מה עושים עם חזה עוף ? מתכונים לארוחת צהריים
כל מה שחיכה לי במקרר זה 5 שניצלים מוכנים ושני חזה עוף עם זה הייתי צריכה לארגן כמה מתכונים וגם לדאוג לארוחת צהריים וידעתי שהילדים צריכים אוכל לבית הספר.
הסתכלתי על מה שיש לי במקרר ואני אומרת לעצמי "מה אני עושה עם זה ?"
לא יאמן שהגעתי למצב שזאת כל כמות הבשר שיש לי בבית, אני חוזרת 5 שניצלים מאתמול ושני חזה עוף.
אני טובה באלתורים נכון ? אז הלכתי למטבח והבטחתי לעצמי שארבעה מתכונים יעמדו על השולחן אין מצב שזה לא יקרה.
מרכיבים:
אני מתחילה עם החזה עוף
מתכון מספר 1
חזה עוף עם פטריות ובצל ברוטב
מצרכים:
2 חזה עוף
משרה:
כפית פפריקה
כף רוטב צ'ילי מתוק
4 כפות שמן זית
כף שטוחה א. מרק
10 פטריות שמפיניון
בצל
שן שום
כפית פפריקה
כף רסק עגבניות
כוס מים
שליש כפית תבלין לפרגיות
קצת סוכר
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
מתכון מספר 2
שניצל עם פתיתים וגזר
מצרכים:
2 כוסות פתיתים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 שניצלים מוכנים חתוכים קטן
3 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח שטוחות
מתכון מספר 3
ספגטי עם רצועות שניצל
מצרכים:
2 שניצלים חתוכים לרצועות
200 ג' ספגטי
כף קטשופ
כפית רוטב סויה
כוס מים
כפית פפריקה
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
מתכון מספר 4 (נותר לי שניצל אחרון)
סלט חזה עוף
מצרכים:
איזה ירקות שמתחשק, מלפפון, עגבניה,
בצל, שרי,פלפלים שניצל חתוך לקוביות.
הכנות:
חזה עוף עם פטריות ובצל ברוטב:
1. לחתוך את החזה עוף לקוביות קטנות, לשים בקערה יחד עם מצרכי המשרה, לערבב טוב ולהשרות 30 דקות.
2. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מתחיל להזהיב, לקצוץ את השום ולטגן יחד הבצל שתי דקות. לפרוס את הפטריות להוסיף לבצל ולטגן שתי דקות.
3. להוסיף למחבת את שאר המצרכים לבשל כ 5 דקות.
4. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את החזה על אש גבוהה תוך כדי הקפצה כשתי דקות, להוסיף את החזה עוף לרוטב לבשל שתי דקות להוריד מהאש ולהמשיך לבחוש מידי פעם, רצוי להמתין קצת לפני ההגשה.
שניצל עם פתיתים וגזר:
1. לחתוך את הגזר לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הגזר שתי דקות תוך כדי בחישה, להוסיף את הפתיתים את המים הרותחים ואת המלח, להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 5 דקות, לסגור את האש להמתין כמה דקות לפני שפותחים.
2. לחתוך את השניצלים לקוביות קטנות, לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את השניצל דקה שתיים ולערבב עם הפתיתים.
ספגטי עם רצועות שניצל:
1. להכין את הספגטי לפי ההוראות, לסנן להוסיף כף שמן לערבב ולשמור בצד.
2. לשים במחבת חמה לשים 3 כפות שמן, כף מלאה קטשופ, פפריקה, שום, סויה, סילאן, כוס מים ותיבול, להרתיח ולהנמיך את האש לבשל דקה שתיים ולהוסיף את הספגטי.
3. לבשל 2 דקות להוריד מהאש ולהמשיך לערבב מידי פעם עוד כמה דקות.
4. לחתוך את השניצלים לרצועות, לתת טיגון קל במחבת ולערבב עם הספגטי.
סלט חזה עוף :
נשאר עוד שניצל נכון ? וצריך שיהיו גם ירקות טריים.
1. לחתוך את השניצל לקוביות קטנות, את הירקות לחתוך גס, להקפיץ את השניצל במחבת עם כף שמן דקה שתיים ולפזר על הירקות.