מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה
זה טעים טעים הילדים מחסלים את זה בכיף, מי חשב שדבר כל כך פשוט יהפוך ללהיט כזה ? באמת שלא חשבתי שדבר כזה פשוט יצא כל כך טעים. מלאווח קצת בשר הוספתי תפוח אדמה וזה יצא מדהים ממש כמו חטיפי בשר.
זה נתן ארוחת צהריים נהדרת קצת שונה מהרגיל. המזל שיצא הרבה ואנחנו נהננו מכל ביס.
מרכיבים:
10 מלאווח
500 ג' צלעות בקר טחון
בצל
שן שום
תפוח אדמה
שליש כפית כורכום
קורט קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. למלא סיר קטן עם מים ולהרתיח, לקלף את התפוח אדמה ולבשל עד שהוא רך
2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל כדקה.
3. להוסיף את הבשר לטגן תוך כדי בחישה כמה דקות לתבל ולהעביר לקערה, למעוך את התפוח אדמה ולהוסיף לבשר.
4. להפשיר את המלאווח כשתי דקות, לשים 2 – 3 כפות מהמילוי על חצי מלאווח לשטח באופן שווה, לקפל את המלאווח ולסגור לכיסון גדול.
*5. להכניס לטוסטר לחיצה ולאפות עד שמזהיב.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר להכין בתנור לוודא שהכיסון סגור טוב בדפנות שלא יפתח באפייה. בשר בקר טחון הולך.