יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף עם עדשים

9 פברואר 2018
(Visited 11,247 times, 1 visits today)
קציצות חזה עוף עם עדשים

קציצות חזה עוף עם עדשים

אני ועדשים זה סיפור אהבה איפה שאפשר אני אכניס אותם. הפעם קציצות והילדים אפילו לא הרגישו וחיסלו אותם.
אתם זוכרים את בעלי שלא אוהב עדשים ? אני רק נתתי לו לטעום ולא אמרתי כלום. מאוד נהנתי לראות אותו אוכל את הקציצות. כן אותו אחד שלא לא אוהב עדשים ודואג לומר את זה כל פעם מחדש.
קציצות זהובות רכות חמות מושלמות לארוחת הצהריים

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג’ חזה עוף טחון
3 כפות עדשים אדומות
בצל
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה בגודל קטן / בינוני
חצי כפית א. סודה לשתייה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שאטה טחון
רבע כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. למלא סיר קטן עם מים להרתיח ולבשל את העדשים  15 דקות ולסנן, העדשים אמורות להיות רכות מאוד.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון מידי פעם לערבב.

3. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס בחורים הגדולים, לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל השום והעדשים לערבב ולהכין קציצות קטנות..

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לקחת קציצה קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב יפה משני הצדדים להניח על נייר סופג.

5. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית מרופדת עם נייר אפייה משומן. לשטח קצת את הקציצות ולסדר על הנייר אפייה. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך לצד השני לעוד 15 – 20 דקות.

*6. אפשרות ביניים שמשלבת בין אפייה לטיגון : לטגן את הקציצות כדקה וחצי מכל צד להניח על נייר אפייה משומן קלות, לאפות כ 20 – 25 דקות אין צורך להפוך.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הקציצות אפילו שיש תפוחי אדמה, במידה והבשר טרי אפשר להקפיא לפני הטיגון, אפשר להחליף את התפוחי אדמה בגזר גדול, עדשים ירוקות צריך להשרות כשעה פלוס ולבשל עד שהם רכות בערך 30 דקות.
סודה לשתייה אני לא ממליצה לוותר שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אפשר להשתמש בבשר בקר או הודו. עשבי תיבול אפשר להוסיף פטרוזיליה / כוסברה כחצי כוס.
רוצים לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות ? בבקשה תלחצו כאן אין צורך לטגן או לאפות ישר להכניס לרוטב
רוצים רוטב יותר פשוט נכון ? תלחצו כאן. אין צורך להשרות את העדשים האדומות מראש.

קציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשים

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : “הכנתי את הקציצות בוורסיה האפויה שלהן (עם הודו אדום טחון) ואין לי מילים לתאר כמה טעים זה יצא!
מתכון מעולה, בריא וטעים – מומלץ!”

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

המי ניקי. הכנתי ויצא טעים.האם אפשר לשים ביצה אחת כדי לתת יותר נפח ואווריריות?..כי נראה לי קצת דחוס בפנים. את תפוא המגורר יש לסחוט?

היי ניקי.שכחתי לשים סודה לשתיה והקציצות כבר בתנור. זה קריטי?

היי ניקי, אפשר להכין עם תפוחי אדמה שלמים מבושלים?ודרך אגב, כמעט כל דבר שאני מכינה הוא מתכון שלך! המון תודה

ניקי, מה הייתי עושה בלעדייך בתקופה האחרונה? את מצילה אותי בכל ארוחה מחדש.
הכנתי את הקציצות לבעל ולשלושה ילדים ש”לא אוהבים עדשים” והגשתי בלי להגיד מילה. נטרף!
תודה!

היי ניקי
אני משתמשת המון המתכונים וכל המשפחה נהנית.
ראיתי בכמה מתכונים שאת מוסיפה סודה לשתיה לקציצות. מה זה עושה לטעם או למרקם?

מעולה כרגיל!
תודה ניקי
הכנתי עם 2 בטטות במקום תפוא

אחד המתכונים הטובים והמוצלחים! תודה רבה!