פרגיות עם פטריות וערמונים
אני אוהבת תבשילי פרגיות מבחינתי זה בשר קלאסי לילדים הפרגיות יוצאות כאן רכות סופגות נהדר את הטעמים. אני לקחתי את זה קצת קדימה כי רציתי מנה שמתאימה לארוחות שישי אז הוספתי פטריות וערמונים.
כיף של מה טעימה ביותר, תגישו עם אורז הרוטב כאן משגע ומתאים במיוחד לאורז. מנה עיקרית נהדרת.
5 מנות
מרכיבים:
6 סטייק פרגיות
בצל גדול
שן שום
10 פטריות שמפיניון
100 ג' ערמונים בוואקום
כפית קמח
2 כוסות מים
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית תבלין לפרגיות
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך לא בטוח
הכנות:
1. לחצות את הבצל ולפרוס דק, את השום לפרוס, לחמם סוטאז' עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד זמן קצר, להוסיף את הקמח + כף שמן ולערבב עד שהקמח נמס.
לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון לשתי דקות תוך כדי בחישה.
2. להוסיף את התבלינים, רסק סילאן והמים, לבשל 10 דקות.
3. לחתוך את הפרגיות לשלושה חלקים ולהוסיף לסוטאז', לבשל 10 דקות על אש בינונית.
4. לחתוך את הערמונים לפרוסות ולהוסיף לפרגיות ולבשל עוד 10 דקות.
הוגש עם מרק רגל (אמאל'ה כמה שהמרק הזה טעים) ואורז עם גזר
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מומלץ אפילו יום זה רק עושה טוב לפרגיות, את הערמונים אפשר להכניס כמו שהם, בא לך להוסיף בצל ושום תוסיפו. התבשיל לא יוצא מתוק, במקום הסילאן אפשר לשים דבש.
גולשים מכינים וממליצים:
אודליה : "אז.. היה מדהים!! התלקקנו… הכל חוסל עד הערמון האחרון 🙂
מנה פשוטה להכנה ומפנקת במיוחד!!! תודה"
שלי : "יצא מעולה, פשוט, קל. חוסל תוך דקות. תודה ניקי יקרה"
אניה : "רציתי להמליץ בחום על המנה…אחת האהובות במיוחד על בעלי
הערמונים מוסיפים המון !!!"
נהנית מהאתר : " טעים ביותר! מתכון מושלם לפרגיות!!"