבר משתמשים בפחות)
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טוסט עם ביצת עין פיצוץ! ממכר ומלא טעמים

    אני אומרת מראש אל תכינו כי אתם לא תפסיקו להכין זה טעים ברמות! עכשיו אחרי שכתבתי את זה אני מתחילה.
    מה ההתלהבות כולה טוסט עם ביצת עין מה כבר עשיתי מזה ? אני רוצה לומר לכם שהטוסט הזה מדהים!
    זה לא סתם טוסט עם ביצת עין יש פה תוספות שגורמות לחך לשיר מרוב שזה טעים. אני מתחילה עם בצל מטוגן ושום, יש גם פרוסות עגבניה וגבינה צהובה שנמסה לה לאיטה וכמובן מוצרלה שנמתחת בכיף, בפנים מסתתרת ביצת עין וכמובן עלי חסה והשילוב של כל אלה ביחד ואוו כמה טעים.
    לשדרג את ארוחת הערב לפנק את המשפחה לתת ביס ולמהר להכין עוד לפני שיגמר.
    אין כאן משהו מיוחד מצרכים שיש לכל אחד בבית שנותנים ביחד טוסט פיצוץ! ממכר ומלא טעמים.
    אתם בטח חושבים שזה לוקח זמן להכין נכון ?  ברור שלא 5 דקות והטוסטים הראשונים מוכנים.
    עכשיו תחזרו להתחלה ותזכרו שאמרתי לכם אל תכינו.

    5 טוסטים

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • סעודה מפסקת יום כיפור 2021

    הסתיים ראש השנה ומתחילים לחשוב על סעודה מפסקת, הפעם בניגוד לכל החגים שאני מתפרעת עם האוכל ומבחינתי להכין כמה שיותר אוכל בסעודה מפסקת אני הולכת על כמה שיותר פשוט אוכל של בית שגדלתי עליו.
    עוף עם המון ירקות מכל הסוגים והכל בתבנית גדולה שנכנסת לתנור זה האוכל הכי פשוט והכי טעים.
    ליד אני מוסיפה אורז או שעועית פריכה זה מסוג המתכונים שכיף לאכול ואפשר לאכול ממנו הרבה, ליד סלט פלפלים עם שום לא צריך יותר כלום לסיום הצום עוגה טובה וזה מושלם.

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

הכנות:

1. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות.

2. לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות מומלץ עם מנדולינה (מכשיר לחיתוך ירקות) להוסיף לתפוחי אדמה את השמן ומלח ולערבב טוב,

3. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהעביר את התפוחי אדמה אל התבנית, לא לשפוך אלא להעביר רק את התפוחי אדמה, בצורה הזאת עודפי השמן נותרים בקערה ולא מגיעים לתבנית.

4. לאפות כשעה וחצי או עד שתפוחי אדמה מזהיבים.

5. רוצים לקצר בזמנים ? תבשלו את התפוחי אדמה כ 4 – 5 דקות במים רותחים לסנן ולקרר, חשוב לא לבשל יותר מידי שלא יהיו רכים כי משם הדרך די קצרה לפירה.

How to Make Baked Potatoes with Minimum Oil

כדאי לדעת ש…
מי שפורס עם סכין ולא עם מנדולינה שיבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני הכניסה לתנור.

תפוח האדמה הוא אחד ממקורות הפחמימה החשובים. הוא מכיל בעיקר פחמימה, יש בו גם קצת חלבון והוא דל מאוד בשומן. בנוסף הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום.

תפוח האדמה בצורתו האפויה הוא אידיאלי כתוספת פחמימה לארוחה. בשונה מפירה שיש בו ריכוז גדול של תפוחי אדמה, או צ'יפס שבו תוספת השמן מאוד משמעותית, לפנינו מתכון מעולה ופשוט במינימום שמן.

בקילו תפוחי אדמה יש כ5-6 תפוחי אדמה בינוניים, ניקח בחשבון גם את כפות השמן ונקבל שכל המתכון מכיל כ1000 קלוריות, בהנחה שנחלק את כל הכמות שבתבנית ל4 מנות, כל מנה מכילה 250 קלוריות אנרגטיות ודלות בשומן. נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב- רק להוסיף ליד דג, בשר או ביצה וסלט מפנק ויש לנו ארוחה נהדרת

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

גולשים מכינים וממליצים:

שרתי : "ניקי יקרה, אני נשואה כבר יותר מעשר שנים ובזכותך מצאתי את המטבח מחדש..אני מצטרפת בזאת להמוני אנשים שנהנים ומודים.
כל פעם מנסה מתכון חדש ונהנית, יש לי במועדפים איזה מאה מתכונים וכל הזמן מוסיפה עוד..
גם המתכון הזה כיפי וטעיייים!!
תודה רבה מאוד"

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי
שאלה על הערה של חיתוך בסכין- לבשל את תפוחי האדמה שלמים לפני החיתוך או לחתוך לבשל ואז להכניס לתנור?
תודה

אפשר להשתמש בסכין רגיל. כי אין לי את המכשיר הזה ?

וואיי נראה ממש מתכון קל וטעים..

יצא מעולה- כתמיד.☺
משתפת מתכון הולנדי
טעים וקל שקיבלתי, לעזרה ראשונה ובכלל.(יתאים לבידוד מהקורונה)
אני מכינה קבוע כשצריך פתאום תוספת או שאין לי חשק להתאמץ – אך יש חשק לאכול.
חותכים פרוסות תפוחי אדמה, קצת יותר עבים ממה שניקי נתנה במתכון זה.
מיבשים קצת בנייר מגבת.
מכניסים לתנור אפייה בערך לרבע שעה או יותר(תלוי בתנור) בשכבה אחת ומייבשים קצת .כאילו סוגרים את זה.
מוציאים (נשאר בצבע לבן בהיר)שמים בשקית ניילון מכניסים לפריזר.
כשרוצים מוציאים,מניחים על מחבת אפשר עם ניגוב של שמן או בלי שמן
ורק להתענג!

ניקי, תודה רבה על התייחסותך המהירה

הי ניקי!
יש לי תפוחי אדמה רגילים לא אדומים
הולך?

התבנית חוסלה בהנאה גדולה. תודה מכל המשפחה