יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות מתכונים לסוכות מתכונים לפסח מתכונים לראש השנה מתכונים קלים עם חלבון

חזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניות

16 דצמבר 2016
(Visited 37,625 times, 3 visits today)
חזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניות

חזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניות

איזה מתכון טעים יצא לי זה בעצם ארוחה שלמה לכל המשפחה בסיר אחד, השתמשתי בפילה עוף במיוחד לילדים ויצא כל כך רך צרבתי אותו במחבת פסים שיקבל חריכה יפה ואת הכל הוספתי לרוטב שיספוג את הטעמים אמאל'ה איזה סיר מעולה.
אחלה רוטב עם אפונה תבשיל מושלם לארוחת צהריים וזה אחד המתכונים שאני מבשלת הכי הרבה גם לגדולים אבל במיוחד לילדים מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן, מעלף כמה שהטעמים האלה טובים ביחד.

3  מנות

מרכיבים:

500 – 600 ג' חזה עוף חתוך לחתיכות בינוניות

מרינדה:
3 – 4 כפות שמן קנולה
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית גריל עוף
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
3/4 כף א. מרק

הרוטב:
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום חצויות
2 כוסות אפונה וגזר (קפואים)
3 עגבניות בינוניות
2 כוסות מים
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כף רסק עגבניות
חצי כפית כורכום
כפית סוכר
כף א. מרק
חצי פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח

הכנות:

1. לתבל את החזה עוף עם מצרכי המרינדה ולהשרות כ 30 דקות, אפשר אפילו מספר שעות.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה לבשל 3 דקות לסנן (חם!) לקרר ולקלף.

3. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד הזהבה קלה, להוסיף את השום ולהנות מהריח מהטעים.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות להוסיף לבצל יחד עם המיץ לא לוותר להוסיף רסק עגבניות, סוכר, תבלינים וכוס מים, כמות הנוזלים תלויה בכמות המיץ שהעגבניות מוציאות, להרתיח לכסות ולבשל 15 דקות מידי פעם לערבב.

5. להוסיף את האפונה והגזר ולהמשיך לבשל עוד 10 דקות.

6. בינתיים כשהרוטב מתבשל לחמם מחבת פסים או מחבת רגילה עם 3 – 4 כפות שמן לטגן את החזה עוף עד שמזהיב ומקבל את החריכה היפה להפוך ולטגן עד שמזהיב.

7. להוסיף את החזה החרוך אל הרוטב לבשל עוד 2 דקות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

חזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניותחזה עוף עם אפונה ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

מעין : "ניקי תודה על המתכון המדהים
זה נחטף באותה המהירות שזה הוכן!
כמו תמיד המתכונים שלך הם המנצחים אצלי!
השתמשתי באפונה וגזר משימורים…"

שני : "העניין עם המתכונים שלך זה שצריך להכין כפול, הכל מתחסל. יצא טעייים."

הרשם
עדכן
60 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן