לחמעג’ון מתכון משגע!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמעג'ון מיני

לחמעג'ון מתכון משגע!

אני והמטבח זאת אהבה גדולה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין אלו מאפי שמרים, נכון זה קצת התעסקות אבל התוצאה הסופית שווה הכל.
תחשבו פיתות קטנות עם בשר, השתמשתי באיזה פטנט שמאוד מקל על המילוי הכל מצולם בתמונות למטה.
יצאו מאפים משגעים! חמוד ביותר ואני לא כותבת מילה כמה שזה טעים. זה טעים שאפילו שווה להכפיל ולשמור בהקפאה לשעת הצורך אם בכלל ישאר משהו להקפיא. למי שאין סבלנות לקרוא למטה יש את פינת התכל’ס.

24 לחמעג’ון מיני

מרכיבים:

500 ג’ קמח (חצי קילו)
25 ג’ שמרים טריים / 11 ג’ שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
כפית מלאה מלח
80 מ”ל שמן (שליש כוס)
240 מ”ל מים פושרים אפילו חמימים (כוס)

ביצה טרופה

מילוי הבשר:
400 ג’ בשר בקר
בצל
2 שיני שום
2 גזרים
1/3 כפית סוכר
חצי כפית כורכום
שליש כפית פלפל שאטה טחון
קורט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות, לקצוץ את הבצל להוסיף לגזר ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, בינתיים לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.

2. לפורר את הבשר ולהוסיף לירקות לטגן כ 10 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את התבלינים לטגן עוד כדקה שתיים ולהוריד מהאש, להכין צלחת עם נייר סופג ועל זה לשים את הבשר. תנו לזה לפחות כמה שעות אם אתם בלחץ שעה מספיק, תוודאו שכל הנוזלים נספגים בנייר.

3. הכנת הבצק: לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד אותם לבצק חלק וגמיש, להעביר לקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים.

4. לרדד לעלה גדול ויחסית עבה, תסתכלו בתמונות, לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס”מ (לא חייב להיות בדיוק) ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להתפיח כ 20 דקות לקחת כוס בקוטר קטן (פטנט) יותר מהעיגולים למעוך את העיגול במרכז להתפיח 10  דקות ולמעוך שוב.

5. להבריש בנדיבות עם ביצה את עיגולי הבצק, לשים כפית ממילוי הבשר במרכז ולמעוך קצת עם האצבעות, הכוונה להדק את הבשר בקטנה לתוך הבצק. להתפיח כ 15 דקות לעבור שוב ולהבריש את הבשר עם הביצה.

*6. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

פינת התכל’ס כי כתבתי המון ולא תמיד יש סבלנות לקרוא:
מטגנים את מצרכי המילוי ומניחים על נייר סופג, מכינים את הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח, לרדד את הבצק לעלה גדול לקרוץ עיגולים להתפיח, למעוך כל עיגול במרכז עם כוסית קטנה, להתפיח למעוך שוב.
לשים כפית המילוי במרכז להתפיח ולאפות בתנור על 180 מעלות עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין את המילוי יום מראש, ניתן להקפיא, את הגזר אפשר להחליף בפלפל אדום.

18425 צפיות 38 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמעג'ון מתכון משגע!לחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מיני

לחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מיני


62
תגובות

  הרשם  
עדכן
מירית

היי,
רוצה להכין לערב שבת.. ולאפות רק לקראת הארוחה בערב.. האם ניתן להכין ביום שישי בבוקר ( סביבות 10:00) ולאפות רק בסביבות 17:00?
אם כן, היכן לשמור את הלחמעגון?

זהבה

ראשית
אני מכורה שלך. חיה על המתכונים שלך תבורכי רוצה לוודא את מספר ההתפתחות
בצק ראשוני התפחה ראשונה
עלה ועיגולים התפחה 20 דקות
עיגול במרכז עוד 10 דקות התפחה
?

LM

ניקי שלום,
האם את הלחמגון המוכן,אחרי האפיה, ניתן להקפיא?
תודה

חיה

היי
יש לי רק קמח שמרים של אוסם אפשר להשתמש?

ענבל

יש רעיונות לשים משהו אחר למשל גבינות תרד זה הולך??תודה רבה

מעיין

היי ניקי
במה אפשר להחליף את הגזר חוץ מגמבה אדומה?