יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף עם עדשים

9 פברואר 2018
(Visited 19,269 times, 1 visits today)
קציצות חזה עוף עם עדשים

קציצות חזה עוף עם עדשים

אני ועדשים זה סיפור אהבה איפה שאפשר אני אכניס אותם. הפעם קציצות והילדים אפילו לא הרגישו וחיסלו אותם.
אתם זוכרים את בעלי שלא אוהב עדשים ? אני רק נתתי לו לטעום ולא אמרתי כלום. מאוד נהנתי לראות אותו אוכל את הקציצות. כן אותו אחד שלא לא אוהב עדשים ודואג לומר את זה כל פעם מחדש.
קציצות זהובות רכות חמות מושלמות לארוחת הצהריים

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף טחון
3 כפות עדשים אדומות
בצל
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה בגודל קטן / בינוני
חצי כפית א. סודה לשתייה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שאטה טחון
רבע כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. למלא סיר קטן עם מים להרתיח ולבשל את העדשים  15 דקות ולסנן, העדשים אמורות להיות רכות מאוד.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון מידי פעם לערבב.

3. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס בחורים הגדולים, לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל השום והעדשים לערבב ולהכין קציצות קטנות..

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לקחת קציצה קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב יפה משני הצדדים להניח על נייר סופג.

5. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית מרופדת עם נייר אפייה משומן. לשטח קצת את הקציצות ולסדר על הנייר אפייה. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך לצד השני לעוד 15 – 20 דקות.

*6. אפשרות ביניים שמשלבת בין אפייה לטיגון : לטגן את הקציצות כדקה וחצי מכל צד להניח על נייר אפייה משומן קלות, לאפות כ 20 – 25 דקות אין צורך להפוך.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הקציצות אפילו שיש תפוחי אדמה, במידה והבשר טרי אפשר להקפיא לפני הטיגון, אפשר להחליף את התפוחי אדמה בגזר גדול, עדשים ירוקות צריך להשרות כשעה פלוס ולבשל עד שהם רכות בערך 30 דקות.
סודה לשתייה אני לא ממליצה לוותר שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אפשר להשתמש בבשר בקר או הודו. עשבי תיבול אפשר להוסיף פטרוזיליה / כוסברה כחצי כוס.
רוצים לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות ? בבקשה תלחצו כאן אין צורך לטגן או לאפות ישר להכניס לרוטב
רוצים רוטב יותר פשוט נכון ? תלחצו כאן. אין צורך להשרות את העדשים האדומות מראש.

קציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשים

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : "הכנתי את הקציצות בוורסיה האפויה שלהן (עם הודו אדום טחון) ואין לי מילים לתאר כמה טעים זה יצא!
מתכון מעולה, בריא וטעים – מומלץ!"

הרשם
עדכן
51 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
WordPress PopUp Plugin
דילוג לתוכן