שקשוקה עם תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
שקשוקה עם תפוחי אדמה

שקשוקה עם תפוחי אדמה

מי לא מכיר שקשוקה ? התבשיל האדום הזה עם הרוטב הסמיך והביצים.
אחד הדברים שהכיף לאכול בשקשוקה זה חלמון שניגר לתוך הרוטב ומתערבב ביחד, כמה טעים! לחם לספוג את הרוטב והכל ביחד נותן מתכון מפנק ביותר.
רציתי לשדרג להוסיף עוד משהו שיתן לי פחממות ויותר ישביע כשאוכלים והפיתרון היה להוסיף תפוחי אדמה.
אני לא צריכה הרבה כשאני אוכלת תנו לי את השקשוקה סלט ירקות לחם טוב ואני אדם מאושר 🙂
הייתי צריכה לארגן ארוחת צהריים לילדים אז הפכתי את זה לארוחה שלמה מוזמנים לקרוא מה הכנתי.

מרכיבים:

5 עגבניות אדומות ויפות
3 תפוחי אדמה קטנים
בצל
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים ולבשל כ 5 דקות, לסנן ולקלף (לא חובה אם לא רוצים).

2. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את הבצל לקוביות להוסיף למחבת ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל לטיגון קצר. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לתפוחי אדמה יחד עם המים רסק, סוכר והתבלינים.

3. לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב, לבדוק שתפוחי האדמה רכים לפני שמוסיפים את הביצים. להוסיף ביצים כמה שרוצים לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות, אם חסר קצת נוזלים להוסיף.

הוגש עם שניצלים, ירקות טריים, לביבות תפוחי אדמה ועדשים וצימוקי עגבניות

11739 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

6
תגובות

  הרשם  
עדכן
הודיה

סוף סוף אני לא היחידה שאוכל שקשוקה עם תפו”א! תמיד כולם חשבו שזה מוזר וזה אחד הטעמים
טיפ לקלף את התפוח”א בקולפן ולבשל את הרצועות

.

לא מתאים שימורים?

.

היי ניקי,
אני שואלת היום הרבה…
בכלל, אני מכינה מלא את המתכונים שלך, הם ממש טעימים ופשוטים. פשוט כיף 🙂

יש לך מתכון ללחם שיתאים אבל בלי התפחה..