ארוחת צהריים ספגטי בולונז ירקות ולחמניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
ארוחת צהריים ספגטי בולונז ירקות ולחמניות

ארוחת צהריים ספגטי בולונז ירקות ולחמניות

מרכיבים:

מה אוכלים היום לצהריים ?
ספגטי בולונז עם ירקות – בולונז זאת אחלה דרך להכניס לילדים ירקות, חוץ מזה מנה עיקרית + תוספת במתכון.
ירושלמי – הירושלמי הופיע ושהוא מופיע חייבים לעשות איתו משהו העונה שלו קצרה וחבל לפספס.
גזר גמדי – אני חייבת להוסיף ירקות לארוחה, גם אם לפי ההגיון לא צריך ויש מספיק אוכל ירקות תמיד טוב שיש.
לחמניות מקמח שיפון – התאהבתי בלחמניות האלה, הן יוצאות נפלא.


הכנות:

איך מתארגנים ?

אני מתחילה עם הספגטי בולונז, למה אני אוהבת להכין את הבולונז ?
זה נותן לי מנה עיקרית + תוספת במנה אחת, משביע טעים ואני מכניסה פנימה ירקות כך שמבחינתי זה מושלם והילדים נהנים לאכול.
ילד רעב שמגיע מבית הספר אוכל הכל בלי לעשות חשבון פשוט כי הוא רעב.
אני מעדיפה לא להכין מראש אלא ביום ההגשה אבל אם לחוצים אין בעיה להכין ערב קודם.

נדבר על כסף וחיסכון ? ספגטי תמיד אפשר למצוא במבצע 3 ב 10 ש”ח, תמיד טוב שיש במזווה לשעת הצורך ואם קונים בשר טחון במבצע (לא קפוא) אז יש לנו מנה לא יקרה שמספיקה למספר אנשים.
רוב הילדים שאני מכירה היו מסתפקים בבולונז לצהריים זאת מנה טובה לצהריים.

אני חובבת גדולה של ירקות אם זה בצורת ירקות טריים או מבושלים העיקר שיהיו ירקות, אני אפילו מעדיפה את זה על פני הבשר ולכן אני מעדיפה להכין עוד מנות בנוסף. מה  שבעצם שרציתי לומר שאם לא מתחשק להשקיע גם הבולונז בפני עצמו זאת ארוחת צהריים טובה.

ירושלמי, הירק המעצבן הזה, נראה כמו שורש וכמה עבודה זה לקלף אותו. למרות כל מה שכתבתי תרוצו לקנות אותו, העונה שלו קצרה וחבל לפספס אותו יש לו טעם נפלא.  מה עם הכנה מוקדמת ? עדיפות לאותו יום.

גזר גמדי – 10 דקות וזה מוגש לשולחן בלי שום טרחה, מוסיפה לארוחה צבעוניות ויופי. למען האמת נזכרתי להכין אותה ברגע האחרון שחסרה לי תוספת לארוחה, ידעתי שהיה לי גזר גמדי מפה לשם זה היה מוכן. אין בעיה להכין מראש.
חפשו מבצע על הקפואים 2 ב… חבל לקנות אחד זה סתם יקר ומיותר ועוד משהו לכו על החברות הפחות מוכרות יש הבדל משמעותי במחיר. תאמינו לי שבפנים זה אותו דבר ואותה איכות טובה.

לחמניות משיפון, תכינו אותן הן נהדרות רכות כאלה, אני מכינה כמות ומקפיאה ההפשרה במיקרו היא מהירה ויש לחמניות חמות וטעימות. תדעו לכם שזה הדבר הראשון שהילדים קולטים בשולחן…

איך מחממים ? לחמם תנור ל 180 מעלות, לכסות את הבולונז ולחמם כ 20 דקות, הגזר הגמדי הקפצה קצרה במחבת חמה עם שמן ואם לא בא אז להכניס לתנור ליד הבולונז.
לילדי המיקרו אין שום בעיה לחמם הכל במיקרו, לחמניות מומלץ להפשיר בסוף.

שמתם לב שאני לא מכינה כמויות ? אני מעדיפה להכין טרי יום יום ואני בערך יודעת כמה הילדים אוכלים וזה מספיק גם לאורחים נוספים שמגיעים בצהריים “אמא חברה יכולה לבוא אליי ?”

אני חושבת שהרבה זמן לא כתבתי כל כך הרבה 🙂

6267 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

תגובות

  הרשם  
עדכן