בולונז עדשים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

בולונז עדשים

מי אמר שבולונז חייב בשר ? רציתי להכין בולונז יותר בריא ובלי בשר. מתכון פשוט קל וטעים. המחשבה הראשונית שלי שאני מכינה בולונז וצריך להיות בשר ואני רוצה לומר לכם שלא חייבים אפשר בהחלט להסתדר בלי.
הרוטב עם העדשים משגע, עשיר טעים, הגזר נותן את הטעם שלו, שום עם פלפל חריף טעמים טובים שכיף לאכול ובתוספת הפסטה זה מושלם!

3 מנות

מרכיבים:

300 ג’ ספגטי
שליש כוס עדשים שחורות / ירוקות
2 גזרים
פלפל ירוק חריף קטן
בצל
4 שיני שום
כוס ושליש מים
כף רסק עגבניות
כפית שטוחה סוכר
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
כף א. מרק
מלח (לא בטוח שצריך)
חצי כפית פלפל שחור

הכנות:

1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.

2. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות, לחתוך את הבצל לקוביות קטנות להוסיף לגזר, לפרוס את שיני השום להוסיף לבצל לטגן עד שהבצל מזהיב קלות.

3. לסנן את העדשים להוסיף לירקות יחד עם שאר המצרכים, לבשל 10 דקות על אש בינונית.

*4. להכין את הפסטה לפי ההוראות שעל השקית להוסיף לרוטב בסוף לבשל דקה על האש ולהוריד. להשאיר בצד 10 דקות מידי פעם לערבב.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין את הרוטב יום קודם, הוא מסמיך יותר מומלץ להוסיף קצת מים ואז להוסיף את הפסטה, אפשר לאכול גם ללא הפסטה. מתכון פשוט קל בריא וטעים.

43142 צפיות 25 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

בולונז עדשיםהיה גם בסטילבסטילבולונז עדשים

גולשים מכינים וממליצים:

שולי : “הי ניקי עכשיו הכנתי עם מקרוני מחיטה מלאה.(ברילה)במילה אחת מעולה בשתי מילים תודה רבה!”

66
תגובות

  הרשם  
עדכן
דנה

היי ניקי ראיתי בתגובות שאמרת שאפשר בלי פלפל חריף
אני מתכונים ראשונים אוהבת בדיוק לפי המתכון אבל זה לילד שאנטי חריף בקיצור, בלי פלפל זה פוגע בטעם או שזה לא מורגש?

1 3 4 5