יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות ארוחות צהריים מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה

שקשוקה עם תפוחי אדמה

10 פברואר 2019
(Visited 21,716 times, 1 visits today)
שקשוקה עם תפוחי אדמה

שקשוקה עם תפוחי אדמה

מי לא מכיר שקשוקה ? התבשיל האדום הזה עם הרוטב הסמיך והביצים.
אחד הדברים שהכיף לאכול בשקשוקה זה חלמון שניגר לתוך הרוטב ומתערבב ביחד, כמה טעים! לחם לספוג את הרוטב והכל ביחד נותן מתכון מפנק ביותר.
רציתי לשדרג להוסיף עוד משהו שיתן לי פחממות ויותר ישביע כשאוכלים והפיתרון היה להוסיף תפוחי אדמה.
אני לא צריכה הרבה כשאני אוכלת תנו לי את השקשוקה סלט ירקות לחם טוב ואני אדם מאושר 🙂
הייתי צריכה לארגן ארוחת צהריים לילדים אז הפכתי את זה לארוחה שלמה מוזמנים לקרוא מה הכנתי.

מרכיבים:

5 עגבניות אדומות ויפות
3 תפוחי אדמה קטנים
בצל
2 שיני שום
כוס וחצי מים
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה דפוקים מעולים

    אל תכינו זה ממכר בטירוף תזכרו שאמרתי לכם אתם לא תפסיקו לאכול וזה בסך הכל תפוחי אדמה אפויים.
    לא יודעת לומר האם זאת תוספת או בעצם אולי זה נישנוש, מה שאני כן יודעת שזה מתחסל וזה הכי חיים קלים במטבח.
    בלי לקלף בלי לחתוך לקוביות או פלחים בסך הכל בישלתי מעכתי הברשתי עם הרוטב החביב עליי והכנסתי לתנור.
    איזה קסם של מתכון התפוחי אדמה יוצאים זהובים שחומים מריחים נהדר זה מזכיר מאוד תפוחי אדמה של מדורה רק במטבח הביתי.

    3 – 4 מנות

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

  1. 1. להרתיח סיר עם מים, לסמן איקס על כל עגבניה להכניס למים ולבשל כ 5 דקות, לסנן ולקלף (לא חובה אם לא רוצים).

2. לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה, לחתוך את הבצל לקוביות להוסיף למחבת ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל לטיגון קצר. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף לתפוחי אדמה יחד עם המים רסק, סוכר והתבלינים.

3. לבשל כ 20 דקות מידי פעם לערבב, לבדוק שתפוחי האדמה רכים לפני שמוסיפים את הביצים. להוסיף ביצים כמה שרוצים לכסות ולבשל עד שהביצים מוכנות, אם חסר קצת נוזלים להוסיף.

הוגש עם שניצלים, ירקות טריים, לביבות תפוחי אדמה ועדשים וצימוקי עגבניות

הרשם
עדכן
18 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות