יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון נישנושים טעימים

טורטייה אפויה עם בשר טחון

16 ינואר 2019
(Visited 101,455 times, 2 visits today)

טורטייה אפויה עם בשר טחון

להגיד לכם שזה טעים ? זה יותר מזה טעים ברמות!
זה לאכול ארוחת צהריים בכיף, ההכנה קלי קלות ובגלל האופן שזה מוגש כולם מתלהבים ואוכלים ומבקשים עוד.
אני אוהבת להשקיע בארוחות לילדים ככל שאני משקיעה הם אוכלים יותר טוב ואיזה אמא לא הייתה רוצה שהילדים שלה יאכלו טוב נכון ?
את העניין של הילדים כיסיתי גם למבוגרים זה מתאים ותאמינו לי שנהנתי מכל ביס. אני ממליצה לצרף לזה מרק  טוב ואיזה סלט ירקות והכי חשוב להכפיל כמויות 🙂

מרכיבים:

5 טורטיות גדולות
350 ג’ בשר בקר טחון
בצל
שן שום
תפוח אדמה
שליש כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כפית מלאה א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

עגבניה, בצל

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • גזרים צלויים בתנור

    המתכונים הכי אהובים עליי לוקחים דקה הכנה ואת השאר אני משאירה לתנור. לפעמים קשה להאמין כמה המתכונים האלה יוצאים טוב כי בתכל’ס אין כאן כלום והתוצאה ללקק ת’אצבעות כמה  פשוט ככה טעים.
    גזרים צלויים במייפל, נגיעות של בלסמי, מעט שמן זית ותתכוננו להתאהב במתכון נהדר. תשמרו במועדפים שלא ילך לאיבוד ותכינו הרבה כי כל הזמן מנשנשים. אפילו לא קילפתי את הקליפה אין יותר קל מזה.

    3 – 4 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים לקלף את התפוח אדמה להכניס למים ולבשל עד שהוא רך, להוציא מהמים ולמעוך.

2. לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן, לקצוץ את הבצל והשום ולטגן עד הזהבה קלה, להוסיף את הבשר ולטגן כ 5 דקות תוך כדי בחישה, הבשר משנה את הצבע להוסיף את התבלינים לטגן עוד שתי דקות ולהוריד מהאש.

3. להכין צלחת עם נייר סופג כפול לשפוך הבשר ולהשאיר אותו כ 20 – 30 דקות.

4. למעוך את התפוח אדמה ולערבב עם הבשר.

5. להכין קבב ולהניח אחרי שליש טורטייה קצת מעל האמצע ולמעוך, מעל לשים פרוסות עגבניה חצויות ובצל פרוס, לגלגל לגליל ולשים בטוסטר לחיצה.

6. להפעיל את הטוסטר ולאפות עד שיש פסים זהובים על הטורטייה.

Baked Tortilla with Ground Beef

לחצות ולטרוף!

כדאי לדעת ש…
את המילוי אפשר להכין מראש.

ארוחה מקורית בריאה ומהירה. הטורטיה משדרגת לנו את הפחמימה בארוחה. היא סוג של מאפה מקמח חיטה או תירס שאין בו שמרים ולכן הוא נשאר דקיק ולא תופח. הרבה אנשים מניחים שמכיוון שהטורטיה דקה היא גם דלה בקלוריות, האמת היא שדווקא מכיוון שהיא לא תופחת, היא נשארת די מרוכזת מבחינת האנרגיה- כ200 קלוריות ליחידה.
החלבון במתכון הזה נמצא במילוי- בשר בקר הוא אחד המקורות הטובים לברזל, עבור ילדים ומבוגרים. הברזל חשוב לצורך התפתחות המוח ומערכת החיסון בשנות חייו הראשונות של הילד וממשיך להוות מרכיב חיוני לתיפקוד וגדילה לכל אורך החיים.
מצד שני, חשוב לזכור שבקר הוא בשר שמן יחסית שמכיל שומן רווי מן החי ולכן חשוב לגוון ולשלב בתפריט גם סוגי בשר נוספים רזים יותר (עוף, הודו).
רול טורטיה אחד יתאים כארוחה מאוזנת לילדים- כ400 קלוריות לרול המורכבות מפחמימה וחלבון,
נוסיף ליד ירקות בסלט או מרק וקיבלנו ארוחה נהדרת.

טורטייה אפויה עם בשר טחוןטורטייה אפויה עם בשר טחוןטורטייה אפויה עם בשר טחוןטורטייה אפויה עם בשר טחון

גולשים מכינים וממליצים:

טניה : “יצא טעים אש!!!! תוך שניה נגמר”

הרשם
עדכן
90 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי, אפשר לאפות בתנור? אם כן, לכמה זמן אפייה? אין לי טוסטר.

היי ניקי עשיתי את זה היוםםם את פשוט אלופהההה
עם פעם הבאה אני יוסיף עוד כמה שיני שום זה ישנה את הטעם?
והאם יש לך מתכון לעראיס בפיתה?
תודהההה

היי ניקי,
זה יצא מעולה. תודה רבה ! נותרה לי בלילה. איך אפשר להפוך את מה שנותר לקציצות?

מעולה!

היי ניקי, אני לא מצליחה להפריד את הטורטיות מבלי שייקרעו, מה אני עושה לא נכון?

הי ניקי,
אני רואה שכבר מישהי כאן שאלה את השאלה שאני התכוונתי לשאול ועדיין לא קיבלה תשובה ממך ומכיוון שאני רוצה להכין היום, אז אני גם שואלת, האם אפשר להכין בתנור במקום בטוסטר?
תודה

היי ניקי רציתי לשאול אם יש לך רעיון לתוספת ליד לארוחת צהריים לילדים (פרט למרק שהמלצת עליו)? תודה