קציצות בשר ותפוחי אדמה
מתכון נדיר לקציצות בשר ברוטב מעולה זה בדיוק המתכון שמתאים לילדים לאכול כשהם חוזרים מבית הספר, איזה ילד יאמר לא לקציצות בשר עסיסיות וטעימות ברוטב אדום נהדר, קציצות סופר קלות להכנה שמתאימות לכל המשפחה.
מתכון קלאסי והסוד של הקציצות זה השילוב של עוף ובשר טחון נותן קציצות נימוחות טעימות ונחטפות וכל הטוב הזה מוגש בתוך רוטב טעים עם תפוחי אדמה, הגשתי עם אורז של בית מלון אמאל'ה מתכון פגז לרוץ ולהכין.
3 מנות
מרכיבים:
250 ג' בשר בקר טחון
250 ג' בשר עוף טחון
בצל קטן מגורד
2 כפות שמן
תפוח אדמה קטן מגורד
כפית פפריקה
קורט קינמון
כפית גדושה א. מרק
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
רוטב:
בצל קצוץ קטן
3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
כף פפריקה מרוקאית
כף גדושה טחינה גולמית
כף רסק עגבניות
כפית חרדל
2 כפות דבש
2 כוסות מים
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה להכין קציצות ולקרר כשעה.
2. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל על אש בינונית עד הזהבה, להוסיף את התפוחי אדמה ואת שאר המצרכים, מים להוסיף כוס במידה וצריך להוסיף עוד, להרתיח לכסות לבשל על אש בינונית כ 20 דקות עד שהתפוחי אדמה רכים, לבדוק טעמים.
3. בינתיים לחמם מחבת רחבה עם 3 – 4 כפות שמן ולטגן את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים, להכניס רוטב ולבשל עוד 10 דקות.
4. אפשרות נוספת להוסיף את הקציצות לרוטב ללא טיגון זמן בישול כ 25 דקות הרוטב אמור להגיע עד 3/4 גובה מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.
5. מומלץ להגיש עם אורז לבן שיספוג יפה את הרוטב.
כדאי לדעת ש…
לפעמים כשיש לי עגבניות בשלות אני מוסיפה 2 לרוטב זה רק מעשיר אותו כדאי לחלוט לפני. אפשר להכין בלי הטחינה והחרדל להוריד את הדבש ולהוסיף כפית סוכר.
גולשים מכינים וממליצים:
טורי : "יצא מאוד טעים כמעט כל הסיר טרפנו מאוד טעים! מעולה מומלץ.."
נילי : "מתכון מעולה! חביב הקהל החדש אצלנו. לפחות פעם בשבוע אני מכינה כמות כפולה והסיר מתחסל מאליו.."
הדס : "תודה רבה ניקי! כולם ליקקו את האצבעות. בעלי שאוהב אוכל ביתי פשוט ולא מתייפייף והקטנה (4.5) שהיא לא אכלנית גדולה והגדירה את המנה כ״יאמי״. מעכשיו הוכתרו הקציצות בשם ״קציצות כח״ והיא אכלה ונהנתה וביקשה עוד!"
חני: הכנתי היום (חוץ מהמרכיבים שאין בפסח). קצר הצלחה מטורפת!!! הילדות אכלו ואכלו ואכלו וגם התינוק התלקק. תודה רבה וחג כשר ושמח.
דנידין : "תקשיבי הסתיימה השבת ואמרת שאני חייבת להחמיא לך! הקציצות יצאו פשוט מעולות. בהתחלה היה לי קצת רתיעה מהחרדל אבל השילוב טעמים פשוט נהדר. סיימנו אני ובעלי (ועוד אורח אחד) את כל הסיר. אז פשוט תודה רבה רבה!!"
מיכל: תודה ניקי, עשיתי בדיוק לפי המתכון (למעט הטחינה) ויצא מעולה!!!
תודה על עוד מתכון נפלא!
דבי : יצא מצוין, תודה רבה על המתכון, חג שמח!
מיכל : "הכנתי לארוחת שישי ויצא מעולה!!!!"
תמר : "וואו !!!
זה טעים…… ממש.."
יסמין : "ראיתי הרבה תגובות אמרתי שאני חייבת לנסות…
יצא מ-ד-ה-י-ם!!!!"
חבצלת : "ואו! אחרי שניסיתי המון מתכונים לקציצות זו התגובה של בעלי. הכי רכות עד היום וטעימות!! לא האמנתי שטחינה וחרדל יתנו טעם כזה טעים. הוספתי רק כף דבש אחת כי אצלנו לא אוהבים בשר מתוק ויצא אליפות!!!"
ליאור : "הכנתי עכשיו יצא ממש ממש מושלםם
אשכרה ללקק את האצבעות"
ריקי : "אני לא אוהבת להגיב אבל זה פשוט מדהים, את אצלי במטבח כל יום.. חחח
כל מתכון שלך מביא איתו ריחות מופלאים בבית וטעם מעדן לחיך של הילדים הבררנים שלי והבעל שחוזר מיום עבודה מתענג… יש לך זכות ענקית בכל זה, זה טעים טעים טעים מומלץ!!!!!"
גילי : "ה- קציצות!!
הכנתי מלא פעמים קציצות אבל אלה הכי טעימות!!! כבר כשראיתי את שילובי המרכיבים של הרוטב ידעתי שייצא מעולה! ולא טעיתי 🙂
אלופה את!"
ענבר : "הכנתי את הקציצות ואת האורז עם פטריות בתנור ויצאה לי ארוחה כל כך מפנקת!! איזה כיף שיש את האפליקציה שלך"