לביבות פירה ובשר
אני מאוד אוהבת להכין לביבות מכל הסוגים ומכל המינים, אני הרבה פעמים מנצלת את ההזדמנות ומכניסה שם דברים שהילדים פחות אוהבים לאכול אבל בלביבה זה נראה הרבה יותר טוב, במיוחד עם ערימת ירקות ליד.
אני אוהבת את הצבע הזהוב של הלביבות, את הריח הנהדר שיש בבית והפעם זה אפילו מתאים לפסח ואפשר אפילו לאכול בטמ"פ החדר למי שלא מתחשק לחמם. כתבתי שהן טעימות ביותר ? 🙂
20 לביבות
מרכיבים:
2 תפוחי אדמה גדולים לא מאוד
100 ג' בשר עוף טחון
150 ג' בשר בקר טחון
בצל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד שהם רכים ולמעוך יחד עם שתי כפות שמן.
2. לשים במחבת 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהוסיף לתפוחי אדמה.
3. להוסיף את שאר המצרכים, ליצור לביבות ולשטח.
4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן ולטגן עד שהלביבות מזהיבות יפה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.
5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
הוגש עם עגבניות מיובשות, סלט גרגירי חומוס מבושל, בורגול עם גזר ומש עם ירקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ"פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.