מש עם ירקות וטחינה
אני ממש אוהבת את המש, אני מבחינתי הייתי מוותרת על כל המסביב ואוכלת אותה כמו שהיא מבחינתי היא כמו חטיף בריאותי זה מסוג הדברים שחייבים להחזיק בבית. הלכתי על ירקות הוספתי את המש, איזה כיף של מתכון קל טעים ופשוט.
3 מנות
מרכיבים:
בצל גדול
שן שום
1/3 כוס מש
כף טחינה גולמית
כף סילאן
פלפל אדום
2 גזרים גדולים
כוס מים (לתבשיל עצמו)
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. להרתיח סיר קטן עם מים להוסיף את המש לבשל כ 30 דקות ולסנן, השעועית אמורה להיות רכה אבל לא מאוד.
2. לחתוך את הגזרים למקלות קצרים, לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את הגזרים, בינתיים לחתוך את הפלפל למקלות קצרים ולהוסיף לגזר, לטגן 5 דקות על אש גבוה תוך כדי ערבוב.
3. לחתוך את הבצל לרבעים לפרוס דק ולהוסיף לירקות, לפרוס את השום ולטגן עם הירקות.
*4. לסנן את המש ולהוסיף לירקות יחד עם שאר המצרכים, לבשל 5 – 6 דקות על אש בינונית
הוגש עם סלט גרגירי חומוס, פרגיות בבירה וסלט רומני
כדאי לדעת ש…
אפשר לוותר על הטחינה, ניתן להכין יום מראש.