יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים ליום כיפור מתכונים לתשעה באב תוספות

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

7 אוקטובר 2015
(Visited 82,191 times, 19 visits today)

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

אין ארוחה בלי תפוחי אדמה זאת התוספת הכי שווה.
אני ממליצה שתכפילו כמויות אני אפילו מעיזה לומר תעשו פי שלוש זה לא יאמן כמה שהתפוחי אדמה האפויים האלה טעימים.
כלום מצרכים בסך הכל תפוחי אדמה מלח ומעט שמן יוצא אליפות! הגיע הזמן שאני אשתף אתכם בפטנט קטן לחיסכון בשמן שעובד נהדר.
לפעמים אני חושבת לעצמי איך לא עשיתי את זה קודם.
המתכון הזה מזכיר את התפוצ'יפס החטיף אבל בהכנה ביתית והכי טוב שאין בו הרבה שמן זה מסוג התפוחי אדמה שאפשר לאכול בכיף בעצם לנשנש אחד אחרי השני ואז להתעצבן למה לא הכנתי יותר…

4 מנות

מרכיבים:

קילו תפוחי אדמה מקולפים
4 – 5 כפות שמן קנולה / שמן זית (בסופו של דבר משתמשים בפחות)
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מרק אפונה וגזר סמיך ומהיר

    התאהבתי באפונה זאת קיטניה נהדרת ואני לא מפסיקה להכין איתה מרקים והפעם הלכתי על מרק אפונה קרמי קטיפתי תדמיינו מרק סמיך שכיף לאכול זה מרק מושלם!
    ארוחה שלמה בקערה אחת מרק משביע וטעים שממלא את הבטן, תוך יומיים לא נשאר כלום הסיר התחסל.
    כמה בריאות בסיר אחד (חלבון, ברזל) ואין כמו מרק חם ביום קר.
    האפונה הולכת לככב אצלי כל החורף במרקים ואני אישית מעדיפה אפונה יבשה כי היא יותר טעימה וזמינה
    לקח 10 דקות להכין ומשם השארתי לכיריים לעבוד ואני רוצה לומר לכם אין השרייה של האפונה זה אומנם מפתיע הרבה אנשים אבל באמת שאין צורך להשרות. הולכים להכין מרק ?

    4 מנות

  • בקר מוקפץ עם ירקות כמו במסעדות

    מתכון חלום! אם בא לכם להתפנק בכיף ולשדרג את הארוחה עם נתחי בשר טובים והרבה ירקות זה המתכון בשבילכם.
    רק שתדעו נתחי הבשר יוצאים רכים וזה לא דבר פשוט להשיג בבקר מוקפץ אבל הייתי חייבת שיצא רך.
    תדמיינו את הביס בנתחים רכים עם טעמים נפלאים לאכול ישר מהמחבת ולהנות מכל ביס.
    הוספתי ירקות והכנתי מוקפץ של נתחי בקר עם ירקות והמון שום. עכשיו תגידו מסובך ואיזה תיק להכין ממש לא.
    אם תשימו את ההשריה בצד 10 – 15 דקות הכנה למוקפץ מושלם לארוחת הצהריים. פיקנטי עם טעמים טובים, תגישו עם אורז לבן ותרגישו כמו במסעדה רק שזה יעלה לכם הרבה פחות.

    3 – 4 מנות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • מרק חומוס ועדשים

    זה לא מרק זאת ארוחה שלמה בסיר שמתי שם את כל מה שהיה לי במזווה, רציתי מרק שהוא ארוחה ועוד התלבטתי האם כדאי להוסיף את האטריות למרק ובסוף ויתרתי עליהן.
    שמתי ירקות ועדשים (צריך קצת בריאות) היה לי חומוס בהקפאה שהוספתי בכיף, בזמן הבישול הריחות שיגעו אותי איך אפשר לעמוד בפני סיר כזה ולא לטעום ?  במיוחד כשמזג האוויר החורפי פשוט דורש מרק מלא בדברים טובים.
    כמה שנהניתי להכין את המרק הזה זריז קל וטעים.
    לא צריך להוסיף כלום ליד תמלאו קערה תחשבו על הגשם ופשוט תהנו כי זה מרק משגע.
    קערת בריאות מלאה טעמים טובים  תפנקו את המשפחה בכיף.

    3 מנות

הכנות:

1. לחמם תנור ל 190 – 200 מעלות.

2. לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות דקות מומלץ עם מנדולינה (מכשיר לחיתוך ירקות) להוסיף לתפוחי אדמה את השמן ומלח ולערבב טוב,

3. להכין תבנית עם נייר אפייה ולהעביר את התפוחי אדמה אל התבנית, לא לשפוך אלא להעביר רק את התפוחי אדמה, בצורה הזאת עודפי השמן נותרים בקערה ולא מגיעים לתבנית.

4. לאפות כשעה וחצי או עד שתפוחי אדמה מזהיבים.

5. רוצים לקצר בזמנים ? תבשלו את התפוחי אדמה כ 4 – 5 דקות במים רותחים לסנן ולקרר, חשוב לא לבשל יותר מידי שלא יהיו רכים כי משם הדרך די קצרה לפירה.

How to Make Baked Potatoes with Minimum Oil

כדאי לדעת ש…
מי שפורס עם סכין ולא עם מנדולינה שיבשל את התפוחי אדמה חצי בישול לפני הכניסה לתנור.

תפוח האדמה הוא אחד ממקורות הפחמימה החשובים. הוא מכיל בעיקר פחמימה, יש בו גם קצת חלבון והוא דל מאוד בשומן. בנוסף הוא מכיל סיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B ו-C ומינרלים חשובים לבריאותנו כמו חומצה פולית, אשלגן, ברזל ומגנזיום.

תפוח האדמה בצורתו האפויה הוא אידיאלי כתוספת פחמימה לארוחה. בשונה מפירה שיש בו ריכוז גדול של תפוחי אדמה, או צ'יפס שבו תוספת השמן מאוד משמעותית, לפנינו מתכון מעולה ופשוט במינימום שמן.

בקילו תפוחי אדמה יש כ5-6 תפוחי אדמה בינוניים, ניקח בחשבון גם את כפות השמן ונקבל שכל המתכון מכיל כ1000 קלוריות, בהנחה שנחלק את כל הכמות שבתבנית ל4 מנות, כל מנה מכילה 250 קלוריות אנרגטיות ודלות בשומן. נפלא כתוספת פחמימה לארוחת הצהריים או הערב- רק להוסיף ליד דג, בשר או ביצה וסלט מפנק ויש לנו ארוחה נהדרת

ככה מכינים תפוחי אדמה אפויים במינימום שמן

גולשים מכינים וממליצים:

שרתי : "ניקי יקרה, אני נשואה כבר יותר מעשר שנים ובזכותך מצאתי את המטבח מחדש..אני מצטרפת בזאת להמוני אנשים שנהנים ומודים.
כל פעם מנסה מתכון חדש ונהנית, יש לי במועדפים איזה מאה מתכונים וכל הזמן מוסיפה עוד..
גם המתכון הזה כיפי וטעיייים!!
תודה רבה מאוד"

הרשם
עדכן
74 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

שלום ניקי
שאלה על הערה של חיתוך בסכין- לבשל את תפוחי האדמה שלמים לפני החיתוך או לחתוך לבשל ואז להכניס לתנור?
תודה

אפשר להשתמש בסכין רגיל. כי אין לי את המכשיר הזה ?

וואיי נראה ממש מתכון קל וטעים..

יצא מעולה- כתמיד.☺
משתפת מתכון הולנדי
טעים וקל שקיבלתי, לעזרה ראשונה ובכלל.(יתאים לבידוד מהקורונה)
אני מכינה קבוע כשצריך פתאום תוספת או שאין לי חשק להתאמץ – אך יש חשק לאכול.
חותכים פרוסות תפוחי אדמה, קצת יותר עבים ממה שניקי נתנה במתכון זה.
מיבשים קצת בנייר מגבת.
מכניסים לתנור אפייה בערך לרבע שעה או יותר(תלוי בתנור) בשכבה אחת ומייבשים קצת .כאילו סוגרים את זה.
מוציאים (נשאר בצבע לבן בהיר)שמים בשקית ניילון מכניסים לפריזר.
כשרוצים מוציאים,מניחים על מחבת אפשר עם ניגוב של שמן או בלי שמן
ורק להתענג!

ניקי, תודה רבה על התייחסותך המהירה

הי ניקי!
יש לי תפוחי אדמה רגילים לא אדומים
הולך?

התבנית חוסלה בהנאה גדולה. תודה מכל המשפחה