קציצות בשר ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר ברוטב עגבניות

אחד התבשילים שהכי מזכירים לי את הבית, אוכל של אמא שהוכן  בהמון באהבה ישר מהלב, מתאים גם לגדולים וגם לקטנים. רוטב עגבניות ביתי חם ומפנק שנותן לקציצות טעם נהדר, קציצות מושלמות וקלות למשפחה.

3 מנות

מרכיבים:

300 ג’ בשר בקר טחון
תפוח אדמה מגורד (לא מבושל)
כפית שום כתוש
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה
מעט כמון
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה א. מרק

רוטב עגבניות:
4 עגבניות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום פרוסות
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית  פפריקה
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. בקערה לערבב את מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות, מעט לשטח ולקרר במקרר.

2. הכנת הרוטב : להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשיך טיגון.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.

*5. שתי אפשרויות:
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה בינונית מכוסה.
אפשרות שנייה זה לטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 10 דקות בישול מכוסה.

Meatballs with tomato sauce

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את התבשיל יום מראש ואפילו יומיים, את הקציצות ניתן להקפיא במידה והבשר טרי אפילו שיש בהן תפוח אדמה, בישול העגבניות מראש לא חובה זה מומלץ.  ניתן להכין את הרוטב יום מראש. את התפוח אדמה ניתן להחליף בגזר. למרות שיש סוכר התבשיל לא מתוק אני לא ממליצה לוותר עליו.

187418 צפיות 81 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. הברזל חשוב לצורך התפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות חייו הראשונות של הילד וממשיך להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים. איזה כיף שיש מתכון שהופך את כל העסק הזה גם לטעים ופשוט!
מצד שני, חשוב לזכור שבקר הוא בשר שמן יחסית שמכיל שומן רווי מן החי ולכן חשוב לגוון ולשלב בתפריט גם סוגי בשר נוספים רזים יותר (עוף, הודו).
סך כל המתכון מכיל 7 יחידות אנרגיה מחלבון (כל יחידת אנרגיה=100 קלוריות)
עכשיו זה תלוי רק בכם- האם אתם אוהבים קציצות גדולות או כדורי בשר קטנים?
לפי צורת ההכנה של ניקי יוצאות כ16-17 קציצות מהמתכון, כלומר כל 2 קציצות הן בערך יחידת אנרגיה אחת. בארוחת צהריים אפשר לשים על הצלחת כ4 קציצות ולידן תוספת פחמימה וירק.
אם אתם מקצצים קציצות גדולות ומסיביות יותר, בטח יצאו לכם 8-10 קציצות. במקרה כזה 2 קציצות גדולות יתאימו כמנת החלבון בארוחה.
אגב, אפשר לחסוך מעט מהקלוריות אם נחליף את תפוח האדמה שבמתכון בקישוא או גזר.
גם אם נשאיר את המתכון המקורי ללא שינוי, תפוח האדמה מתפרס על פני כל הסיר ולכן לא מאוד משמעותי לתוספת הקלורית. בבריאות ותיאבון!

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

גילת : “תודה על עוד מתכון מעולה! נרשמה הצלחה אצל בני בן השנה וחצי כמעט, דבר שקורה לעיתים נדירות. הגשתי לצד אורז עם גזר פשוט וקל שלך שמככב אצלי לאחרונה. פשוט קל וטעים!”

שירה : “ניקי יקרה, את הקציצות הללו אני מחליפה בהודו ומבשלת ב’מרק חיטה וירקות‘ שלך.
ארוחה שלמה בסיר אחד, טעים בטירוף.
שבת שלום ומבורך, ממעריצה גדולה”

247
תגובות

  הרשם  
עדכן
אורטל

היי ניקי, אני לא מצליחה להבין למה זה קורה (וזה קורה עם כל מתכון קציצות שאני מנסה), הקציצות מבפנים ורדרדות ולא מתבשלות עד הסוף, גם אם אני משאירה אותם שעה שעה וחצי על הגז, מדוע זה קורה? מיואשת כבר . אני לא מטגנת לפני אלא מכניסה ישר לרוטב, מעדיפה שלא לטגן

סיון חורש

יצא לי מעולה!! כולנו מאוד נהנינו ממנה מצוינת. מתכון בהחלט לשמור! תודה ניקי.

אני

יצא מעולה הכפלתי כמויות, יצאו 32 קציצות.

רחל

אם אפשר להכין את הקציצות ברוטב אחר לא עם עגבניות כגון רוטב ירוק

שרה

ערב טוב ניקי,
אם אני רוצה קציצות רכות, כדאי להוסיף סודה לשתיה?
תודה,

1 13 14 15