יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מתכוני אורז מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני שאריות תבשילי עוף קלים

עוף ואורז בסגנון סיני

4 יולי 2018
(Visited 42,825 times, 10 visits today)
אורז סיני עם חזה עוף

עוף ואורז בסגנון סיני

זה האורז שהכי אהוב על הילדים שלי ניצלתי את ההזדמנות שהיה לי חזה עוף והוספתי לאורז מה שנתן לי ארוחה שהילדים מאוד אוהבים, יצא מעדן! איזה כיף של אורז 🙂

5 מנות

מרכיבים:

300 ג’ חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
5 כפות שמן זית
כפית שטוחה פפריקה
חצי כפית גריל עוף
כפית שום כתוש
3/4 כף א. מרק

2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
3 כפות אטריות דקיקות
כוס אפונה וגזר
בצל
2 ביצים
כפית רוטב סויה
שן שום
כף סילאן
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • לחמג’ון מאפה בשר עם ירקות

    מאפה טעים להפליא! פשוט להכנה והתוצאה יפהפייה, מוכנים להתאהב ?
    שילבתי במתכון אחד שני דברים שאני מאוד אוהבת, בשר טחון ושמרים ואיזה שילוב מופלא זה השניים.
    אני בעד לפתוח את סוף השבוע עם מאפי שמרים ובשר קצת ירקות עם מלא טעמים טובים והבשר מורגש בכל ביס.
    אני אפילו קוראת לזה נישנוש הקטנים האלה בגודל 2 ביסים והם נעלמים במהירות. זה סוג של מאפים אישיים.
    ערימה גדולה באמצע השולחן שימו לב איך היא נעלמת, תגישו עם טחינה טובה ליד, סלט ירקות ואל תשכחו מאיפה לקחתם את המתכון 🙂

     

    30 יחידות

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לשים בקערה את העוף שמן זית והתבלינים לערבב טוב ולהשרות כשעה, את האורז לשים בקערה לכסות במים להשרות 15 דקות ולסנן.

2. לחמם מחבת עם 3 כפות שמן להוסיף את האטריות ולטגן עד שהן מזהיבות, להוסיף את האורז מים והמלח, להרתיח לכסות ולהנמיך את האש, לבשל 18 דקות ולהשאיר מכוסה 10 דקות נוספות.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לחתוך את הבצל ולטגן עד הזהבה , לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל, להוסיף את האפונה והגזר לטגן כשתי דקות להוסיף סויה סילאן ולתבל עם מלח.

4. לחמם מחבת נפרדת עם 4 כפות שמן לטגן את החזה עוף כשתי דקות לערבב מידי פעם ולהוציא לצלחת.

5. את האורז המוכן להעביר למחבת גדולה עם מעט שמן, לרווח ולעשות בור במרכז, לשים קצת שמן לטרוף את הביצים לשפוך לבור ולקשקש עד שהביצים מוכנות, לערבב הכל ביחד.

6. להוסיף למחבת את הירקות לערבב עם האורז, להוסיף את החזה עוף ערבוב קצר ולהגיש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין ללא האטריות, אורז רגיל לוותר על ההשרייה, אפשר להחליף את החזה עוף בפרגיות.

אורז סיני עם חזה עוףאורז סיני עם חזה עוףאורז סיני עם חזה עוף

גולשים מכינים וממליצים:

תמה : “הכנתי לילדות ולאורחים שקפצו לארוחת צהריים. אמנם לקח לי קצת עבודה מאשר ברוב המתכונים שלך אבל היה שווה! האורחים היללו ושיבחו וחשבו שאני בשלנית סופר מדהימה. אמרתי להם שזו לא אני, זו ניקי שמשדרגת לי את כל המנות במטבח. תודה!”

יאיא : “יצא מושלםםם אכלנו כמנה ולא כתוספת וזה משביע וטעים מאוד. תודה רבה, אין ספק שאכין שוב”

שולמית : “הכנתי אתמול לארוחת צהרים-ערב.
(שלחת בדיוק בזמן, התלבטתי מה להכין…)
יצא מוווושלם!!! נראה בדיוק כמו בתמונה,
והטעם חלומי, מעט שונה ומגוון…
אהבתי את הקטע של הביצים, זה משדרג מאוד!”

רעיה : “הכנתי עכשיו לכבוד שבת, הריח משגע לא עמדתי בפיתוי ומלאתי לעצמי קערה!! כל ביס פשוט טעים!! תודה רבה”

הרשם
עדכן
66 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

בדיוק מכינה ולא גרה בארץ, איזה איטריות את משתמשת? אורז , תפוחי אדמה או ביצים?

ניקי תקשיבי אין עלייך כל מתכון שלך כובש עוד חלקה לתמיד במטבח שלנו

חיפשתי לגוון, הקורונה השאירה אותנו בבית ונמאס מכל התבשילים הרגילים שחזרו וחזרו על עצמם…. אין מילים! מושלם! ארוחת חורף שווה פשוט מעולה!!! תודה ניקי

עשיתי אתמול יצא מצויין!
אפשר להקפיא?

אפשר לשים במקום האפונה והגזר עדשים ירוקות?

כמה זה קריטי האטריות והאפונה וגזר?

תודה רבה על התשובה המהירה