יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני פסטה

ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה

22 יולי 2012
(Visited 2,921 times, 1 visits today)

ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה

ספגטי מוקפץ עם ירקות ופסטרמה, בסך הכל רציתי להכין ארוחת צהריים…

עברתי על המזווה לא בא לי על האורז  הילדים ביקשו משהו בלי פתיתים, טוב אורז ופתיתים ירדו, טונה זה רעיון הרהרתי לעצמי “בא לכם טונה” שאלתי שלושתם ביחד “לא” תראו איזו מקהלה יש לי בבית מלמלתי לעצמי.
מה להכין מה להכין רץ לי בראש עוף אכלנו אתמול, חם מידי למרק, פיצה לצהריים לא מתאים.
האפרוח מתקרב אליי מחייך חיוך מתוק “רצית משהו חמוד, כן את העוגה שהכנת , שום עוגה עכשיו אוכלים צהריים, אבל אני חמוד ואת אוהבת אותי (הוא חושב שהוא יסדר אותי כל הדרך לעוגה) אתה מותק אבל עוגה לא תקבל” קיבלתי “אוף” ממנו והוא הלך לדרכו.
“מה עם קציצות טעימות ברוטב” אני מנסה לשכנע אותם “לא בא לנו על בשר” קיבלתי תשובה פסקנית, “אוף”  (עכשיו תורי לרטון) גם שניצל לא מתאים.
ואני בסך הכל רציתי להכין ארוחת צהריים, לפעמים אני מרגישה כמו תפריט מהלך.
פתאום ידעתי מה להכין מנה קלה משביעה נראית טוב, ניגשתי למקרר התחלתי לאסוף את הירקות פלפלים, גזרים אפילו מצאתי כרוב, יש ספגטי ? בדקתי ואכן יש.
תירס! הם מאוד אוהבים תירס גם זה נכנס פנימה בחדווה גדולה.
רגע רגע מה יש לנו כאן גיליתי אוצר הפסטרמה שהילדים הכי אוהבים שידוך משמיים לספגטי לזה הם לא יגידו לא, מתיקות קלה דבש, יאללה מצרכים יש הכל הלכתי להכין.

4 מנות

מרכיבים:

200 ג’ ספגטי
2 גזרים חתוכים למקלות
חצי כרוב חתוך קטן
פלפל צהוב חתוך למקלות קצרים
פלפל אדום חתוך למקלות קצרים
חצי כוס תירס
200 ג’ פסטרמה דבש חתוכה לקוביות
כפית רוטב סויה
כפית רוטב צ’ילי מתוק
כף דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • אטריות שחומות למרק

    מה הופך מרק למושלם ? זאת התקופה שכולם מכינים מרקים והכל הולך עגבניות, עדשים, בצל, תירס, ירקות, פתאום רואים את כל מתכוני המרקים באתר קופצים למעלה כי רוב הגולשים נכנסים אליהם.
    מה אפשר להוסיף למרק שיהפוך אותו ליותר משביע ויותר טעים מרק משודרג.
    אטריות כמובן אבל לא סתם אטריות אלא אטריות שחומות וזאת התוספת המושלמת למרק, כמה טעים!
    ערימת אטריות שחומות בכל קערה ולערבב עם המרק אמאל’ה כמה טעים זה שדרוג נהדר שמתאים כמעט לכל מרק.
    אני אספר לכם סוד שתבינו כמה שזה טעים אני אוהבת לאכול את האטריות כמו שהן, יש משהו באטריות שחומות שכיף לאכול.
    מצאתי את עצמי מנשנשת ישר מהצלחת מזל שנזכרתי שיש לי מרק בצל.
    רוצים להכין את התוספת הכי טובה למרק ? הגעתם למקום הנכון.

    5 מנות

הכנות:

1. במחבת חמה להקפיץ את הגזר, להוסיף את הכרוב ולהמשיך להקפיץ, להוסיף את הפלפלים, לחלוט את התירס כ 5 דקות ולהוסיף לירקות, להקפיץ עד שהכל רך, להוסיף דבש, סויה, צ’ילי ולתבל. לחתוך את הפסטרמה לקוביות ולהוסיף.

2. להכין את הספגטי לפי ההוראות שעל האריזה ולהוסיף לירקות, לבדוק תיבול.

הרשם
עדכן
15 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי,
יש לך אולי מתכון להכנת פסטרמה בבית?
תודה!!

הי ניקי האם ניתן להוסיף למתכון רסק עגבניות? אצלי אוהבים צבע ואוהבים רוטב חוששת שבלי רסק זה יהיה להם “יבש מידי”. מה דעתך?

לניקי שלום,
אני מודה שהשילוב של פסטרמה ופסטה הרתיע אותי בהתחלה אך כמוך חיפשתי היום ארוחת צהרים מעניינת הכנתי קצת בשינוי קל וברצוני לשתף אותך בשידרוג שהכנסתי והוא רוטב ברבקיו.
לצערי כרוב לא היה לי אז הקפצתי בצל, גזר, קישוא, פטריות, פלפל אדום חתכתי את הפסטרמה לרצועות הוספתי רוטב צילי מתוק, מלח, פלפל, רוטב ברבקיו, סויה וטריאקי ובישלתי נודלס ביצים ויצא טעים מאוד.

האם אפשר להחליף את הספגטי לפסטה?

יש תחליף לרוטב צילי?
או לותר על המתכון?

ניקי,
למה צריך לחלוט את התירס?

היי ניקי , האם אפשר להחליף את הפסטרמה בנקניקיות , או לחילופין לוותר על הפסטרמה ?