קציצות חזה עוף מעולות
תעצרו עכשיו! קבלו קציצות חזה עוף שאי אפשר להפסיק לאכול אתם אפילו לא תרגישו איך הן מתחסלות, אלו הקציצות הכי אהובות על הילדים הן עסיסיות תפוח האדמה מוסיף מרקם מעולה וטעם נהדר.
כל אחד צריך מתכון אחד טוב לקציצות שמתאים לכל מצב הן נהדרות בצלחת בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות , מטוגנות או אפויות, בקר, עוף טחון מה שיש לכם הולך הן יוצאות פגז בכל מצב.
לתת ביס להרגיש את הטעמים והעסיסיות ולמהר לקחת עוד אחת לפני שיגמר.
20 קציצות
מרכיבים:
500 – 700 ג' חזה עוף טחון
תפוח אדמה בינוני מגורד
גזר גדול מגורד
בצל חתוך לקוביות קטנות
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
2 שיני שום קצוצות
כף פירורי לחם / קמח מצה
תבלינים:
3/4 כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית כורכום
קורט כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור אפילו קצת יותר
רבע כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד שמזהיב קלות ולהעביר לקערה, להוסיף את התפוח אדמה, גזר, עוף טחון, סודה לשתייה והפירורי לחם.
2. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן, להרטיב את הידיים להכין קציצות ולהניח בשמן החם ולשטח קצת, לטגן על אש בינונית – גבוהה עד שמזהיב יפה להפוך ולהמשיך לטגן עד שמזהיב ולהוציא לנייר סופג.
3. מי שמעדיף לאפות ולא לטגן:
לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להניח נייר אפייה משומן היטב לסדר את הקציצות אחת ליד השנייה לאפות כ 25 דקות צד אחד עד שהתחתית להפוך ולאפות עוד 15 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
קרינה : "כמו כל המתכונים שלך, גם הקציצות האלה פשוט נהדרות!!! תודה רבה לך!"