קציצות דג ברוטב עגבניות
קציצות דג ברוטב עגבניות, כמה כיף וטעים לאכול תבשיל כזה, הקציצות יוצאות רכות ואפילו מתאימות לילדים. רוטב סמיך ועשיר שגם בלי הקציצות כיף לאכול. תענוג של תבשיל.
3 מנות
מרכיבים:
500 ג' דג טחון
בצל קצוץ ומטוגן
ביצה
שליש כוס קמח
תפוח אדמה מגורד
כפית שום כתוש
מעט כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
רוטב עגבניות:
4 עגבניות
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
3 – 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
כפית גדושה פפריקה
כפית סוכר
כף שטוחה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הקציצות ולקרר כחצי שעה. לשים במחבת חמה שלוש כפות שמן ולטגן את הקציצות כדקה שתיים מכל צד.
2. בינתיים להכין את הרוטב: להרתיח סיר מים, לסמן איקס על כל עגבנייה להוסיף למים ולבשל כ 5 דקות. לסנן לקרר ולקלף.
3. לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 3 כפות שמן לחמם ולהוסיף את הבצל, לטגן עד הזהבה קלה ולהוסיף את השום להמשך טיגון.
4. לחתוך את העגבניות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים, לבשל כ 10 דקות על אש נמוכה בינונית אין צורך לכסות.
5. להוסיף את הקציצות לרוטב, מעט לנער את המחבת ולבשל כ 10 – 15 דקות.