קציצות בשר ותפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר ותפוחי אדמה

קציצות בשר ותפוחי אדמה

קציצות בשר ותפוחי אדמה אוכל של בית מפנק, מרגיע ועושה טוב על הלב. כמה כיף לתת ביס בקציצות הטעימות האלה. אחת אחת הן נחטפות עד שהסיר מתרוקן. הקציצות שוות ביותר.

מרכיבים:

250 ג’ בשר בקר טחון
250 ג’ בשר עוף טחון
בצל קטן מגורד
2 כפות שמן
תפוח אדמה קטן מגורד
כפית פפריקה
קורט קינמון
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ קטן
3 תפוחי אדמה בינוניים
כף פפריקה
כף גדושה טחינה
כף רסק עגבניות
כפית חרדל
2 כפות דבש
מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים ולכסות במים וקצת יותר
לבשל על אש בינונית כ 20 דקות או עד שהתפוחי אדמה רכים
להוסיף נוזלים במידה וחסר.

3. להוסיף את הקציצות בזהירות לסיר להוסיף כוס מים שהנוזלים יגיעו עד 3/4 גובה, לבשל כ 25 דקות אש בינונית נמוכה.

4. מי שרוצה לחסוך בזמן יכול לטגן את הקציצות כדקה מכל צד על אש גבוהה ולהוסיף לסיר כ 10 דקות בישול.

34221 צפיות 26 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

טורי : “יצא מאוד טעים כמעט כל הסיר טרפנו מאוד טעים! מעולה מומלץ..”

נילי : “מתכון מעולה! חביב הקהל החדש אצלנו. לפחות פעם בשבוע אני מכינה כמות כפולה והסיר מתחסל מאליו..”

הדס : “תודה רבה ניקי! כולם ליקקו את האצבעות. בעלי שאוהב אוכל ביתי פשוט ולא מתייפייף והקטנה (4.5) שהיא לא אכלנית גדולה והגדירה את המנה כ״יאמי״. מעכשיו הוכתרו הקציצות בשם ״קציצות כח״ והיא אכלה ונהנתה וביקשה עוד!”

חני: הכנתי היום (חוץ מהמרכיבים שאין בפסח). קצר הצלחה מטורפת!!! הילדות אכלו ואכלו ואכלו וגם התינוק התלקק. תודה רבה וחג כשר ושמח.

דנידין : “תקשיבי הסתיימה השבת ואמרת שאני חייבת להחמיא לך! הקציצות יצאו פשוט מעולות. בהתחלה היה לי קצת רתיעה מהחרדל אבל השילוב טעמים פשוט נהדר. סיימנו אני ובעלי (ועוד אורח אחד) את כל הסיר. אז פשוט תודה רבה רבה!!”

מיכל: תודה ניקי, עשיתי בדיוק לפי המתכון (למעט הטחינה) ויצא מעולה!!!
תודה על עוד מתכון נפלא!

דבי : יצא מצוין, תודה רבה על המתכון, חג שמח!

מיכל : “הכנתי לארוחת שישי ויצא מעולה!!!!”

תמר : “וואו !!!
זה טעים…… ממש..”

יסמין : “ראיתי הרבה תגובות אמרתי שאני חייבת לנסות…
יצא מ-ד-ה-י-ם!!!!”

חבצלת : “ואו! אחרי שניסיתי המון מתכונים לקציצות זו התגובה של בעלי. הכי רכות עד היום וטעימות!! לא האמנתי שטחינה וחרדל יתנו טעם כזה טעים. הוספתי רק כף דבש אחת כי אצלנו לא אוהבים בשר מתוק ויצא אליפות!!!”

ליאור : “הכנתי עכשיו יצא ממש ממש מושלםם
אשכרה ללקק את האצבעות”

ריקי : “אני לא אוהבת להגיב אבל זה פשוט מדהים, את אצלי במטבח כל יום.. חחח
כל מתכון שלך מביא איתו ריחות מופלאים בבית וטעם מעדן לחיך של הילדים הבררנים שלי והבעל שחוזר מיום עבודה מתענג… יש לך זכות ענקית בכל זה, זה טעים טעים טעים מומלץ!!!!!”

גילי : “ה- קציצות!!
הכנתי מלא פעמים קציצות אבל אלה הכי טעימות!!! כבר כשראיתי את שילובי המרכיבים של הרוטב ידעתי שייצא מעולה! ולא טעיתי 🙂
אלופה את!”

ענבר : “הכנתי את הקציצות ואת האורז עם פטריות בתנור ויצאה לי ארוחה כל כך מפנקת!! איזה כיף שיש את האפליקציה שלך”

290
תגובות

  הרשם  
עדכן
מורן

היי ניקי
מדוע אין פטרוזיליה בקציצה ?

מיכל

הי ניקי…
בטעות השתמשתי בחרדל דיזון, והטעם של הרוטב פשוט לא טעים. עדיין לא הכנסתי את הקציצות לרוטב. מה אפשר לעשות כדי לתקן את הטעם?

מאיה

היי ניקי,
במהלך המתכון היה נראה לי מוזר השילוב של כל הטעמים
טחינה, תפוחי אדמה דבש…
אבל כמו תמיד אני סומכת עליך ומחליטה לנסות
ולא מתאכזבת…! היה טעים מאד מאד !
אין עליך!

מיכל

היי ניקי, שתי שאלות:1. מה ניתן לשים במקום טחינה? (אלרגיה לשומשום)2. אני רוצה להכין כמות כפולה של תפוחי אדמה. להכפיל את כל חומרי הרוטב?תודה

ספיר

היי ניקי,
אני רוצה להכין את הקציצות אך הן מיועדות גם לבן שלי ולכן לא אוכל להוסיף דבש (הוא עוד לא בן שנה..)
יצא טעים בכל מקרה?

היל

הי ניקי. הקציצות על האש. אבל חלקן קשות.בשר בקר בלבד יש דרך לרכך?

1 17 18 19