יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני פסטה תוספות

בולונז עדשים

19 יוני 2019
(Visited 36,776 times, 9 visits today)

בולונז עדשים

מי אמר שבולונז חייב בשר ? רציתי להכין בולונז יותר בריא ובלי בשר. מתכון פשוט קל וטעים. המחשבה הראשונית שלי שאני מכינה בולונז וצריך להיות בשר ואני רוצה לומר לכם שלא חייבים אפשר בהחלט להסתדר בלי.
הרוטב עם העדשים משגע, עשיר טעים, הגזר נותן את הטעם שלו, שום עם פלפל חריף טעמים טובים שכיף לאכול ובתוספת הפסטה זה מושלם!

3 מנות

מרכיבים:

300 ג’ ספגטי
שליש כוס עדשים שחורות / ירוקות
2 גזרים
פלפל ירוק חריף קטן
בצל
4 שיני שום
כוס ושליש מים
כף רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
חצי כפית פלפל שחור

אולי תאהב גם את...♥

  • כרוב ניצנים אפוי

    לא החלטתי האם זה תוספת או חטיף שמנשנשים, מתכון פשוט ביותר שיוצא נהדר וכולו אפוי בתנור.
    לא יצא לי להתעסק הרבה עם כרוב ניצנים והכדורים הקטנים האלה הפתיעו אותי, איזה טעימים!
    מתכון נהדר כמעט בלי מצרכים נתתי לטעם של הכרוב לדבר כי יש לו אחלה לטעם, הכל הכנסתי לתבנית אחת בלי לטגן בדרך נתתי לתנור לעשות את שלו.
    לקח לי בקושי 10 דקות וזה נכנס לתנור. אם כבר מדברים על חיים קלים במטבח זה המתכון בשביל זה. נישנוש ממכר בטירוף! שקית שלמה נראה המון תסמכו עליי שזה אפילו לא מספיק. אל תגזימו עם הבישול שלא תקבלו ירק סמרטוטי ואני רוצה לומר לכם שאפילו לא טרחתי להפשיר.  ברור שיש סרטון 🙂

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • פסטה מעולה ב 5 דקות הכנה

    כמה שאני אוהבת מתכונים שלוקח 5 דקות להכין, שמתי את הפסטה על האש בזמן הזה תיקתקתי את הרוטב שום בכמויות,
    צ’ילי גרוס, פטרוזיליה קצת תבלינים ואיזה פיצוץ של פסטה כל ביס תענוג.
    בזמן שהכנתי את הספגטי התלבטתי האם מתאים לארוחת צהריים או ערב בסוף החלטתי ללכת על שניהם בערב אני מוסיפה גבינות בנדיבות סלט ירקות ליד ואיזה טעים יצא, קלות ההכנה מדהימה.
    אם בא לכם ארוחת ערב שונה מהרגיל ומעט יותר השקעה נו באמת אל תגידו שאין לכם 5 דקות זמן.
    תפנו לכם כמה דקות ותהנו מפסטה מעולה!

    3 מנות

  • פשטידת כרובית פרווה מעלפת!

    היום אני מתעסקת עם אחד הירקות הכי טעימים במטבח כרובית כמובן.
    תנו לי לאכול כרובית ובכל הצורות, אפויה, מטוגנת, בתור סלט הכל הולך אצלי. ירק קסם שאפשר להכין איתו המון דברים.
    שבת מתקרבת ורציתי להכין פשטידת כרובית פרווה בלי לעבוד קשה פשטידה קלה.
    הלכתי על הירקות שיש לי תמיד בבית הוספתי תפוחי אדמה ובצל זה כבר נשמע נהדר.
    יודעים מה הכי כיף בפשטידות האלה ? הן מהירות הכנה, אפשר להכין יום מראש, הן מתאימות לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב. הן נותנות פיתרון נהדר לירקות שכבר נראים פחות טוב.
    נתתי אפשרות בתחתית המתכון להפוך אותה לחלבית מבחינתי היא מושלמת ויאללה למתכון.

    תבנית 22

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לגזר, לפרוס את שיני השום להוסיף לבצל לטגן עד שהבצל מזהיב קלות.

3. לסנן את העדשים להוסיף לירקות יחד עם שאר המצרכים, לבשל 10 דקות על אש בינונית.

*4. להכין את הפסטה לפי ההוראות שעל השקית להוסיף לרוטב בסוף לבשל דקה על האש ולהוריד. להשאיר בצד 10 דקות מידי פעם לערבב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הרוטב יום קודם, הוא מסמיך יותר מומלץ להוסיף קצת מים ואז להוסיף את הפסטה, אפשר לאכול גם ללא הפסטה. מתכון פשוט קל בריא וטעים.

בולונז עדשיםהיה גם בסטילבסטילבולונז עדשים

גולשים מכינים וממליצים:

שולי : “הי ניקי עכשיו הכנתי עם מקרוני מחיטה מלאה.(ברילה)במילה אחת מעולה בשתי מילים תודה רבה!”

הרשם
עדכן
68 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי,
עשיתי בדיוק לפי הוראות אך הרגיש לי שקצת חסר לי ספיגה של רוטב בפסטה.. מה אפשר להבאה להוסיף אולי עגבניות? כדי שיהיה טעם עסיסי לפסטה.. או להחליף סוג במקום פסגטי פנה?

היי ניקי ראיתי בתגובות שאמרת שאפשר בלי פלפל חריף
אני מתכונים ראשונים אוהבת בדיוק לפי המתכון אבל זה לילד שאנטי חריף בקיצור, בלי פלפל זה פוגע בטעם או שזה לא מורגש?

הכנתי רק את העדשים ואני לא יכולה להמשיך לבשל כרגע. האם אני יכולה לשמור אותם במקרר ולהמשיך מחר?

הי יש אפשרות לאורז מלא במקום הפסטה?

הי ניקי. במתכון את כותבת להשרות שליש כוס עדשים, ובסרטון את אומרת שיש להוסיף כוס עדשים (האם העדשים תופחות כל כך בהשרייה?). אשמח לקבל הבהרה
תודה על המתכונים המעולים שלך

היי ניקי,
במתכון כתוב שליש כוס עדשים ובסרטון את אומרת משהו כמו כוס עדשים.
אז מה נכון? מה כמות העדשים שצריך?

יצא מדהים! בעלי הצמחוני ואני המאוד לא צמחונית נהננו מאוד!!