יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מאפים מאפים מלוחים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

לחמעג’ון מתכון משגע!

25 יולי 2018
(Visited 164,960 times, 20 visits today)
לחמעג'ון מיני

לחמעג'ון מתכון משגע!

אני והמטבח זאת אהבה גדולה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין אלו מאפי שמרים, נכון זה קצת התעסקות אבל התוצאה הסופית שווה הכל.
תחשבו פיתות קטנות עם בשר, השתמשתי באיזה פטנט שמאוד מקל על המילוי הכל מצולם בתמונות למטה.
יצאו מאפים משגעים! חמוד ביותר ואני לא כותבת מילה כמה שזה טעים. זה טעים שאפילו שווה להכפיל ולשמור בהקפאה לשעת הצורך אם בכלל ישאר משהו להקפיא. למי שאין סבלנות לקרוא למטה יש את פינת התכל’ס.

24 לחמעג’ון מיני

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו)
25 ג’ שמרים טריים / 11 ג’ שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
כפית מלאה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
240 מ”ל מים פושרים אפילו חמימים (כוס)

ביצה טרופה

מילוי הבשר:
400 ג’ בשר בקר
בצל
2 שיני שום
2 גזרים
1/3 כפית סוכר
חצי כפית כורכום
שליש כפית פלפל שאטה טחון
קורט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון בכלל

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

  • שקשוקה בלחם זה הדבר הכי טעים שיש!

    אתם עומדים ללקק ת’אצבעות איזה שדרוג נהדר אחושקשוקה, אחרי שמכינים פעם אחת אי אפשר להכין שקשוקה לבד יותר כי מרגישים שמשהו חסר כשאוכלים.
    הכנתי שקשוקה עם המון דברים טובים רציתי להשקיע והכנתי עם בצל (אני יודעת שלא מכינים שקשוקה עם בצל) הוספתי פלפלים, עגבניות כמובן והגזמתי עם השום בכוונה, צ’ילי גרוס בשביל הנגיעה של הפיקנטיות, פטרוזיליה בנדיבות ולא שכחתי את הביצים בכל זאת שקשוקה…
    את כל השקשוקה הנהדרת הזאת הגשתי בתוך קערת לחם. הקטע היפה שקורעים את הלחם וישר טובלים בשקשוקה, אמאל’ה כמה טעים איזה שילוב נהדר זהו יותר אני לא מכינה שקשוקה לבד התמכרתי לשקשוקה בלחם.
    אתם חושבים שזה מסובך ? תשכחו מזה השתמשתי בבצק נהדר שמלווה אותי כבר שנים והכנתי לכם מתכון קלי קלות
    וכמובן שיש סרטון.

הכנות:

1. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות, לקצוץ את הבצל להוסיף לגזר ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, בינתיים לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.

2. לפורר את הבשר ולהוסיף לירקות לטגן כ 10 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את התבלינים לטגן עוד כדקה שתיים ולהוריד מהאש, להכין צלחת עם נייר סופג ועל זה לשים את הבשר. תנו לזה לפחות כמה שעות אם אתם בלחץ שעה מספיק, תוודאו שכל הנוזלים נספגים בנייר.

3. הכנת הבצק: לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד אותם לבצק חלק וגמיש, להעביר לקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים.

4. לרדד לעלה גדול ויחסית עבה, תסתכלו בתמונות, לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס”מ (לא חייב להיות בדיוק) ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להתפיח כ 20 דקות לקחת כוס בקוטר קטן (פטנט) יותר מהעיגולים למעוך את העיגול במרכז להתפיח 10  דקות ולמעוך שוב.

5. להבריש בנדיבות עם ביצה את עיגולי הבצק, לשים כפית ממילוי הבשר במרכז ולמעוך קצת עם האצבעות, הכוונה להדק את הבשר בקטנה לתוך הבצק. להתפיח כ 15 דקות לעבור שוב ולהבריש את הבשר עם הביצה.

*6. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

פינת התכל’ס כי כתבתי המון ולא תמיד יש סבלנות לקרוא:
מטגנים את מצרכי המילוי ומניחים על נייר סופג, מכינים את הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח, לרדד את הבצק לעלה גדול לקרוץ עיגולים להתפיח, למעוך כל עיגול במרכז עם כוסית קטנה, להתפיח למעוך שוב.
לשים כפית המילוי במרכז להתפיח ולאפות בתנור על 180 מעלות עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין את המילוי יום מראש, ניתן להקפיא, את הגזר אפשר להחליף בפלפל אדום.

לחמעג'ון מתכון משגע!לחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מיני

לחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מיני

הרשם
עדכן
187 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי היקרה.
יצא מושלם!!! מהמם!!! טעים!!! בצק נוח!!!הילדים שלי טרפו מלא מלא ומזל שהכנתי כמות כפולה. את אלופה!

הבשר טעים ממש אבל הבצק ממש קשה

היי,
הרעיון נראה מדהים.
מנסה לחשוב על אותו רעיון עם מילוי חלבי.
אשמח לרעיונות מעניינים.
תודה

היי ניקי,
האם יהיה טעים באותה מידה אם אכין מחר ואקפיא ונאכל רק בשישי?
איך כדאי לחמם?
תודה רבה ושבוע טוב

היי ניקי לאיזה עובי בערך לרדד את העלה לפי קריצת העיגולים ?
ומה אפשר להשים במקום פלפל שאטה(לא חריף)
תודה רבה

היי ניקי אפשר להקפיא את הלחמג’ון עם המילוי? אם אני מילוי טבעוני מה לצרף לבצל פטריות ושום שזה לא יראה ריק מידי? דרך אגב זה נראה משהו

ניקי אלופה!
אני רוצה להכין את הלחמגון להיום בערב. יש אפשרות לבצק מהיר יותר?