קציצות בשר ברוטב עגבניות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר ברוטב עגבניות

אחד התבשילים שהכי מזכירים לי את הבית, אוכל של אמא שהוכן  בהמון באהבה ישר מהלב, מתאים גם לגדולים וגם לקטנים. רוטב עגבניות ביתי חם ומפנק שנותן לקציצות טעם נהדר, קציצות מושלמות וקלות למשפחה.

3 מנות

מרכיבים:

300 ג’ בשר בקר טחון
תפוח אדמה מגורד (לא מבושל)
כפית שום כתוש
רבע כפית כורכום
כפית פפריקה
מעט כמון
פלפל שחור גרוס
כף שטוחה א. מרק

רוטב עגבניות:
4 עגבניות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום פרוסות
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית  פפריקה
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. בקערה לערבב את מצרכי הקציצות לתערובת אחידה ולהכין קציצות, מעט לשטח ולקרר במקרר.

2. הכנת הרוטב : להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.

3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשיך טיגון.

4. לחתוך את העגבניות לקוביות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.

*5. שתי אפשרויות:
להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל אותן כ 20 – 25 דקות על אש נמוכה בינונית מכוסה.
אפשרות שנייה זה לטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד ואז להוסיף לרוטב ל 10 דקות בישול מכוסה.

Meatballs with tomato sauce

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את התבשיל יום מראש ואפילו יומיים, את הקציצות ניתן להקפיא במידה והבשר טרי אפילו שיש בהן תפוח אדמה, בישול העגבניות מראש לא חובה זה מומלץ.  ניתן להכין את הרוטב יום מראש. את התפוח אדמה ניתן להחליף בגזר. למרות שיש סוכר התבשיל לא מתוק אני לא ממליצה לוותר עליו.

139201 צפיות 56 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

קציצות בשר ברוטב עגבניותקציצות בשר ברוטב עגבניות

גולשים מכינים וממליצים:

גילת : “תודה על עוד מתכון מעולה! נרשמה הצלחה אצל בני בן השנה וחצי כמעט, דבר שקורה לעיתים נדירות. הגשתי לצד אורז עם גזר פשוט וקל שלך שמככב אצלי לאחרונה. פשוט קל וטעים!”

שירה : “ניקי יקרה, את הקציצות הללו אני מחליפה בהודו ומבשלת ב’מרק חיטה וירקות‘ שלך.
ארוחה שלמה בסיר אחד, טעים בטירוף.
שבת שלום ומבורך, ממעריצה גדולה”

165
תגובות

  הרשם  
עדכן
נופר

היי ניקי! הכנתי פעם את הקציצות והן יצאו מעולה!! אני רק לא זוכרת במה החלפתי את התפו”א.. ראיתי שרשמת גזר, בטטה, קישוא… מה מהם עדיף? וכמה מהם אני צריכה?

רוני

למה הכוונה – לסמן איקס על כל עגבניה?

אביב

היי ניקי
אז קודם כל תודה על מתכונים נהדרים ומובנים לבשלנית מתחילה כמוני..

יש לך טיפ מהיר להפשרת הקציצות שלא יגרום להם להתפרק ?
בפעם הקודמת הפשרתי את כל הבשר בפולסים במיקרו וזה גרם לחלק מהקציצות להתפרק. עכשיו הקציצות מוכנות במקפיא.
איך ניתן להפשיר בדרך המהירה והטובה ביותר?
תודה !

שירלי

היי ניקי, ראשית אני מאודדד אוהבת את המתכונים שלך אז תודה. שנית, הקציצות משום מה התפרקו לי ולא ברור לי למה, אולי הייתי צריכה להוסיף ביצה?!

שירה

היי, אפשר רסק עגבניות במקום עגבניות..? תודה רבה

רחלי

היי ניקי
האם זה עובד גם עם כבש טחון?

ענת

הי ניקי, יצא מושלם !!!, מתכון מוצלח מאוד, זו כבר פעם שנייה שאני עושה אותו וכולם נהנים ומתענגים על הקציצות המופלאות האלה….תודה לך !!!