יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני שאריות תבשילי עוף קלים

עוף ואורז בסגנון סיני

4 יולי 2018
(Visited 49,725 times, 1 visits today)
אורז סיני עם חזה עוף

עוף ואורז בסגנון סיני

זה האורז שהכי אהוב על הילדים שלי ניצלתי את ההזדמנות שהיה לי חזה עוף והוספתי לאורז מה שנתן לי ארוחה שהילדים מאוד אוהבים, יצא מעדן! איזה כיף של אורז 🙂

5 מנות

מרכיבים:

300 ג' חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
3/4 כף א. מרק

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
3 כפות אטריות דקיקות
כוס אפונה וגזר
בצל
2 ביצים
כפית רוטב סויה
שן שום
כף סילאן
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תבשיל עוף וזיתים מרוקאים

    מסוג המתכונים שמכינים שוב ושוב מתכון שאני זוכרת מהילדות שלי והולך איתי כבר שנים הוא יוצא מדהים!
    השוס כאן אלו הזיתים הם מקבלים טעם נפלא הם רכים ומשתלבים נהדר עם העוף והרוטב ואפילו התפרעתי עם השום.
    הכנפיים רכות ונימוחות כמעט מתפרקות ואיזה טעמים נהדרים. הכל נכנס לסיר אחד ואחרי שעה לא תפסיקו לטעום התאהבתי ברוטב 🙂 תבשיל מעולה של כנפיים בצל, שום פלפל עם המון זיתים אתם עומדים ללקק ת'אצבעות.

  • פתיתים ברוטב אדום שילדים אוהבים

    מחפשים תוספת טובה לארוחת צהריים בלי לעבוד קשה ? הגעתם למקום הנכון.
    הפעם הלכתי על פתיתים אני ממליצה להחזיק פתיתים באופן קבוע במזווה כל פעם שצריך להכין תוספת מהירה וזולה (חשוב!) ב 5 דקות התעסקות פתיתים זה הפתרון.
    בדרך כלל פתיתים זה לילדים אין ספק שזאת אחת התוספות שהילדים הכי אוהבים ואחת הקלות שיש,
    זה פתרון מושלם להורים עסוקים ולילדים רעבים אני חייבת להוסיף שגם אני אוהבת לאכול את הפתיתים האלה.
    הרוטב נספג בפתיתים ומנפח אותם יואוו איזה טעים! קבלו מתכון קל לפתיתים ברוטב אדום נהדר שתמיד מצליח
    והכל בסיר אחד.

    3 מנות

  • אורז אפוי עם ירקות 5 דקות הכנה ולתנור

    עזבו הכל ככה מכינים אורז, רציתי אורז עם ירקות כתומים אבל בלי טיגונים והכל אפוי בתנור וכמובן קל קל לא תאמינו כמה שזה פשוט להכנה.  לקח לי 5 – 10 דקות גג, הכנסתי הכל לתבנית ולא בישלתי שום דבר מראש וגם לא חצי בישול.
    הכנסתי לתנור חזרתי אחרי שעה ואיזה ניחוחות יצאו מהתבנית. תוספת מושלמת לארוחה יצא נהדר.
    היופי במנה הזאת זה שילוב הצבעים המהמם הלבן של האורז עם הכתום של הירקות, לא רק מתכון קל גם נראה נהדר,
    מנה משפחתית שכולם אוהבים.
    עכשיו יש לי בעיה איך אני אחזור להכין אורז על האש עכשיו ? תשמרו ישר במועדפים שלא ילך לאיבוד.

  • בטטות אפויות בדבש וסויה

    זאת הדרך הכי קלה וטעימה לאפות בטטות וזה יוצא מעולה, הן לא צריכות יותר מידי דברים בשביל לקבל טעם נהדר, חום גבוה ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו, מתכון שאי אפשר ליפול איתו וכשיש אורחים זה בכלל חגיגה.
    הן יוצאות שחומות חרוכות, נימוחות מתקתקות, מקורמלות עם נגיעות של צ'ילי מתוק רק מלקרוא את זה בא לי להכין שוב.
    מנת ירקות נטו למי שמחפש תוספת בלי לעבוד קשה.
    מתחסלות ישר מהתבנית איזה כיף שיש כאלה מתכונים טובים וקלים שבכלום עבודה נותנים תוספת נהדרת.

    5 – 6 מנות

הכנות:

1. לשים בקערה את העוף שמן זית והתבלינים לערבב טוב ולהשרות כשעה, את האורז לשים בקערה לכסות במים להשרות 15 דקות ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את האטריות ולטגן עד שהן מזהיבות, להוסיף את האורז מים והמלח, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לחתוך את הבצל ולטגן עד הזהבה , לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, להוסיף את האפונה והגזר לטגן כשתי דקות להוסיף סויה סילאן ולתבל עם מלח.

4. לחמם מחבת נפרדת עם 4 כפות שמן לטגן את החזה עוף כשתי דקות לערבב מידי פעם ולהוציא לצלחת.

5. את האורז המוכן להעביר למחבת גדולה עם מעט שמן, לרווח ולעשות בור במרכז, לשים קצת שמן לטרוף את הביצים לשפוך לבור ולקשקש עד שהביצים מוכנות, לערבב הכל ביחד.

6. להוסיף למחבת את הירקות לערבב עם האורז, להוסיף את החזה עוף ערבוב קצר ולהגיש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין ללא האטריות, אורז רגיל לוותר על ההשרייה, אפשר להחליף את החזה עוף בפרגיות.

אורז סיני עם חזה עוףאורז סיני עם חזה עוףאורז סיני עם חזה עוף

גולשים מכינים וממליצים:

תמה : "הכנתי לילדות ולאורחים שקפצו לארוחת צהריים. אמנם לקח לי קצת עבודה מאשר ברוב המתכונים שלך אבל היה שווה! האורחים היללו ושיבחו וחשבו שאני בשלנית סופר מדהימה. אמרתי להם שזו לא אני, זו ניקי שמשדרגת לי את כל המנות במטבח. תודה!"

יאיא : "יצא מושלםםם אכלנו כמנה ולא כתוספת וזה משביע וטעים מאוד. תודה רבה, אין ספק שאכין שוב"

שולמית : "הכנתי אתמול לארוחת צהרים-ערב.
(שלחת בדיוק בזמן, התלבטתי מה להכין…)
יצא מוווושלם!!! נראה בדיוק כמו בתמונה,
והטעם חלומי, מעט שונה ומגוון…
אהבתי את הקטע של הביצים, זה משדרג מאוד!"

רעיה : "הכנתי עכשיו לכבוד שבת, הריח משגע לא עמדתי בפיתוי ומלאתי לעצמי קערה!! כל ביס פשוט טעים!! תודה רבה"

הרשם
עדכן
76 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות