קציצות בשר ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניות

אחד התבשילים שהכי מזכירים לי את הבית, אוכל של אמא שהוכן  בהמון באהבה ישר מהלב, מתאים גם לגדולים וגם לקטנים. רוטב עגבניות ביתי חם ומפנק שנותן לקציצות טעם נהדר, קציצות מושלמות וקלות למשפחה.

3 מנות

מרכיבים:

300 ג’ בשר בקר טחון
תפוח אדמה מגורד (לא מבושל)
כפית שום כתוש
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה
מעט כמון
כף שטוחה א. מרק

רוטב עגבניות:
4 עגבניות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית גדושה פפריקה
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. בקערה לערבב את מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות, מעט לשטח ולקרר במקרר.

2. הכנת הרוטב : להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשיך טיגון.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.

*5. שתי אפשרויות:
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה בינונית.
אפשרות שנייה זה לטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 10 דקות בישול.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את התבשיל יום מראש ואפילו יומיים, את הקציצות ניתן להקפיא במידה והבשר טרי אפילו שיש בהן תפוח אדמה, בישול העגבניות מראש לא חובה זה מומלץ.  ניתן להכין את הרוטב יום מראש. את התפוח אדמה ניתן להחליף בגזר. למרות שיש סוכר התבשיל לא מתוק אני לא ממליצה לוותר עליו.

100114 צפיות 195 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

גילת : “תודה על עוד מתכון מעולה! נרשמה הצלחה אצל בני בן השנה וחצי כמעט, דבר שקורה לעיתים נדירות. הגשתי לצד אורז עם גזר פשוט וקל שלך שמככב אצלי לאחרונה. פשוט קל וטעים!”

שירה : “ניקי יקרה, את הקציצות הללו אני מחליפה בהודו ומבשלת ב’מרק חיטה וירקות‘ שלך.
ארוחה שלמה בסיר אחד, טעים בטירוף.
שבת שלום ומבורך, ממעריצה גדולה”

126
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעל ק

הי ניקי, נראה מעולה כמו מתכונים נפלאים נוספים. אני לא משתמשת באבקת מרק. האם אפשר בלי במתכונים שלך,? להחליף במשהו אחר? תודה!!

שירה

הקציצות יצאו לי ממש דחוסות וחסרות טעם…
הצעה לשיפור?
אגב,למה אין בהן ביצה?

מאיה ר

עשיתי את המתכון כמה פעמים וזה טעים מאד רק שהקציצות מתפרקות… מה אני עושה לא נכון? ניסיתי להוסיף עוד תפוח אדמה וזה לא עוזר. כמה זמן צריך לקרר? ממש מיואשת…

מיכל

היי ניקי
אם אני עושה את אותן קציצות רק בכמות משולשת, בסיר שטוח ורחב, כמה זמן זה צריך להתבשל?

בת ציון

היי
אפשר להקפיא את הקציצות עם הרוטב?
או עדיף להקפיא את הרוטב בנפרד וקציצות בנפרד?
תודה רבה

גשי דריה

קציצות מעולות ממש רכות וטעימות!!!

רוני

ניקי..קציצות מעולות. הפכו לקציצות הקבועות אצלי בכל ערב שישי.
תודה על הכל ❤