קציצות עם בטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עם בטטה

קציצות עם בטטה

מעולות קלות וטעימות יופי של קציצות רכות עם טעם טוב. אני מאוד אוהבת להכין את הקציצות האלה בארוחת שישי אנחנו מתענגים על הרוטב הנהדר. אחלה טעמים בטטה רכה בקיצור התבשיל הזה מושלם.

מרכיבים:

350 ג’ חזה עוף טחון
150 ג’ בשר בקר טחון
תפוח אדמה
גזר
בצל
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מרוקאית
קורט קינמון
חצי כפית א. סודה לשתייה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בטטה
גזר
בצל בינוני
2 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
כף רוטב סויה
כף קטשופ
כף גדושה דבש
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. הכנת הקציצות: לגרד את הירקות גס להוסיף את הבשר ואת שאר המצרכים לערבב להכין כדורים ולקרר חצי שעה.

2. הכנת הרוטב: לחמם סיר עם 4 כפות שמן, לחתוך את הבצל לטגן עד שמעט מזהיב לפרוס את השום להוסיף ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הקמח ולערבב עד שכל הקמח נמס.

3. לחתוך את הגזר והבטטה לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל, להוסיף את שאר המצרכים לבשל 15 דקות, להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל כ 25 דקות. מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

רוטב נהדר!

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, אפשר להחליף את הבטטה בשני גזרים, אפשר לתת טיגון קצר לקציצות ואז להוסיף לרוטב.

42858 צפיות 5 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות עם בטטהקציצות עם בטטהקציצות עם בטטה

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “קיבלתי את המייל ביום רביעי ובערב כבר התחלתי את הקציצות. יצא מעדן, הקציצות רכות וטעימות ומלאות בדברים טובים.. והרוטב.. יצא בדיוק כמו בתמונה 🙂
כולנו נהננו מארוחת יום שישי. תודה שאת דואגת לחיים קלים במטבח.”

עינת : “מתכון נפלא וקל, לא הפסקנו לזלול! תודה!”

מעיין : “הכנתי ! יצא מדהים בדיוק כמו בתמונה זללו ולא השאירו קציצה אחת❤”

נופר : “יצא נהדר!!! תודה!!:)”

102
תגובות

  הרשם  
עדכן
אפרת

היי ניקי. קודם כל תודה על המתכונים… אני תמיד מוצאת אצלך בדיוק מה שאני מחפשת…
אין לי גזר בבית. האם אפשר בטטות נוספות במקום הגזר?

אסתי

הי ניקי
אני מאוהבת במתכון הזה.
אבל אני רוצה להכין קציצות עם קוקוס עשיר איזה מתכון את ממליצה? משהו שגם יכול לעמוד על הפלטה עד הסעודה של הלילה?

יוסי ישראל

היי, לכמה אנשים ארוחה כזאת מספיקה?

סיגל חדאד

היי ניקי, אפשר ללא קמח ? (בתי עם צליאק)…
והאם אפשר להכין רק מבקר (בלי עוף טחון)?
תודה! וחג שמח!

Sam

הי ניקי,
במידה ואני רוצה לשים רק בשר טחון, אז כמה זמן בישול צריך?? מספיק 25 דקות?

תודה רבה ושבוע טוב

נגה

הי ניקי!
קודם כל, את מדהימה, אני מעריצה שלך ואני חושבת שאת עושה פשוט מעשה גדול עם האתר הזה… חייבת לך תודה ענקית!!!
שנית, רציתי לשאול, אני רוצה להכין לשבת קציצות בשר עגל עם פטריות, לא מצאתי משהו כזה, יש לך רעיון איך לשלב מתכונים ככה שזה יהיה מוצלח?
תודה תודה!!
נגה

נעמה חיראק

היי ניקי לא צריך ביצה בבשר?

1 5 6 7