יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מאפים מאפים מלוחים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה

5 אוגוסט 2018
(Visited 35,592 times, 1 visits today)
מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה

מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה

זה טעים טעים הילדים מחסלים את זה בכיף, מי חשב שדבר כל כך פשוט יהפוך ללהיט כזה ?  באמת שלא חשבתי שדבר כזה פשוט יצא כל כך טעים. מלאווח קצת בשר הוספתי תפוח אדמה וזה יצא מדהים ממש כמו חטיפי בשר.
זה נתן ארוחת צהריים נהדרת קצת שונה מהרגיל. המזל שיצא הרבה ואנחנו נהננו מכל ביס.

 

מרכיבים:

10 מלאווח
500 ג’ צלעות בקר טחון
בצל
שן שום
תפוח אדמה
שליש כפית כורכום
קורט קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • חלת שבת מ 4 רצועות רכה ומדהימה

    אני מאוהבת בבצקי שמרים והכי הכי אני אוהבת להכין חלות שבת.
    איזה חלות נהדרת ורכות (ועוד איזה רכות) זהובות, משגעות.
    תדמיינו חלה קלועה יפהפייה במרכז שולחן השבת ולא קלועה משלוש רצועות אלא מארבע רצועות.
    נשמע מסובך ? בכלל לא, אחרי שתתחילו להכין ותגלו כמה שזה פשוט לא תפסיקו להכין, אני מכורה לחלות האלה.
    יוצאות חלות קלועות משגעות בדיוק כמו במאפייה עם מרקם רך נהדר. שתבינו אני כל כך אוהבת להכין את החלות האלה שאני מכינה אותן באופן יום יומי ולא רק בסופי שבוע.
    החלות האלה מתאימות לטוסטים והילדים חוגגים עליהן כל ערב.
    חשוב לומר, תראו את הסרטון לפני שאתם מתחילים להכין, הסברתי ממש צעד אחרי צעד שיהיה הכי ברור איך לקלוע חלה מארבע חלקים.
    השתדלתי להסביר גם במתכון אבל בסרטון זה הכי ברור.

    2 חלות / 3 חלות בינוניות

הכנות:

1. למלא סיר קטן עם מים ולהרתיח, לקלף את התפוח אדמה ולבשל עד שהוא רך

2. לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת עם שתי כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד עם הבצל כדקה.

3. להוסיף את הבשר לטגן תוך כדי בחישה כמה דקות לתבל ולהעביר לקערה, למעוך את התפוח אדמה ולהוסיף לבשר.
4. להפשיר את המלאווח כשתי דקות, לשים 2 – 3 כפות מהמילוי על חצי מלאווח לשטח באופן שווה, לקפל את המלאווח ולסגור לכיסון גדול.

*5. להכניס לטוסטר לחיצה ולאפות עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא, אפשר להכין בתנור לוודא שהכיסון סגור טוב בדפנות שלא יפתח באפייה. בשר בקר טחון הולך.

מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמהמלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמהמלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה

מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה

הרשם
עדכן
21 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

למה לא ניתן להדפיס את המתכונים תודה

היי אני רוצה להכין את המתכון אם אני אטגן את הבשר כמעט לפני שיהיה מוכן ממש אני יכולה לטגן את המלוואח עם המילוי עוד 10 דקות במחבת ויצא בסדר?

הי, הקפאה כשכבר מוכן? (אחרי האפיה בטוסטר או לפני?)

האם אפשר במחבת ? האם אפשר ללא שמן?

באופן כללי , כשאת רושמת א. מרק האם הכוונה לאבקת מרק עוף ? וכשאת רושמת כוס , באיזה כוס את משתמשת ? תודה והמתכונים שלך פשוט נהדרים

האם אפשר לטגן?

האם אפשר להשתמש בבשר טחון?