פרגיות עם פלפלים
ממש יכולתי לראות בדימיון שלי את התבשיל הזה, ידעתי שיהיה בו ירקות. היו לי פלפלים יפים במקרר שכל כך רציתי להכין איתם משהו. פרגיות שדאגתי שהקצב יחתוך כמו שאני אוהבת (לפעמים אני משגעת אותם).
שילוב נהדר של פרגיות פלפלים הרבה בצל, נגיעות של שום (חשוב ביותר). יצא מושלם וטעים נהדר לארוחת צהריים.
4 מנות
מרכיבים:
משרה:
600 ג' פרגיות חתוכות קטן (גם חזה עוף הולך, הכנתי ויצא טוב)
כפית גדושה פפריקה
4 כפות שמן זית
חצי כפית א. סודה לשתייה
שליש כפית כורכום
כף א. מרק
3 פלפלים
בצל גדול
2 כוסות מים (אפילו פחות)
שן שום
כף רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
כף פפריקה מרוקאית
כף א.מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לשים בקערה את הפרגיות, להוסיף את שאר מצרכי המשרה לערבב טוב (ידיים אלא מה ?) ולהשאיר בצד לפחות שעה. אתם בלחץ ? גם חצי שעה הולך.
2. לחתוך את הפלפלים למקלות קצרים, לשים בסוטאז' 4 – 5 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הפלפלים, לטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לחצות ולפרוס את הבצל להוסיף לפלפל ולהמשיך לטגן, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולטגן עד שמזהיב קלות.
3. להוסיף את שאר המצרכים ולבשל כמה דקות.
*4. במחבת חמה נפרדת עם 3 כפות שמן לטגן את הפרגיות כשתי דקות על אש גבוהה מידי פעם לערבב, להוסיף לירקות, לבשל כ 3 דקות תוך כדי בחישה ולהוריד מהאש.
רוצים להכין ארוחה עם הפרגיות ועוד דברים ?
גולשים מכינים וממליצים:
דקלה : "יצא מדהים! הפרגיות יצאו רכות רכות וספגו את הטעם המיוחד של הפלפלים. תבשיל נהדר במינימום השקעה"