יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות ראשונות מתכוני דגים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב מתכונים קלים עם חלבון

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

13 דצמבר 2016
(Visited 6,593 times, 1 visits today)
קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

מגיע יום חמישי והראש שלי ישר חושב בישולים לשבת אל תחשבו זה לא כזה פשוט להחליט מה אני רוצה לבשל, קודם כל לפני הכל משהו להתחיל איתו זה יכול להיות מרק או קציצות דגים וכמה שאני אוהבת קציצות דג.
להתחיל את הארוחה בצורה קלה היתרון של קציצות דגים שהן לא מכבידות על הבטן ומשם אפשר להמשיך לארוחה, לכן אני מעלה סיר קציצות דגים על האש ואם מצאתי מבצע על עגבניות אז כמובן קציצות דג ברוטב עגבניות משובח.
קציצות עסיסיות עשירות בטעמים רוטב אדום סמיך וליד חלת השבת זה מושלם.

3 – 4 מנות

מרכיבים:

500 ג' דג טחון (בורי, נסיכה)
בצל חתוך לקוביות לקוביות
ביצה
שליש כוס קמח רגיל
תפוח אדמה בינוני מגורד גס וסחוט / גזר
כפית שום כתוש

תבלינים:
שליש כפית כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח

רוטב עגבניות:
4 עגבניות בשלות ורכות
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות דק
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כפית גדושה פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה להוריד מהאש ולהעביר לקערה, להוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים להכין קציצות לשטח ובינתיים לשים במקרר.

2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לחלוט 3 – 4 דקות לסנן שכל המים יצאו לקלף ולחתוך לקוביות קטנות, אפשר לדלג על השלב הזה אם רוצים.

3. לחמם רחבה עם 3 – 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל והשום עד הזהבה אש בינונית לא גבוהה שהשום לא יישרף להוסיף את העגבניות ושאר המצרכים להרתיח לכסות להנמיך את האש קלות לבשל 15 דקות.

4. בינתיים כשהרוטב מתבשל להחיל בטיגון הקציצות עד הזהבה ומשם ישר לרוטב החם.

5. לנער בעדינות את הסיר לא לנסות לערבב לבשל 10 דקות.

קציצות דגים מעולות ברוטב עגבניות

הרשם
עדכן
22 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן