שיפודי חזה עוף למנגל יוצא פגז
אני רוצה לספר לכם את הסוד שלי לשיפודי חזה עוף עסיסיים ורכים עם מרינדה מעולה הכי טובה לחזה עוף, יוצא לי להכין המון את השיפודים האלה גם על המנגל במחבת פסים זה אחד המתכונים שמככב אצלי בצהריים.
תחשבו כמה קל החזה עוף משופד לא צריך לערבב , לנענע את המחבת אלא מידי פעם להפוך את השיפוד ומפה לצלחת יש יותר מזה ? כשאני מכינה את השיפודים האלה לילדים זאת חגיגה ושיטה נהדרת לגרום לילדים לאכול חזה (חלבון אנשים)
כמעט שכחתי את הסוד שלי, מתי שמניחים על המנגל את השיפודים אני מברישה בנדיבות עם המרינדה שנותרה לי, זה נותן חזה עוף עסיסי מלא טעמים וככה מכינים חזה עוף על המנגל.
6 שיפודי מיני
מרכיבים:
500 – 600 ג' חזה עוף חתוך לחתיכות בינוניות
מרינדה:
כפית שום כתוש
חצי כפית סודה לשתייה
כפית פפריקה מתוקה מרוקאית
כפית גריל עוף
קורט כורכום
כפית רוטב סויה
4 – 5 כפות שמן זית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. לשים בקערה את החזה עוף, תבלינים, רוטב סויה, שמן זית ולסיים עם הסודה לשתייה, לערבב טוב במשך שתי דקות שהחזה יקבל את המרינדה מכל הכיוונים.
2. אם יש זמן להשרות כשעתיים מומלץ במידה ואין גם חצי שעה זה בסדר.
3. לשפד את החזה עוף על השיפודים וזהו, אפשר לכסות עם נייר כסף ולשמור במקרר כשעה שעתיים עד המנגל.
4. רגע לא סיימתי, המרינדה מסעיף 1 אל תזרקו תניחו את השיפודים על המנגל תברישו בנדיבות עם המרינדה שנותרה מכל הכיוונים.
תהנו.
גולשים מכינים וממליצים:
פנינה : "רציתי רק לעדכן … שעשיתי את המתכון על מחבת פסים.
בעלי אמר שיצא טעם גן עדן.
בזכותך הפכתי לבשלנית."