יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה

שקשוקה עם תפוחי אדמה

10 פברואר 2019
(Visited 20,011 times, 1 visits today)
שקשוקה עם תפוחי אדמה

שקשוקה עם תפוחי אדמה

מי לא מכיר שקשוקה ? התבשיל האדום הזה עם הרוטב הסמיך והביצים.
אחד הדברים שהכיף לאכול בשקשוקה זה חלמון שניגר לתוך הרוטב ומתערבב ביחד, כמה טעים! לחם לספוג את הרוטב והכל ביחד נותן מתכון מפנק ביותר.
רציתי לשדרג להוסיף עוד משהו שיתן לי פחממות ויותר ישביע כשאוכלים והפיתרון היה להוסיף תפוחי אדמה.
אני לא צריכה הרבה כשאני אוכלת תנו לי את השקשוקה סלט ירקות לחם טוב ואני אדם מאושר 🙂
הייתי צריכה לארגן ארוחת צהריים לילדים אז הפכתי את זה לארוחה שלמה מוזמנים לקרוא מה הכנתי.

מרכיבים:

5 עגבניות אדומות ויפות
3 תפוחי אדמה קטנים
בצל
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

  • לחם שום ומוצרלה מטריף!

    המתכון הזה מושחת תעשו לעצמכם טובה ואל תכינו, זה הרבה הרבה יותר מטעים.
    בגט עם חמאה, מוצרלה ופטרוזיליה וכמות לא חוקית של שום. הכל נכנס בבגט שתופס את כל הטעמים נעטף בנייר כסף ולתנור. 5 – 10 דקות הכנה בינתיים תחתכו ירקות ורגע לפני שאתם אוכלים תפתחו את הנייר כסף.
    ואוו ואוו שחיתות טעימה ומופלאה, לא טרחתי לחתוך אלא ישר קרעתי את הבגט הרך הזה והתחלתי לאכול.
    קלאסי לארוחת ערב, אוהבים שום ? צפוי לכם פינוק ואוו כמה שום ומוצרלה יש כאן.
    אחרי שתסיימו הכל תלכו להכין עוד כי זה אף פעם לא מספיק ועכשיו תחזרו למה שכתבתי בהתחלה “אל תכינו” זה ממכר!

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים ולבשל כ 5 דקות, לסנן ולקלף (לא חובה אם לא רוצים).

2. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את הבצל לקוביות להוסיף למחבת ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל לטיגון קצר. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לתפוחי אדמה יחד עם המים רסק, סוכר והתבלינים.

3. לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב, לבדוק שתפוחי האדמה רכים לפני שמוסיפים את הביצים. להוסיף ביצים כמה שרוצים לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות, אם חסר קצת נוזלים להוסיף.

הוגש עם שניצלים, ירקות טריים, לביבות תפוחי אדמה ועדשים וצימוקי עגבניות

הרשם
עדכן
16 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

וואוו וואוו וואוו.
פשוט מושלם.
שילוב מנצח, ללקק תאצבעות.
עוד מתכון מצטרף למחברת.
תודה ניקי האלופה!!!

יש אולי סרטון הכנה

המתכון עובד גם בלי תפוא?

הי ניקי. מה ההבדל בין פפריקה מרוקאית לפפריקה מתוקה ז? תודה.

תפוחי האדמה הוסיפו המון, השקשוקה מתובלת בתבלינים הנכונים. מנה חמה ומזמינה, וההכנה פשוטה ומהירה.
תודה רבה

סוף סוף אני לא היחידה שאוכל שקשוקה עם תפו”א! תמיד כולם חשבו שזה מוזר וזה אחד הטעמים
טיפ לקלף את התפוח”א בקולפן ולבשל את הרצועות

לא מתאים שימורים?