יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני פסטה תוספות

בולונז עדשים

19 יוני 2019
(Visited 40,725 times, 1 visits today)

בולונז עדשים

מי אמר שבולונז חייב בשר ? רציתי להכין בולונז יותר בריא ובלי בשר. מתכון פשוט קל וטעים. המחשבה הראשונית שלי שאני מכינה בולונז וצריך להיות בשר ואני רוצה לומר לכם שלא חייבים אפשר בהחלט להסתדר בלי.
הרוטב עם העדשים משגע, עשיר טעים, הגזר נותן את הטעם שלו, שום עם פלפל חריף טעמים טובים שכיף לאכול ובתוספת הפסטה זה מושלם!

3 מנות

מרכיבים:

300 ג' ספגטי
שליש כוס עדשים שחורות / ירוקות
2 גזרים
פלפל ירוק חריף קטן
בצל
4 שיני שום
כוס ושליש מים
כף רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
חצי כפית פלפל שחור

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לגזר, לפרוס את שיני השום להוסיף לבצל לטגן עד שהבצל מזהיב קלות.

3. לסנן את העדשים להוסיף לירקות יחד עם שאר המצרכים, לבשל 10 דקות על אש בינונית.

*4. להכין את הפסטה לפי ההוראות שעל השקית להוסיף לרוטב בסוף לבשל דקה על האש ולהוריד. להשאיר בצד 10 דקות מידי פעם לערבב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הרוטב יום קודם, הוא מסמיך יותר מומלץ להוסיף קצת מים ואז להוסיף את הפסטה, אפשר לאכול גם ללא הפסטה. מתכון פשוט קל בריא וטעים.

בולונז עדשיםהיה גם בסטילבסטילבולונז עדשים

גולשים מכינים וממליצים:

שולי : "הי ניקי עכשיו הכנתי עם מקרוני מחיטה מלאה.(ברילה)במילה אחת מעולה בשתי מילים תודה רבה!"

הרשם
עדכן
72 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות