לביבות פירה ובשר

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לביבות פירה ובשר

לביבות פירה ובשר

אני מאוד אוהבת להכין לביבות מכל הסוגים ומכל המינים, אני הרבה פעמים מנצלת את ההזדמנות ומכניסה שם דברים שהילדים פחות אוהבים לאכול אבל בלביבה זה נראה הרבה יותר טוב, במיוחד עם ערימת ירקות ליד.
אני אוהבת את הצבע הזהוב של הלביבות, את הריח הנהדר שיש בבית והפעם זה אפילו מתאים לפסח ואפשר אפילו לאכול בטמ”פ החדר למי שלא מתחשק לחמם. כתבתי שהן טעימות ביותר ? 🙂

20 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה גדולים לא מאוד
100 ג’ בשר עוף טחון
150 ג’ בשר בקר טחון
בצל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)


הכנות:

1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד שהם רכים ולמעוך יחד עם שתי כפות שמן.

2. לשים במחבת 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהוסיף לתפוחי אדמה.

3. להוסיף את שאר המצרכים, ליצור לביבות ולשטח.

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן ולטגן עד שהלביבות מזהיבות יפה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם עגבניות מיובשות, סלט גרגירי חומוס מבושל, בורגול עם גזר ומש עם ירקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.

21149 צפיות 2 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לביבות פירה ובשר לביבות פירה ובשר לביבות פירה ובשר

לביבות פירה ובשר לביבות פירה ובשר


44
תגובות

  הרשם  
עדכן
טיה

הכל נורא התפרק לי למה??

מיקי

שלום ניקי
תודה על המתכונים שמצילים אותי כל שבוע מחדש
שאלה: האם אפשר להקפיא את הקציצות האלה לדעתך?

ענת

ערב טוב ניקי, האם אפשר להכין כמות ולהקפיא או שלא מתאים להקפיא אותם?

אנדי

המרוקאים קוראים לזה פסטל , עושים גומה מהפירה ואת הבשר עם החומרים והתיבול מערבבים ושמים באמצע הפירה וסוגרים את הפירה לכדור ואז משטחים טיפה ומטגנים, אני הבנתי לפי המתכון שלך ניקי שמערבבים הכל ויוצרים קציצה שטוחה ומטגנים, הכנתי שתיים והם התפרקו ולכן הוספתי ביצה לכל התערובת וטיגנתי , פחות מתפרק ועדיין לא מושלם אבל טעים מאוד

סיון

הי ניקי מתוקה כמו המתכונים שלה…(:
את יכולה בבקשה לשתף על כמות בשר של 500 גרם
תודה רבה

קרן

היי ניקי, אנחנו לא משתמשים באבקת מרק. יש תבלין אחר שיכול להתאים פה?
תודה ☺