יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים תבשילי עוף קלים

פרגיות עם פטריות וערמונים

22 נובמבר 2016
(Visited 47,345 times, 10 visits today)
פרגיות עם פטריות וערמונים

פרגיות עם פטריות וערמונים

אני אוהבת תבשילי פרגיות מבחינתי זה בשר קלאסי לילדים הפרגיות יוצאות כאן רכות סופגות נהדר את הטעמים. אני לקחתי את זה קצת קדימה כי רציתי מנה שמתאימה לארוחות שישי אז הוספתי פטריות וערמונים.
כיף של מה טעימה ביותר, תגישו עם אורז הרוטב כאן משגע ומתאים במיוחד לאורז. מנה עיקרית נהדרת.

5 מנות

מרכיבים:

6 סטייק פרגיות
בצל גדול
שן שום
10 פטריות שמפיניון
100 ג’ ערמונים בוואקום
כפית קמח
2 כוסות מים
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
כפית תבלין לפרגיות
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח במידה וצריך לא בטוח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחצות את הבצל ולפרוס דק, את השום לפרוס, לחמם סוטאז’ עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן עוד זמן קצר, להוסיף את הקמח + כף שמן ולערבב עד שהקמח נמס.
לפרוס את הפטריות ולהוסיף לטיגון לשתי דקות תוך כדי בחישה.

2. להוסיף את התבלינים, רסק סילאן והמים, לבשל 10 דקות.

3. לחתוך את הפרגיות לשלושה חלקים ולהוסיף לסוטאז’, לבשל 10 דקות על אש בינונית.

4. לחתוך את הערמונים לפרוסות ולהוסיף לפרגיות ולבשל עוד 10 דקות.

הוגש עם מרק רגל (אמאל’ה כמה שהמרק הזה טעים) ואורז עם גזר

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יומיים מראש, מומלץ אפילו יום זה רק עושה טוב לפרגיות, את הערמונים אפשר להכניס כמו שהם, בא לך להוסיף בצל ושום תוסיפו. התבשיל לא יוצא מתוק, במקום הסילאן אפשר לשים דבש.

גולשים מכינים וממליצים:

אודליה : “אז.. היה מדהים!! התלקקנו… הכל חוסל עד הערמון האחרון 🙂
מנה פשוטה להכנה ומפנקת במיוחד!!! תודה”

שלי : “יצא מעולה, פשוט, קל. חוסל תוך דקות. תודה ניקי יקרה”

אניה : “רציתי להמליץ בחום על המנה…אחת האהובות במיוחד על בעלי
הערמונים מוסיפים המון !!!”

נהנית מהאתר : ” טעים ביותר! מתכון מושלם לפרגיות!!”

הרשם
עדכן
96 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, אין לי פטריות טריות, האם אפשר להשתמש בקוםסת שימורים פטריות?
תודה!

הי ניקוש
האם אפשר להוסיף אפונה?

היי ניקי יקרה.
האם אפשר להכין את המתכון בתבנית בתנור ?
ואם כן ,האם צריכים להשרות את הפרגיות ברוטב לילה מראש ?

הי ניקוש
האם ניתן להכניס בורגול לתבשיל?

ואו כמה שזה טעיייים תודה רבה !

שלום ניקי,
מעוניינת להכין את המתכון הנל, נראה מעולה.
יש לי ערמונים לא מוכנים.
הם צריכים תהליך כלשהו? או לשים אותם ישר?

הי ניקי, יש לי 8 פרגיות, צריך לשנות כמויות? תודה רבה