שקשוקה לילדים
אין דרך יותר טובה לפרגן לילדים ולהתחיל את הבוקר עם שקשוקה חמה חלבון רך שנשפך עם לחם טוב אבל רגע הפעם עשיתי לילדים לכן הוספתי תפוחי אדמה צ'יפס, תחשבו איך התפוחי אדמה החרוכים ספגו את השקשוקה.
ועל הכל נשפך החלמון נראה לי מעכשיו אני אכין שקשוקה רק ככה טעמים חזקים ובועטים התפוחי אדמה מתפרקים בכל ביס הכי מתאים לילדים, רועי הגיע למטבח כי הריח הגיע עד החדר שלו "אני לא רעב בכלל" בינתיים אביב מנגב ומעמיס על הלחם.
תוך שניות אני קולטת את רועי לידו מתחיל לאכול "רק שתדעי שאני לא רעב" שניהם ניקו את המחבת לגמרי.
2 – 3 מנות
מרכיבים:
7 – 8 עגבניות אדומות ויפות
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 שיני שום
כוס מים
פלפל ירוק חריף חתוך דק
כף שטוחה רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
שלושת רבעי כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
3 ביצים
הכנות:
1. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות לחמם מחבת עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן כ 15 דקות מידי פעם לערבב עד שהתפוחי אדמה מזהיבים.
2. להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבנייה לבשל כ 3 דקות לסנן לקלף ולחתוך לקוביות.
3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן שום ופלפל כדקה להוסיף עגבניות רסק, סוכר תבלינים ומים, לבשל כ 15 – 20 דקות אש בינונית מכוסה, להוסיף את התפוחי אדמה לבשל עוד 10 דקות.
4. לעשות בורות לשבור ביצים לכסות ולטגן עד שהביצים מוכנות.