קציצות רכות ברוטב אדום משגע!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בשר רכות ברוטב אדום משגע!

התחשק לי לפתוח את השבוע עם אוכל של בית, ראיתי בדמיון שלי קציצות מעורבות עם שני סוגי בשרים שיתנו טעם ומרקם טוב.
הוספתי ירקות מה שהיה במקרר גזר, תפוח אדמה, בצל ואת התבלין שנותן את הטאצ’ שהופך את המתכון הזה לנהדר (קשה להאמין שנגיעה של קינמון עושה כזה טוב לתבשיל).
הקציצות נכנסות לרוטב אדום עם בטטות, בצל נגיעות של סויה ודבש. תתארו לעצמכם כמה שזה טעים. הכל מוגש עם אורז לבן עם המון רוטב.
אוכל פשוט בלי סיבוכים מיותרים שרק עושה טוב. המחבת על האש, האורז הלבן מתבשל בסיר יש לי ארוחת צהריים.

4 מנות

מרכיבים:

350 ג’ חזה עוף טחון
150 ג’ בשר בקר טחון
תפוח אדמה
גזר
בצל
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מרוקאית
קורט קינמון
חצי כפית א. סודה לשתייה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בטטה
גזר
בצל בינוני
2 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
כף רוטב סויה
כף קטשופ
כף גדושה דבש
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. הכנת הקציצות: לגרד את הירקות גס להוסיף את הבשר ואת שאר המצרכים לערבב להכין כדורים ולקרר חצי שעה.

2. הכנת הרוטב: לחמם סיר עם 4 כפות שמן, לחתוך את הבצל לטגן עד שמעט מזהיב לפרוס את השום להוסיף ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הקמח ולערבב עד שכל הקמח נמס.

3. לחתוך את הגזר והבטטה לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל, להוסיף את שאר המצרכים לבשל 15 דקות, להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל כ 25 דקות. מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

רוטב נהדר!

Chicken meatballs with sweet potato

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, אפשר להחליף את הבטטה בשני גזרים, אפשר לתת טיגון קצר לקציצות ואז להוסיף לרוטב.

86105 צפיות 33 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות מדהימות שמשלבות בין שני סוגי בשר, כל אחד מהם מעניק את תרומתו הייחודית- בשר העוף מספק לנו כמות מכובדת של חלבון רזה (כ87 גרם חלבון רק מעוף בכל המתכון) ובשר הבקר נותן לנו תוספת משמעותית של ברזל, בכמות כפולה מזו שבעוף. שילוב זה נותן לנו איזון מקסים- גם חלבון לא שמן מדי וגם תכולת ברזל יפה. התערובת הבשר הזו אידיאלית להכנת קציצות גם מבחינת מרקם- הקציצות מתקבלות עסיסיות בזכות השומן שבבקר ושומרות על יציבות בזכות החלבון שבעוף.

הרוטב עצמו מכיל ירקות כמו בטטה וגזר שמוסיפים לנו ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים וחומרי צבע טבעיים בעלי פיגמנט כתום המשמשים כנוגדי חימצון נפלאים.

כל המתכון מכיל כ1600 קלוריות (כולל חומרי הרוטב). אם נחלק ל4 מנות, נקבל מנת בשר שמכילה כ400 קלוריות.

במתכונים מהסוג הזה, שבהם הקציצות אינן מטוגנות ישירות בשמן אלא מתבשלות ברוטב, אין צורך להניח שכל כפות השמן נספגות בבשר.

הקציצות ישמשו כרכיב החלבוני בארוחה, תוסיפו פחמימה כמו אורז, פירה או תפוחי אדמה בתנור, ירקות מוקפצים או סלט חי ותקבלו ארוחה מזינה, מגוונת וטעימה להפליא.

קציצות עם בטטהקציצות עם בטטה

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “קיבלתי את המייל ביום רביעי ובערב כבר התחלתי את הקציצות. יצא מעדן, הקציצות רכות וטעימות ומלאות בדברים טובים.. והרוטב.. יצא בדיוק כמו בתמונה 🙂
כולנו נהננו מארוחת יום שישי. תודה שאת דואגת לחיים קלים במטבח.”

עינת : “מתכון נפלא וקל, לא הפסקנו לזלול! תודה!”

מעיין : “הכנתי ! יצא מדהים בדיוק כמו בתמונה זללו ולא השאירו קציצה אחת❤”

נופר : “יצא נהדר!!! תודה!!:)”

177
תגובות

  הרשם  
עדכן
אביטל

אפשר רק עם בשר בקר ולא עם עוף?

ליהי

אפשר בלי תפוח אדמה בקציצה?

טובה

הי ניקוש
הולך אפונה קפואה?

בתיה

הי ניקי, רוצה להכין כמות כפולה. האם 500 גר’ עוף טחון ו-500 גר’ הודו טחון יתאימו למנה?

1 10 11 12