יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות תבשילי עוף קלים

פרגיות עם עדשים שחורות

20 יוני 2018
(Visited 11,769 times, 1 visits today)
פרגיות עם עדשים שחורות

פרגיות עם עדשים שחורות

נורא בא לי על השילוב של פרגיות עם עדשים, הילדים מתים על פרגיות וזאת הזדמנות לתת להם קצת עדשים. כיף של טעמים ויופי של שילוב. כבר אמרתי שזה קלי קלות ?

מרכיבים:

700 ג’ סטייק פרגית
חצי כוס עדשים שחורות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף פפריקה
כפית תבלין לפרגיות
כפית שום כתוש
3 שיני שום
חצי כפית כמון
5 – 6 כפות שמן זית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. לתבל את הפרגיות עם הפפריקה, תבלין לפרגיות שום כתוש א. מרק ושמן זית, להשרות כשעה.

2. להשרות את העדשים כשעה, אחר כך להעביר לסיר עם מים להרתיח ולבשל כ 30 דקות או עד שהעדשים רכות.

3. לשים במחבת 4 כפות שמן לטגן את הפרגיות עד שמזהיב משני הצדדים.

4. במחבת נפרדת לטגן את הבצל ואחר כך להוסיף את השום, להוסיף את העדשים, לתבל עם כמון וא. מרק, להקפיץ כ 5 דקות להוסיף את הפרגיות דקה שתיים קצת לערבב ולהוריד מהאש.

פרגיות עם עדשים שחורותפרגיות עם עדשים שחורותפרגיות עם עדשים שחורות

גולשים מכינים וממליצים:

מגי : “הפעם אין שאלה רק המלצה חמה על המתכון!
כששלחת את הניוזלטר עם המתכון הזה, שמרתי אותו ותיכננתי להכין… לא תארתי לעצמי כמה פרגית יכולה להיות טעימה!!! אמנם יש השקעה בהכנה, אבל היא שווה ביותר!!! מתענגים על כל ביס.”

הרשם
עדכן
36 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי , ילדתי בת ה12 אוהבת פרגיות , נראה לי שתאהב את התיבול שרשמת לפרגיות ללא זה עם העדשים( פפריקה ,תבלין פרגיות, ושום כתוש פלוס מלח פילפל בלבד ) .אולי חצי הכמות של הפרגיות אכין עם תוספת העדשים הכמון וכו, וחלק אשאיר עם תיבול הפרגיות בלבד , צריך לדעתך יהיה לעשות עוד משהו עם החלק ללא העדשים חוץ מהטיגון במחבת ?

היי ,אפשר להשתמש במקום בפרגית בחזה עוף?

הי ניקי, אפשר להשתמש בעדשים של סנפרוסט?

ייתכן ויש בילבול במתכון במקום פלפל שחור כתוב א.מרק שוב בשלב 4 והאחרון ? כי כבר רשום א.מרק בתיבול של הפרגיות

תודה קודם כל על מתכונים נהדרים תמיד יוצא טעים ..מה אפשר לשים במקום תבלין פרגיות ?
האם יש לך ספר שמרכז את כל המתכונים שלך ?

וואווו!!
הכנתי את הפרגיות
יצא טעיםם
תודה

אפשרי עם מש במקום עדשים?,תודה על המתכונים הנהדרים ושבת שלום