פרגיות במחבת מתכון קל
חלמתי על פרגיות שמנמנות עסיסיות כבר ראיתי את זה בדמיון שלי אני כל כך אוהבת את הנתח הזה אין מי שלא אוהב אותו וזה הכי ארוחת צהריים המתכון הזה הוא הכוכב בארוחות שלי איזו פשטות וקלות הכנה.
אני מנסה כבר הרבה זמן להוסיף קצת בריאות לארוחות של אביב עם יותר ערכים תזונתיים והשילוב של פרגיות עם מרינדה מהממת ועם עדשים זה שילוב שמפיל אותך הפריכות של העדשים עם הרכות של הפרגיות החרוכות זה קסם להתמוגג מכל ביס.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
700 ג' סטייק פרגית (כ 7 – 8 יחידות)
חצי כוס עדשים שחורות / ירוקות
בצל גדול חתוך לרבעים ופרוס דק
5 – 6 כפות שמן זית
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מתוקה
כפית תבלין לפרגיות / גריל עוף
כפית שום כתוש
חצי כפית כמון
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים עם שפע של מים כ 30 דקות להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את העדשים 30 דקות ולסנן.
2. לחצות את הפרגיות לערבב עם השמן שום פפריקה, גריל עוף א. מרק פלפל ומלח ולהשרות כ 30 דקות.
3. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הפרגיות כ 2 – 3 דקות מכל צד על אש בינונית גבוהה ולהוציא החוצה, באותה מחבת לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את העדשים כמון, מלח קצת פלפל שחור לטגן כ 5 דקות ולהוריד מהאש.
4. להגיש עדשים ופרגיות מעל להזליף כף שמן זית.
גולשים מכינים וממליצים:
מגי : "הפעם אין שאלה רק המלצה חמה על המתכון!
כששלחת את הניוזלטר עם המתכון הזה, שמרתי אותו ותיכננתי להכין… לא תארתי לעצמי כמה פרגית יכולה להיות טעימה!!! אמנם יש השקעה בהכנה, אבל היא שווה ביותר!!! מתענגים על כל ביס."