עוף ואורז בסגנון סיני
זה האורז שהכי אהוב על הילדים שלי ניצלתי את ההזדמנות שהיה לי חזה עוף והוספתי לאורז מה שנתן לי ארוחה שהילדים מאוד אוהבים, יצא מעדן! איזה כיף של אורז 🙂
5 מנות
מרכיבים:
300 ג' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
3/4 כף א. מרק
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
3 כפות אטריות דקיקות
כוס אפונה וגזר
בצל
2 ביצים
כפית רוטב סויה
שן שום
כף סילאן
מלח
הכנות:
1. לשים בקערה את העוף שמן זית והתבלינים לערבב טוב ולהשרות כשעה, את האורז לשים בקערה לכסות במים להשרות 15 דקות ולסנן.
2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את האטריות ולטגן עד שהן מזהיבות, להוסיף את האורז מים והמלח, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.
3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לחתוך את הבצל ולטגן עד הזהבה , לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, להוסיף את האפונה והגזר לטגן כשתי דקות להוסיף סויה סילאן ולתבל עם מלח.
4. לחמם מחבת נפרדת עם 4 כפות שמן לטגן את החזה עוף כשתי דקות לערבב מידי פעם ולהוציא לצלחת.
5. את האורז המוכן להעביר למחבת גדולה עם מעט שמן, לרווח ולעשות בור במרכז, לשים קצת שמן לטרוף את הביצים לשפוך לבור ולקשקש עד שהביצים מוכנות, לערבב הכל ביחד.
6. להוסיף למחבת את הירקות לערבב עם האורז, להוסיף את החזה עוף ערבוב קצר ולהגיש.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין ללא האטריות, אורז רגיל לוותר על ההשרייה, אפשר להחליף את החזה עוף בפרגיות.
גולשים מכינים וממליצים:
תמה : "הכנתי לילדות ולאורחים שקפצו לארוחת צהריים. אמנם לקח לי קצת עבודה מאשר ברוב המתכונים שלך אבל היה שווה! האורחים היללו ושיבחו וחשבו שאני בשלנית סופר מדהימה. אמרתי להם שזו לא אני, זו ניקי שמשדרגת לי את כל המנות במטבח. תודה!"
יאיא : "יצא מושלםםם אכלנו כמנה ולא כתוספת וזה משביע וטעים מאוד. תודה רבה, אין ספק שאכין שוב"
שולמית : "הכנתי אתמול לארוחת צהרים-ערב.
(שלחת בדיוק בזמן, התלבטתי מה להכין…)
יצא מוווושלם!!! נראה בדיוק כמו בתמונה,
והטעם חלומי, מעט שונה ומגוון…
אהבתי את הקטע של הביצים, זה משדרג מאוד!"
רעיה : "הכנתי עכשיו לכבוד שבת, הריח משגע לא עמדתי בפיתוי ומלאתי לעצמי קערה!! כל ביס פשוט טעים!! תודה רבה"