חזה עוף בקרם קוקוס
בפירוש אחלה מתכון, בפעם הראשונה שהכנתי אותו היו לי קצת חששות מהשילוב של קרם קוקוס וחזה עוף אני שמחה לומר שזה יוצא נהדר, שילוב פגז!
החזה עוף עם הפטריות והבצל הנגיעות שום והקרם קוקוס טעמים נהדרים שכיף לאכול. החזה יוצא רך ועסיסי, הרוטב נפלא אני יכולה אותו עם כפית, כל המתכון לוקח להכין אותו 10 – 15 דקות. מתכון מושלם לארוחת הצהריים.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
משרה:
4 כפות שמן זית
כף שטוחה פפריקה
כף גדושה סילאן
חצי כפית סודה לשתייה
כפית רוטב סויה
4 שיני שום
בצל גדול
400 מ"ל קרם קוקוס (קופסא)
20 פטריות שמפיניון
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לערבב את החזה עם מצרכי המשרה ולהשרות כשעה.
2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם 3 – 4 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב, לחתוך את השום לפרוסות להוסיף לבצל ולטגן כשתי דקות. לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן על אש גבוהה כשתי דקות ולהוסיף כף א. מרק.
4. להוסיף את החזה, להקפיד שהאש תיהיה גבוהה לערבב תוך כדי, אם הקוביות קטנות מספיק כ 5 – 6 דקות על האש, אם הקוביות גדולות יותר תנו קצת יותר זמן.
*3. להוסיף את הקרם קוקוס לשתי דקות בישול ולהוריד מהאש.
כדאי לדעת ש…
אפשר לשים 200 מ"ל קרם קוקוס, חלב קוקוס הרוטב יהיה דליל, אפשר להכין בלי הקרם קוקוס, קארי אפשר להוסיף חצי כפית.
גולשים מכינים וממליצים:
רעות : "איךךךך טעייייים!!! עוד מתכון לאוסף:) תודה רבה!!! אכלתי עם אורז וזה פשוט פצצה."
ענבל : "מוצלח ביותר!
כולם נהנו, כולל בן 5 ובן שנתיים בררנים."
ליב: "חייבת לשתף ולהמליץ לכווולם לרוץ ולהכין, הבעל והילדים ליקקו את הסיר. במקום מרק עוף הוספתי כפית קארי ויצא מושלם יותר מכל מסעדה!"
ניצן : "הכנתי היום – ליקקו את האצבעות ואת הסיר ולא נשאר כלום לבעלי!!!!"
שלומי : "תודה על מתכון נהדר. הוספתי תבלין קארי ששדרג אפילו יותר. יצא מדהים!"
יפעת : "הרגע הכנתי. יצא מדהים!!"
שלומית : "מתכון מדהים וטעים. אימצתי."
מור : "הכנתי כמות כפולה לשישי שבת והתחסל כבר בשישי. מתכון מעולה."
מאיה : "מהמם!!! הופך רשמית למתכון הבית פה"
עמית : "מ-ע-ו-ל-ה !!!
הלוואי ויכולתי לשלוח לך את המחמאות שהושמעו סביב השולחן 🙂
שוב תודה ענקית על עוד מתכון נפלא !!!"
פולינה : "יצא מושלם!
תודה רבה לך על האתר שלך! בזכותך הבישול הפך למשהו קל וכייפי (אפילו אחרי יום עבודה)."
דבורה : "הכנתי היום (שבת) כארוחת צהריים ויצא מעולה וטעים ולא פחות חשוב קל ומהיר להכנה"