שקשוקה עם קציצות
לכתוב שזה נהדר ? לא זה יותר מנהדר זה טעים ברמות, הקציצות סופגות את הטעם של העגבניות וזה פשוט נפלא, השקשוקה הזאת נותנת יופי של ארוחת צהריים, לחם טוב ליד לטבול ברוטב למעוך איזה קציצה בדרך. נכון שהחיים טובים ?
מרכיבים:
250 ג' בשר טחון
תפוח אדמה
בצל
כפית שום כתוש
כף רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית פפריקה
שליש כפית א. סודה לשתייה
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
4 עגבניות
בצל
שן שום
פלפל אדום
2 – 3 כוסות מים
כף רסק עגבניות
כפית סוכר שטוחה
כפית פפריקה
שליש כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. הכנת הקציצות: לשים במחבת חמה 2 כפות שמן לחתוך את הבצל קטן ולטגן עד שמזהיב, לגרד את תפוח האדמה ולערבב את כל המצרכים כולל הבצל המטוגן, ליצור קציצות ולטגן עד הזהבה משני הצדדים, לשמור בצד.
2. הכנת הרוטב: למלא סיר עם מים להרתיח, לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל את העגבניות כ 3 דקות לסנן לקלף את הקליפה ולחתוך קטן.
3. לקצוץ את הבצל והשום לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל והשום, להוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות להוסיף פלפל מים ותבלינים, לבשל כ 10 דקות על אש בינונית להוסיף את הקציצות ולבשל כ 10 דקות.
*4. לשבור את הביצים לתוך התבשיל ולכסות חלקית, לבשל עד שהביצים מוכנות.
זה אחלה מתכון לאוכל שאני מקפיאה, תמיד יש לי קציצות בהקפאה כל מה שנותר זה להכין רוטב להכניס את הקציצות ויש לי ארוחת צהריים וזה קצת שונה מהרגיל.
לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.