יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות חזה עוף עם עדשים

9 פברואר 2018
(Visited 13,919 times, 4 visits today)
קציצות חזה עוף עם עדשים

קציצות חזה עוף עם עדשים

אני ועדשים זה סיפור אהבה איפה שאפשר אני אכניס אותם. הפעם קציצות והילדים אפילו לא הרגישו וחיסלו אותם.
אתם זוכרים את בעלי שלא אוהב עדשים ? אני רק נתתי לו לטעום ולא אמרתי כלום. מאוד נהנתי לראות אותו אוכל את הקציצות. כן אותו אחד שלא לא אוהב עדשים ודואג לומר את זה כל פעם מחדש.
קציצות זהובות רכות חמות מושלמות לארוחת הצהריים

18 קציצות

מרכיבים:

500 ג' חזה עוף טחון
3 כפות עדשים אדומות
בצל
2 שיני שום
2 תפוחי אדמה בגודל קטן / בינוני
חצי כפית א. סודה לשתייה
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שאטה טחון
רבע כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תבשיל עוף וזיתים מרוקאים

    מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב מתכון שאני זוכרת מהילדות שלי והולך איתי כבר שנים הוא יוצא מדהים!
    השוס כאן אלו הזיתים הם מקבלים טעם נפלא הם רכים ומשתלבים נהדר עם העוף והרוטב ואפילו התפרעתי עם השום.
    הכנפיים רכות ונימוחות כמעט מתפרקות ואיזה טעמים נהדרים. הכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה לא תפסיקו לטעום התאהבתי ברוטב 🙂 תבשיל מעולה של כנפיים בצל, שום פלפל עם המון זיתים אתם עומדים ללקק ת'אצבעות.

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. למלא סיר קטן עם מים להרתיח ולבשל את העדשים  15 דקות ולסנן, העדשים אמורות להיות רכות מאוד.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לעוד שתי דקות טיגון מידי פעם לערבב.

3. לגרד את התפוחי אדמה גירוד גס בחורים הגדולים, לשים את כל המצרכים בקערה כולל הבצל השום והעדשים לערבב ולהכין קציצות קטנות..

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן לקחת קציצה קצת לשטח ולטגן עד שמזהיב יפה משני הצדדים להניח על נייר סופג.

5. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית מרופדת עם נייר אפייה משומן. לשטח קצת את הקציצות ולסדר על הנייר אפייה. להכניס לתנור ולאפות כ 30 דקות צד ראשון או עד שמזהיב, להפוך לצד השני לעוד 15 – 20 דקות.

*6. אפשרות ביניים שמשלבת בין אפייה לטיגון : לטגן את הקציצות כדקה וחצי מכל צד להניח על נייר אפייה משומן קלות, לאפות כ 20 – 25 דקות אין צורך להפוך.

כדאי לדעת ש…
אפשר להקפיא את הקציצות אפילו שיש תפוחי אדמה, במידה והבשר טרי אפשר להקפיא לפני הטיגון, אפשר להחליף את התפוחי אדמה בגזר גדול, עדשים ירוקות צריך להשרות כשעה פלוס ולבשל עד שהם רכות בערך 30 דקות.
סודה לשתייה אני לא ממליצה לוותר שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אפשר להשתמש בבשר בקר או הודו. עשבי תיבול אפשר להוסיף פטרוזיליה / כוסברה כחצי כוס.
רוצים לבשל את הקציצות ברוטב עגבניות ? בבקשה תלחצו כאן אין צורך לטגן או לאפות ישר להכניס לרוטב
רוצים רוטב יותר פשוט נכון ? תלחצו כאן. אין צורך להשרות את העדשים האדומות מראש.

קציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשיםקציצות חזה עוף עם עדשים

גולשים מכינים וממליצים:

לידור : "הכנתי את הקציצות בוורסיה האפויה שלהן (עם הודו אדום טחון) ואין לי מילים לתאר כמה טעים זה יצא!
מתכון מעולה, בריא וטעים – מומלץ!"

הרשם
עדכן
46 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות