קציצות עוף לילדים
לא צריך המון מתכונים של קציצות זה סתם מבלבל צריך מתכון אחד שהוא פגז שכולם אוהבים, הכנתי אותן בשתי גרסאות מטוגנות ואפויות ואני יכולה לומר שא משנה איך מכינים הקציצות האלה נפלאות.
בלאפה או בפיתה בצלחת עם טחינה וסלט ירקות זה לא משנה הן נחטפות ישר מהמחבת זוכרים ? מתכון אחד טוב לקציצות עסיסיות מלאות טעמים הן רכות מה שעושה אותן מושלמות לילדים, הכנסתי בפנים הפתעה בריאה בכל זאת ילדים.
קציצות מנצחות לילדים בררנים ולהורים עסוקים.
18 קציצות
מרכיבים:
500 ג' חזה עוף טחון / בקר
3 כפות עדשים אדומות / כתומות
בצל בינוני
2 שיני שום קצוצות
2 תפוחי אדמה בגודל קטן / בינוני / גזר גדול
חצי כפית א. סודה לשתייה
תבלינים:
חצי כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
רבע כפית כמון
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. למלא סיר קטן עם מים מומלחים להרתיח לבשל את העדשים 15 דקות ולסנן, העדשים אמורות להיות רכות מאוד.
2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד הזהבה ולהעביר לקערה.
3. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס בחורים הגדולים, לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל השום והעדשים לערבב לתערובת אחידה ולהכין קציצות.
4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לקחת קציצה קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב יפה משני הצדדים ולהניח על נייר סופג.
5. אפייה למי שלא רוצה לטגן: לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית מרופדת עם נייר אפייה משומן לשטח קצת את הקציצות ולסדר על הנייר אפייה. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך לצד השני לעוד 15 – 20 דקות.
6. אפשרות ביניים שמשלבת בין אפייה לטיגון : לטגן את הקציצות כדקה וחצי מכל צד להניח על נייר אפייה משומן קלות, לאפות כ 20 – 25 דקות אין צורך להפוך.
כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הקציצות אפילו שיש תפוחי אדמה, במידה והבשר טרי אפשר להקפיא לפני הטיגון, אפשר להחליף את התפוחי אדמה בגזר גדול, עדשים ירוקות צריך להשרות כשעה פלוס ולבשל עד שהם רכות בערך 30 דקות.
סודה לשתייה אני לא ממליצה לוותר שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אפשר להשתמש בבשר בקר או הודו. עשבי תיבול אפשר להוסיף פטרוזיליה / כוסברה כחצי כוס.
רוצים לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות ? בבקשה תלחצו כאן אין צורך לטגן או לאפות ישר להכניס לרוטב
רוצים רוטב יותר פשוט נכון ? תלחצו כאן. אין צורך להשרות את העדשים האדומות מראש.
גולשים מכינים וממליצים:
לידור : "הכנתי את הקציצות בוורסיה האפויה שלהן (עם הודו אדום טחון) ואין לי מילים לתאר כמה טעים זה יצא!
מתכון מעולה, בריא וטעים – מומלץ!"