יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה

קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

26 יוני 2017
(Visited 46,152 times, 3 visits today)
קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

אם בא לכם להשקיע אני מדברת על סיר חגיגי מתכון לפנים שונה ממה שאתם מכירים הגעתם למקום הנכון, אני רק מחכה לאיזה אירוע בשביל להכין את הסיר הזה אמאל'ה כמה טעם ויופי בסיר אחד עם רוטב מעלף שילוב מהמם של בשר טחון וכרובית.
הקציצות רכות ולפעמים זה אפילו לא מספיק להגיע לשולחן, כרובית רכה ופריכה כמו שצריך לאכול כרובית וביחד זאת חגיגה בסיר אחד התוצאה רכה וטעימה להפליא יש מצב שלא תכינו אף פעם קציצות אחרות.

20 קציצות

מרכיבים:

500 ג' בשר בקר טחון / חזה עוף טרי
כרובית קטנה במשקל 400 ג' מפורקת לפרחים קטנים
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
חצי כפית א. סודה לשתייה
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הרוטב:
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 עגבניות בשלות ורכות
שן שום קצוצה
2 כפות רסק עגבניות
2 – 3 כוסות מים
כף סילאן
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים מומלחים וכף חומץ לחלוט את פרחי הכרובית 5 דקות ולסנן, לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט 3 דקות לסנן ולקלף.

2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצלים עד שמזהיב קלות להוציא חצי מהכמות ולשמור בצד לרוטב.

3. לערבב בשר טחון, סודה לשתייה בצל מטוגן ותבלינים ולהכין קציצות.

4. לחמם מחבת רחבה / סוטאז'  כדי שיהיה מקום להכיל הכל בנוחות עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הקציצות עד הזהבה קלה מכל צד ולהוציא לנייר סופג.

5. להחזיר את הבצל המטוגן מסעיף 2 להוסיף את השום לטיגון קל, לחתוך את העגבניות להוסיף לסיר יחד עם שאר המצרכים לבשל כ 15 דקות להוסיף את פרחי הכרובית לבשל 15 דקות להוסיף את הקציצות לנער בעדינות ולבשל עוד 10 דקות לקראת הסוף לבדוק טעמים.

בהגשה לפזר פטרוזיליה.

קציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניותקציצות בשר וכרובית עסיסיות ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

אורית : "במילה אחת, מצויין!!!!!!
תודה על מתכונים כל כך נפלאים, קלים וטעימים"

דנאל : "פעם שנייה שמכינה תמתכון הזה (ושוב נשארתי בלי בקר טחון ועשיתי עם עוף טחון) אבל—- הקציצות הכי טובות שעשיתי מכל המתכונים יצא לי לנסות מהאתר.. ככ רכות! גן עדן!!!! תודה"

דבי : "בישלתי לשבת מתוך האתר המופלא שלך:
דג מרוקאי– ״אמא זה הדג הכי טעים מכל הדגים״
קציצות בשר וכרובית- הסיר חוסל כולו ברוך ה׳
עוגיות שוקולד מושלגות– חבל שלא הכנתי כמות כפולה מראש.
תודה, תודה ושוב תודה על המתכונים הטעימים והמופלאים שלך !!"

אריה : "שיגעון של קציצות.
מכין כעת פעם שניה.
תודה רבה!"

הרשם
עדכן
103 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן