קציצות חזה עוף ברוטב צהוב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות חזה עוף ברוטב צהוב

קציצות חזה עוף ברוטב צהוב

אתם יודעים שאני תמיד מחפשת את החיים הקלים במטבח נכון ? יש לי תמיד קציצות מוכנות בהקפאה זה מקצר לי את העבודה ומוריד לחץ כשאני צריכה להכין צהריים.
אחד התבשילים שאני הכי אוהבת להכין זה קציצות ברוטב צהוב עם עשבי תיבול, אני מוסיפה תפוחי אדמה מגישה עם אורז לבן ויש לי ארוחת צהריים לילדים. הכל התחיל מקציצות שהיו בהקפאה (זה נשאר בינינו נכון ?)
עזבו הכל ותכינו המתכון הזה נהדר וטעים ביותר.

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף טחון
גזר
תפוח אדמה
כפית שום כתוש
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
פטרוזיליה
כוסברה
(סך הכל כחצי כוס עשבי תיבול)
בצל קצוץ
חצי כפית כורכום
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא חובה)

רוטב צהוב:
בצל
4 תפוחי אדמה חתוכים קטן
2 – 3 כוסות מים
4 שיני שום
פטרוזיליה
חצי כפית קמח
כפית שטוחה כורכום
שליש כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. הכנת הקציצות:
לקצוץ את הבצל, לשים במחבת 2 כפות שמן להוסיף את הבצל ולטגן עד הזהבה.

2. לגרד את התפוח אדמה והגזר לקצוץ את העשבי תיבול ולערבב את כל המצרכים כולל הבצל ליצור קציצות, ולשים בקירור.

3. הכנת הרוטב : לאותה מחבת להוסיף שמן בכמות שתכסה את התחתית להוסיף את תפוחי האדמה ולטגן כמה דקות תוך כדי בחישה.

4. לקצוץ את הבצל לפרוס את השום להוסיף לתפוחי אדמה ולטגן תוך כדי בחישה כמה דקות. לערבב 1/4 כוס מים עם הקמח ולהוסיף יחד עם שאר המצרכים, את הפטרוזיליה לקצוץ כמות של 3 כפות ולהוסיף למחבת לבשל עד שתפוחי האדמה רכים.

5. במידה והקציצות כבר מטוגנות להוסיף לרוטב ולבשל 15 דקות, אם הקציצות לא מוכנות לבשל ברוטב 25 דקות.

43599 צפיות 63 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות חזה עוף ברוטב צהובקציצות חזה עוף ברוטב צהובקציצות חזה עוף ברוטב צהוב

גולשים מכינים וממליצים:

מאשה : “א-מ-א-ל-ה !!! ניקי!! התבשיל הכי טעים שהכנתי אי פעם!! תודה!!”

102
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירי

היי ניקי
כמתכון לפסח מה אפשר לשים במקום הקמח?

אביטל

האם צרעך להוסיף את התפוח אדמה והגזר לטיגון עם הבצל?או צריך רק לטגן את הבצל?

מירי

היי ניקי
שאלה – באיזה בשר הקציצה תהיה יותר רכה לילדים בבשר טחון או עוף טחון ?? תודה!

יאנה

היי ניקי
למה צריך קמח?

ליטל

שמיר ופטרוזיליה הולך במקום כוסברה?

שרון

היי ניקי, שוב מתכון מוצלח שלך! מתוך סקרנות, מדוע יש לטגן את תפוחי האדמה קודם? ועוד לפני הבצל?

רעות

אפשר לוותר על העלים? הילדים לא אוהבים “ליכלוכים” או שעדיף לחפש מתכון אחר?

1 5 6 7