יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות רכות ברוטב אדום משגע!

29 דצמבר 2017
(Visited 63,627 times, 22 visits today)

קציצות בשר רכות ברוטב אדום משגע!

התחשק לי לפתוח את השבוע עם אוכל של בית, ראיתי בדמיון שלי קציצות מעורבות עם שני סוגי בשרים שיתנו טעם ומרקם טוב.
הוספתי ירקות מה שהיה במקרר גזר, תפוח אדמה, בצל ואת התבלין שנותן את הטאצ' שהופך את המתכון הזה לנהדר (קשה להאמין שנגיעה של קינמון עושה כזה טוב לתבשיל).
הקציצות נכנסות לרוטב אדום עם בטטות, בצל נגיעות של סויה ודבש. תתארו לעצמכם כמה שזה טעים. הכל מוגש עם אורז לבן עם המון רוטב.
אוכל פשוט בלי סיבוכים מיותרים שרק עושה טוב. המחבת על האש, האורז הלבן מתבשל בסיר יש לי ארוחת צהריים.

4 מנות

מרכיבים:

350 ג' חזה עוף טחון
150 ג' בשר בקר טחון
תפוח אדמה
גזר
בצל
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מרוקאית
קורט קינמון
חצי כפית א. סודה לשתייה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בטטה
גזר
בצל בינוני
2 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
כף רוטב סויה
כף קטשופ
כף גדושה דבש
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. הכנת הקציצות: לגרד את הירקות גס להוסיף את הבשר ואת שאר המצרכים לערבב להכין כדורים ולקרר חצי שעה.

2. הכנת הרוטב: לחמם סיר עם 4 כפות שמן, לחתוך את הבצל לטגן עד שמעט מזהיב לפרוס את השום להוסיף ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הקמח ולערבב עד שכל הקמח נמס.

3. לחתוך את הגזר והבטטה לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל, להוסיף את שאר המצרכים לבשל 15 דקות, להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל כ 25 דקות. מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

רוטב נהדר!

Chicken meatballs with sweet potato

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, אפשר להחליף את הבטטה בשני גזרים, אפשר לתת טיגון קצר לקציצות ואז להוסיף לרוטב.

קציצות מדהימות שמשלבות בין שני סוגי בשר, כל אחד מהם מעניק את תרומתו הייחודית- בשר העוף מספק לנו כמות מכובדת של חלבון רזה (כ87 גרם חלבון רק מעוף בכל המתכון) ובשר הבקר נותן לנו תוספת משמעותית של ברזל, בכמות כפולה מזו שבעוף. שילוב זה נותן לנו איזון מקסים- גם חלבון לא שמן מדי וגם תכולת ברזל יפה. התערובת הבשר הזו אידיאלית להכנת קציצות גם מבחינת מרקם- הקציצות מתקבלות עסיסיות בזכות השומן שבבקר ושומרות על יציבות בזכות החלבון שבעוף.
כל המתכון מכיל כ1600 קלוריות (כולל חומרי הרוטב). אם נחלק ל4 מנות, נקבל מנת בשר שמכילה כ400 קלוריות.
הקציצות ישמשו כרכיב החלבוני בארוחה, תוסיפו פחמימה כמו אורז, פירה או תפוחי אדמה בתנור, ירקות מוקפצים או סלט חי ותקבלו ארוחה מזינה, מגוונת וטעימה להפליא.

קציצות עם בטטהקציצות עם בטטה

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : "קיבלתי את המייל ביום רביעי ובערב כבר התחלתי את הקציצות. יצא מעדן, הקציצות רכות וטעימות ומלאות בדברים טובים.. והרוטב.. יצא בדיוק כמו בתמונה 🙂
כולנו נהננו מארוחת יום שישי. תודה שאת דואגת לחיים קלים במטבח."

עינת : "מתכון נפלא וקל, לא הפסקנו לזלול! תודה!"

מעיין : "הכנתי ! יצא מדהים בדיוק כמו בתמונה זללו ולא השאירו קציצה אחת❤"

נופר : "יצא נהדר!!! תודה!!:)"

הרשם
עדכן
178 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי יש שאלה כללית , אם קניתי בשר טרי מהקצב (בקר טחון / עוף טחון) והקפאתי. האם לאחר שהפשרתי והכנתי קציצות אני יכולה להקפיא אותן או שאסור ? תודה רבה

תודה רבה על המתכונים,
פשוט אליפות!
האם אפשר שהיחס יהיה חצי חצי בין העוף לבשר, יש לי 400 גרם טחון עוף ו400 בשר
האם

הי ניקי היקרה. האפליקציה התעדכנה לי באופן אוטומטי וכל המועדפים שלי נעלמו. הצילוווו יש דרך להציל את המצב????

הי ניקוש
הולך אפונה קפואה?

הי ניקי, רוצה להכין כמות כפולה. האם 500 גר' עוף טחון ו-500 גר' הודו טחון יתאימו למנה?

ניקי, זאת שוב אני……אני רוצה להכין גם את הקציצות האלה למחר, אבל הכמות הזאת של הבשר, היא גדולה. את יכולה לעזור לי ולרשום לי כמה לקנות טחון בקר וכמה של עוף טחון? אני רוצה להכין קציצות מסה"כ 300 גרם בשר ועוף…. , אני רוצה ללכת בצהריים לקנות. אשמח לתשובה בהקדם. תודה

באיזה בשר בקר להשתמש