קציצות שניצל עם תפוחי אדמה
מרכיבים:
700 ג' שניצלים / חזה עוף פרוס דק
בצל קצוץ ומטוגן
תפוח אדמה מגורד
כפית שום כתוש
חצי כפית סודה לשתייה
ביצה
2 כפות גדושות קמח
שליש כפית גריל עוף
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
4 תפוחי אדמה בינוניים
בצל קצוץ דק
2 שיני שום
כף רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית רוטב סויה
סוכר במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
- 1. לקצוץ את החזה לערבב את כל המצרכים וליצור קציצות, לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
2. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות, לשים בסיר כמה כפות שמן ולטגן את התפוחי אדמה כשתי דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן, להוסיף את שאר המצרכים לכסות הכל במים וקצת יותר, לכסות חלקית עם מכסה ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים. להוסיף מים במידה וצריך.
3. להוסיף את הקציצות לתפוחי אדמה לנער מעט שישקעו ברוטב, אם צריך להוסיף קצת מים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב.
הוגש עם אורז לבן ומרק ירקות שורש
גולשים מכינים וממליצים:
רותי : "ניקי יקרה. הכנתי לעצמי ביום שישי בתוספת אורז לבן .מעולה! תודה רבה"