יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

26 יוני 2017
(Visited 33,972 times, 8 visits today)
קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות, תדעו לכם שהם טעימות ביותר והן לא הקציצות הרגילות, הכנסתי בפנים כרובית וזה יצא מעולה! אפילו הילדים אכלו. הקציצות יוצאות רכות וכל כך טעימות, הרוטב מתאים להן יופי. אחד המתכונים הטובים שהכנתי.

30 קציצות

מרכיבים:

500 ג' בשר בקר טחון
כרובית קטנה במשקל 400 ג'
בצל גדול
כפית פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך

הרוטב:
בצל
2 עגבניות קצוצות
שן שום קצוצה
רסק עגבניות קטן
כוס מים
כף סילאן
כף פפריקה מרוקאית
כף א.מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לבשל את פרחי הכרובית כשתי דקות במים רותחים ולקצוץ קטן.

2. לחצות את הבצל לפרוס דק ולטגן עד הזהבה, חצי להוציא ולשמור בצד לרוטב.

3. לערבב את כל המצרכים כולל הכרובית וחצי מכמות הבצל המטוגן וליצור קציצות.

4. לשים כמה כפות שמן במחבת חמה ולתת טיגון של דקה שתיים מכל צד לכל קציצה ולהוציא לנייר סופג.

5. להחזיר את הבצל המטוגן ששמנו בצד לסיר עם כמה כפות שמן להוסיף את השום לטיגון קל, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות ולהוסיף את שאר המצרכים לבשל כשתי דקות לבדוק טעמים ולהוסיף את הקציצות.

6. לבשל כ 10 דקות, מידי פעם להרטיב מעל את הקציצות עם הרוטב.

7. להגיש עם אורז לבן הן מעולות.

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : "במילה אחת, מצויין!!!!!!
תודה על מתכונים כל כך נפלאים, קלים וטעימים"

דנאל : "פעם שנייה שמכינה תמתכון הזה (ושוב נשארתי בלי בקר טחון ועשיתי עם עוף טחון) אבל—- הקציצות הכי טובות שעשיתי מכל המתכונים יצא לי לנסות מהאתר.. ככ רכות! גן עדן!!!! תודה"

דבי : "בישלתי לשבת מתוך האתר המופלא שלך:
דג מרוקאי– ״אמא זה הדג הכי טעים מכל הדגים״
קציצות בשר וכרובית- הסיר חוסל כולו ברוך ה׳
עוגיות שוקולד מושלגות– חבל שלא הכנתי כמות כפולה מראש.
תודה, תודה ושוב תודה על המתכונים הטעימים והמופלאים שלך !!"

אריה : "שיגעון של קציצות.
מכין כעת פעם שניה.
תודה רבה!"

הרשם
עדכן
92 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, כל מתכון מתנה!!
מחפשת מתכון שלך לקציצות בשר עם טחינה גולמית ברוטב.. תעזרי לי בבקשה למצוא

היי ניקי
תודה על מתכונים מדהימים.
מנסה להכין פעם ראשונה
אפשר ללא עגבניות?
והאם אפשר עם עוף טחון?

הקציצות התפרקו לי קצת, מה יכולה להיות הסיבה?

היי ניקי
תודה על מתכונים מדהימים!
האם יכול להתאים לתינוק בן 10 חודשים? הן יוצאות מספיק רכות?

בס"ד
שלום ניקי, תודה רבה על המתכונים הנפלאים:)
מטעמי כשרות אני לא משתמשת בכרובית טרייה. וראיתי שאת לא ממליצה על הקפואה – אז עדיף לא להכין את המתכון הזה? או שאפשר אבל בדרך שונה (כגון לא לבשל אותה לפני או בשינוי אחר)?..

מכינה היום בשנית. יצא מעולה.
שבת שלום מאוסטרליה

צהרים טובים ניקי!
הולך עם הודו?