יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים חזה עוף מתכונים מנות עיקריות

קציצות שניצל עם תפוחי אדמה

7 נובמבר 2017
(Visited 5,238 times, 1 visits today)
קציצות שניצל עם תפוחי אדמה

קציצות שניצל עם תפוחי אדמה

מרכיבים:

700 ג’ שניצלים / חזה עוף פרוס דק
בצל קצוץ ומטוגן
תפוח אדמה מגורד
כפית שום כתוש
חצי כפית סודה לשתייה
ביצה
2 כפות גדושות קמח
שליש כפית גריל עוף
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
4 תפוחי אדמה בינוניים
בצל קצוץ דק
2 שיני שום
כף רסק עגבניות
כף שטוחה פפריקה
כף רוטב צ’ילי מתוק
כפית רוטב סויה
סוכר במידה וצריך
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

  1. 1. לקצוץ את החזה לערבב את כל המצרכים וליצור קציצות, לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הקציצות עד הזהבה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.

2. לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות, לשים בסיר כמה כפות שמן ולטגן את התפוחי אדמה כשתי דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן, להוסיף את שאר המצרכים לכסות הכל במים וקצת יותר, לכסות חלקית עם מכסה ולבשל עד שתפוחי האדמה רכים. להוסיף מים במידה וצריך.

3. להוסיף את הקציצות לתפוחי אדמה לנער מעט שישקעו ברוטב, אם צריך להוסיף קצת מים, לבשל כ 10 דקות מידי פעם לערבב.

הוגש עם אורז לבן ומרק ירקות שורש

קציצות שניצל עם תפוחי אדמהקציצות שניצל עם תפוחי אדמהקציצות שניצל עם תפוחי אדמהקציצות שניצל עם תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

רותי : “ניקי יקרה. הכנתי לעצמי ביום שישי בתוספת אורז לבן .מעולה! תודה רבה”

הרשם
עדכן
24 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
האם הקציצות טובות בהקפאה בשלב שהן אחרי טיגון ולפני הכנסה לרוטב התפו”א?

חסר לי מהו הגודל שצריך לקצוץ את החזה עוף? גיליתי שיותר קל לקצוץ כשהשניצל חצי קפוא…
עוד שאלה, מה תפקיד הסודה לשתיה?

אפשר בלי לטגן להכניס לרוטב?

הי ניקי מה אפשר לשים במקום קמח?
כמה זמן לטגן?

“מעדן” – ככה קראו לזה היום כל בני הבית, החשמלאי ומתקין השערים שהיו פה.
הגשתי על מצע אורז לבן.
ניקי, את גדולה! מה הייתי עושה בלי האתר שלך?

הי ניקי היקרה,
המתכונים שלך פשוט מדהימים ואני מבשלת באופן קבוע איתך
מכיוון שאני תמיד מפחדת שהקציצות קצת חיות מבפנים או לחלוטין שאני משאירה יותר מדי זמן על המחבת ואז הן יבשות..יש אפשרות לאפות כמה דקות קודם ואז לטגן?
תודה מראש
מורן

היי ניקי
זה בסדר אם אני אקצוץ את השניצלים באופן גס ? זה יפגע אחר כך בבישול ? או שבכלל עדיף עוף טחון
תודה רבה
מעין