יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מאפים מאפים מלוחים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

לחמעג'ון מתכון משגע!

25 יולי 2018
(Visited 170,622 times, 21 visits today)
לחמעג'ון מיני

לחמעג'ון מתכון משגע!

אני והמטבח זאת אהבה גדולה אחד הדברים שאני הכי אוהבת להכין אלו מאפי שמרים, נכון זה קצת התעסקות אבל התוצאה הסופית שווה הכל.
תחשבו פיתות קטנות עם בשר, השתמשתי באיזה פטנט שמאוד מקל על המילוי הכל מצולם בתמונות למטה.
יצאו מאפים משגעים! חמוד ביותר ואני לא כותבת מילה כמה שזה טעים. זה טעים שאפילו שווה להכפיל ולשמור בהקפאה לשעת הצורך אם בכלל ישאר משהו להקפיא. למי שאין סבלנות לקרוא למטה יש את פינת התכל'ס.

24 לחמעג'ון מיני

מרכיבים:

500 ג' קמח (חצי קילו)
25 ג' שמרים טריים / 11 ג' שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
כפית מלאה מלח
80 מ"ל שמן (שליש כוס)
240 מ"ל מים פושרים אפילו חמימים (כוס)

ביצה טרופה

מילוי הבשר:
400 ג' בשר בקר
בצל
2 שיני שום
2 גזרים
1/3 כפית סוכר
חצי כפית כורכום
שליש כפית פלפל שאטה טחון
קורט קינמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • מאפה גבינות מהיר

    מהרגע הראשון שנגעתי בבצק הזה התאהבתי, הבצק הזה מעולה לעבודה והוא יוצא נהדר.
    בלי שמרים ועל בסיס מים וכמובן פרווה. בצק נהדר למאפים בלי התפחות ושעות של המתנה, לרדד למלא במילוי שאוהבים ולתנור מי צריך יותר מזה ? בצק בסיסי ופשוט שעושה את העבודה.
    הפעם מאפה גבינות סוג של בורקס לארוחת ערב או בוקר והוא יוצא נהדר יופי של טעמים המרקם של הבצק טוב וביחד עם המילוי גבינה זה מאפה מושלם. אפשר אפילו להקפיא את המאפה ככה שתמיד יש משהו לנשנש בהישג יד.
    למילוי השתמשתי במבחר גבינות שיש לכל אחד בבית במקרר, מאפה מושלם לשבת בבוקר עם סלט ירוק וגבינות.
    שימו לב הקטנים האלה נעלמים מהר במיוחד כשזה יוצא חם מהתנור.

    3 רולדות

  • לחמעג'ון ב 15 דקות הכנה

    אסור לי להכין כאלה מתכונים הסיכוי שזה יגיע לשולחן כל כך קלוש, למה אני אף לא לומדת שמתכונים כאלה צריך להכפיל ?
    זה כמו נישנוש אי אפשר להפסיק לאכול. אחד המתכונים הכי פשוטים שיש מכלום מצרכים ויוצא מתכון נהדר.
    בשר בקר טחון, קצת תבלינים והיו לי פיתות בהקפאה זהו לא צריך יותר כלום.
    10 דקות התעסקות וזה נכנס לתנור, תקשיבו לי לא תאמינו כמה שזה טעים. הטעות היחידה שלי שזה בסך הכל 7 חתיכות וזה מתחסל מהר תחשבו להכפיל כמויות זה שווה את זה.
    להגיש ליד ערימת צ'יפס, טחינה, סלט ירקות כמה שהחיים טובים וטעימים..

    7 יחידות

  • מאפה גבינה וזיתים ממכר!

    מתכון חלום! ואוו כמה טעים גבינה צהובה עם זיתים והתוצאה הסופית ללקק ת'אצבעות, מושלם! מצאתי את המתכון המושלם לארוחת ערב, זהירות ממכר.
    תחשבו על מאפה ממולא גבינה צהובה וזיתים ולא בכמות קטנה אלא מילוי משמעותי שיורגש טוב בכל ביס.
    רק לחשוב על כל הגבינה שנמסה לה שם בפנים ואוו איזה מאפה נהדר.
    עלה לי רעיון להכין מאפה לארוחת ערב קצת שונה מהרגיל, רציתי שהמילוי יורגש טוב והדבר הראשון שחשבתי עליו זאת גבינה צהובה, הוספתי זיתים וציפיתי עם שומשום קלוי (שדרוג נהדר) אתם לא תאמינו כמה טעים זה יצא שדרוג מטורף לארוחת ערב, תוסיפו ליד גבינות וירקות ואחר כך תצטערו שלא הכנתם יותר. תכינו מראש כמות ותקפיאו חימום קל במיקרו וכאילו בזה הרגע.

    14 מאפים

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזר כשתי דקות, לקצוץ את הבצל להוסיף לגזר ולטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, בינתיים לקצוץ את השום ולהוסיף לבצל לטיגון קצר.

2. לפורר את הבשר ולהוסיף לירקות לטגן כ 10 דקות תוך כדי ערבוב, להוסיף את התבלינים לטגן עוד כדקה שתיים ולהוריד מהאש, להכין צלחת עם נייר סופג ועל זה לשים את הבשר. תנו לזה לפחות כמה שעות אם אתם בלחץ שעה מספיק, תוודאו שכל הנוזלים נספגים בנייר.

3. הכנת הבצק: לשים את כל המצרכים במיקסר ולעבד אותם לבצק חלק וגמיש, להעביר לקערה משומנת לכסות ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים.

4. לרדד לעלה גדול ויחסית עבה, תסתכלו בתמונות, לקרוץ עיגולים בקוטר 8 ס"מ (לא חייב להיות בדיוק) ולהניח בתבנית על נייר אפייה, להתפיח כ 20 דקות לקחת כוס בקוטר קטן (פטנט) יותר מהעיגולים למעוך את העיגול במרכז להתפיח 10  דקות ולמעוך שוב.

5. להבריש בנדיבות עם ביצה את עיגולי הבצק, לשים כפית ממילוי הבשר במרכז ולמעוך קצת עם האצבעות, הכוונה להדק את הבשר בקטנה לתוך הבצק. להתפיח כ 15 דקות לעבור שוב ולהבריש את הבשר עם הביצה.

*6. לחמם תנור ל 180 מעלות, לאפות כ 20 דקות או עד שמזהיב.

פינת התכל'ס כי כתבתי המון ולא תמיד יש סבלנות לקרוא:
מטגנים את מצרכי המילוי ומניחים על נייר סופג, מכינים את הבצק ומתפיחים עד הכפלת הנפח, לרדד את הבצק לעלה גדול לקרוץ עיגולים להתפיח, למעוך כל עיגול במרכז עם כוסית קטנה, להתפיח למעוך שוב.
לשים כפית המילוי במרכז להתפיח ולאפות בתנור על 180 מעלות עד שמזהיב.

כדאי לדעת ש…
מומלץ להכין את המילוי יום מראש, ניתן להקפיא, את הגזר אפשר להחליף בפלפל אדום.

לחמעג'ון מתכון משגע!לחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מיני

לחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מינילחמעג'ון מיני

הרשם
עדכן
191 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

האם אפשר להשתמש באיזה בצק קנוי מוכן? תודה

ניקי היקרה.
יצא מושלם!!! מהמם!!! טעים!!! בצק נוח!!!הילדים שלי טרפו מלא מלא ומזל שהכנתי כמות כפולה. את אלופה!

הבשר טעים ממש אבל הבצק ממש קשה

היי,
הרעיון נראה מדהים.
מנסה לחשוב על אותו רעיון עם מילוי חלבי.
אשמח לרעיונות מעניינים.
תודה

היי ניקי,
האם יהיה טעים באותה מידה אם אכין מחר ואקפיא ונאכל רק בשישי?
איך כדאי לחמם?
תודה רבה ושבוע טוב

היי ניקי לאיזה עובי בערך לרדד את העלה לפי קריצת העיגולים ?
ומה אפשר להשים במקום פלפל שאטה(לא חריף)
תודה רבה

היי ניקי אפשר להקפיא את הלחמג’ון עם המילוי? אם אני מילוי טבעוני מה לצרף לבצל פטריות ושום שזה לא יראה ריק מידי? דרך אגב זה נראה משהו