סלט עגבניות חריף כמו בפלאפליות
אכלתי את הסלט הזה לראשונה במסעדה והתאהבתי!
עזבתי את כל מה שהיה בצלחת אכלתי רק את הסלט ועוד לקחתי תוספת. בפלאפליות יש מבחר סלטים טובים שאפשר לקחת ליד הפלאפל וזה הסלט הכי טעים שיצא לי לטעום.
אין כאן יותר מידי מרכיבים, ירקות טריים (חוויה לאוהבי העגבניות) וזה הקסם של הסלט הזה שבמעט מרכיבים ועם תיבול מעניין יוצא סלט נהדר.
הפיקנטיות, החריפות, פרוסות העגבניה והבצל והכל יחד נותן סלט שאני לא מפסיקה לאכול וכל יום שישי נמצא על השולחן.
תוסיפו טחינה פיתות חמות ועכשיו תצטערו שלא הכנתם יותר מהסלט.
נקודה מעניינת התיבול החזיר אותי ישר לילדות לטעמים של אמא.
3 מנות
מרכיבים:
5 עגבניות תמר / רגילות
בצל בינוני / סגול
פלפל חריף
שליש חבילת כוסברה
4 כפות שמן קנולה
3 כפות חומץ
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחצות את הבצל לחצי ולפרוס דק, את העגבניות תמר לחצות לחצי ולפרוס דק, לקצוץ את הכוסברה ואת הפלפל החריף לחתוך קטן.
2. להעביר את הירקות לקערה ולהוסיף את השמן, חומץ, פלפל והמלח, לערבב בעדינות ולהגיש.
טעים!
מבחינה קלורית, הסלט כולו מכיל ירקות "חינמיים" בלבד. התרומה הקלורית העיקרית היא של כפות השמן שמוספות לסלט. כל הסלט כולו מכיל 400 קלוריות. מי שמעוניין להפחית את כמות הקלוריות בסלט יכול בקלות להוריד את כמות השמן בסלט לכף אחת או שתיים. גם שידרוג שמן הקנולה לשמן זית מומלץ בהחלט.