קציצות עם בטטה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות עם בטטה

קציצות עם בטטה

מעולות קלות וטעימות יופי של קציצות רכות עם טעם טוב. אני מאוד אוהבת להכין את הקציצות האלה בארוחת שישי אנחנו מתענגים על הרוטב הנהדר. אחלה טעמים בטטה רכה בקיצור התבשיל הזה מושלם.

מרכיבים:

350 ג’ חזה עוף טחון
150 ג’ בשר בקר טחון
תפוח אדמה
גזר
בצל
כפית שום כתוש
כפית פפריקה מרוקאית
קורט קינמון
חצי כפית א. סודה לשתייה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

רוטב:
בטטה
גזר
בצל בינוני
2 שיני שום
2 – 3 כוסות מים
כפית קמח
כף רוטב סויה
כף קטשופ
כף גדושה דבש
כף פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

  1. 1. הכנת הקציצות: לגרד את הירקות גס להוסיף את הבשר ואת שאר המצרכים לערבב להכין כדורים ולקרר חצי שעה.

2. הכנת הרוטב: לחמם סיר עם 4 כפות שמן, לחתוך את הבצל לטגן עד שמעט מזהיב לפרוס את השום להוסיף ולטגן עד הזהבה, להוסיף את הקמח ולערבב עד שכל הקמח נמס.

3. לחתוך את הגזר והבטטה לקוביות קטנות ולהוסיף לבצל, להוסיף את שאר המצרכים לבשל 15 דקות, להוסיף את הקציצות לרוטב ולבשל כ 25 דקות. מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.

רוטב נהדר!

כדאי לדעת ש…
ניתן להכין יום מראש, אפשר להחליף את הבטטה בשני גזרים, אפשר לתת טיגון קצר לקציצות ואז להוסיף לרוטב.

71314 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות עם בטטהקציצות עם בטטהקציצות עם בטטה

גולשים מכינים וממליצים:

ורד : “קיבלתי את המייל ביום רביעי ובערב כבר התחלתי את הקציצות. יצא מעדן, הקציצות רכות וטעימות ומלאות בדברים טובים.. והרוטב.. יצא בדיוק כמו בתמונה 🙂
כולנו נהננו מארוחת יום שישי. תודה שאת דואגת לחיים קלים במטבח.”

עינת : “מתכון נפלא וקל, לא הפסקנו לזלול! תודה!”

מעיין : “הכנתי ! יצא מדהים בדיוק כמו בתמונה זללו ולא השאירו קציצה אחת❤”

נופר : “יצא נהדר!!! תודה!!:)”

151
תגובות

  הרשם  
עדכן
יוליה

היי ניקי
תודה לך על האתר הנפלא!
איך אני יכולה לראות את מחברת מתכונים שלי? היא מופיעה באתר כריקה?
יוליה

שפרה

שלום ניקי
האם אפשר להחליף את רוטב הסויה והדבש ב2 כפות סילאן?
תודה

שלומית

יש אפשרות להוריד את האבקת מרק או להחליף אותה במשהו אחר..?
תודה רבה!

עירית

האם דלעת יכולה להחליף את הבטטה ומה אפשר לשים במקום תפו”א?

רוחמה

ניקי שלום:)
את הבצל גם לגרד לתוך הקציצה?

עידית

היי ניקי. יש לנו 850גרם עוף טחון ו750 גרם בקר. איך להכפיל כמויות בקציצות וברוטב? (סליחה אם השאלה טיפשית, אני ללא ניסיון במטבח ומארחת.. )תודה מראש!

אסתי

היי ניקי, פעם שניה שמכינה. טעים במיוחד!
אין לי גזר, נראה לך דלורית תוכל להתאים? יחד עם בטטה…