צלי כנפיים
צלי כנפיים, איך קובעים מה לבשל לסוף השבוע ? אני לא מחליטה בקלות כיוון שיש את הילדים ואני קודם כל חושבת מה הם יאכלו, בעלי יאכל כל דבר שאני אכין (כמעט). אז איך מחליטים הרי יש מבחר כל כך גדול שבסוף אני רק מתבלבלת.
מילת המפתח היא "קל" אני לא מוכנה להיות שעות במטבח בשביל מנה אחת (עדיף כמה מנות) אז אני הולכת על דברים קלים ושאני יודעת שהילדים יאכלו בלי פרצופים ובלי רטינות "זה כל מה שהכנת ?"
אז אני הולכת לכיוון של עוף בדרך כלל הוא בדרך כלל מתקבל בשימחה גדולה (היה לי מזל גדול בעניין הזה) עוף זה חלק מרכזי אצלי ועדיפות לכנפיים
ולמה כנפיים ? הבשר שלהן רך, מתאים לקטנים הן טעימות דבר שני הן זולות במצב הכלכלי של היום זה חשוב וברור שתיהיה חלה טובה ועכשיו אפשר צריך להוסיף עוד מנות לארוחת השבת, שבת שלום.
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
כף קמח
2 – 3 כוסות מים
עגבניה מגורדת
כף פפריקה
כפית גריל עוף
מעט סוכר
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לטגן את הבצל, להוסיף את הקמח לערבב עד שכל הגושים נעלמים להוסיף תבלינים ומים לבשל כמה דקות.
2. להוסיף את הכנפיים לכסות חלקית ולבשל על אש בינונית כשעה וחצי.
גולשים מכינים וממליצים:
מיה77 : מעולה! תודה 🙂 בן השלוש ובת השנתיים חיסלו חצי סיר 🙂
ניני : תודה ניקי, הילדים לוקלוקו.
יעל : ניקי, עשיתי עבור בתי שמגיעה הביתה אחרי ביה"ס וההתלהבות היתה רבתית. מאוד אוהבת את האתר שלך ומשתמשת בו כל הזמן. איך הילדים אומרים – את אלופה!!!