שניצל מוקפץ עם ירקות
מי תיאר לעצמו שמשאריות יכולה לצאת מנה כל כל טובה ? אני לא זורקת אוכל אני מכינה ממנו משהו אחר שבכלל לא מזהים שזה בכלל עשוי משאריות שנותרו לי. נכון שלפעמים נותרים שניצלים שאף אחד לא רוצה כי הכנתם יותר מידי ? להגיש שניצל למחרת זה לא להיט גדול. מה עשיתי ? הוספתי ירקות והקפצתי ביחד יצאה מנה יפהפייה וטעימה הכי חשוב.
מרכיבים:
4 שניצלים מוכנים
2 פלפלים אדומים
2 גזרים
קישוא
שן שום
בצל
כף סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לקלף את הגזר לחתוך למקלות קצרים את הפלפלים לחתוך למקלות, לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הירקות להקפיץ כשתי דקות על אש גבוהה.
2. לחצות את הבצל לפרוס דק ולהוסיף לירקות, לפרוס את השום ולהכניס לטיגון, להקפיץ כשתי דקות לחתוך את הזוקיני למקלות קצרים ולהוסיף לטיגון.
3. להקפיץ את הירקות כמה דקות עד שהן מתרככים, לתבל עם מלח פלפל.
4. לחתוך את השניצל לרצועות, במחבת נפרדת עם 2 – 3 כפות שמן להקפיץ את השניצל כשתי דקות ולהעביר לירקות, לתת עוד דקה על האש תוך כדי להוסיף את הסילאן ולהוריד מהאש.