פרגיות עם עדשים שחורות
נורא בא לי על השילוב של פרגיות עם עדשים, הילדים מתים על פרגיות וזאת הזדמנות לתת להם קצת עדשים. כיף של טעמים ויופי של שילוב. כבר אמרתי שזה קלי קלות ?
מרכיבים:
700 ג' סטייק פרגית
חצי כוס עדשים שחורות
בצל גדול חצוי ופרוס
כף פפריקה
כפית תבלין לפרגיות
כפית שום כתוש
3 שיני שום
חצי כפית כמון
5 – 6 כפות שמן זית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לתבל את הפרגיות עם הפפריקה, תבלין לפרגיות שום כתוש א. מרק ושמן זית, להשרות כשעה.
2. להשרות את העדשים כשעה, אחר כך להעביר לסיר עם מים להרתיח ולבשל כ 30 דקות או עד שהעדשים רכות.
3. לשים במחבת 4 כפות שמן לטגן את הפרגיות עד שמזהיב משני הצדדים.
4. במחבת נפרדת לטגן את הבצל ואחר כך להוסיף את השום, להוסיף את העדשים, לתבל עם כמון וא. מרק, להקפיץ כ 5 דקות להוסיף את הפרגיות דקה שתיים קצת לערבב ולהוריד מהאש.
גולשים מכינים וממליצים:
מגי : "הפעם אין שאלה רק המלצה חמה על המתכון!
כששלחת את הניוזלטר עם המתכון הזה, שמרתי אותו ותיכננתי להכין… לא תארתי לעצמי כמה פרגית יכולה להיות טעימה!!! אמנם יש השקעה בהכנה, אבל היא שווה ביותר!!! מתענגים על כל ביס."