יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה

לביבות פירה ובשר

25 מרץ 2018
(Visited 13,620 times, 2 visits today)
לביבות פירה ובשר

לביבות פירה ובשר

אני מאוד אוהבת להכין לביבות מכל הסוגים ומכל המינים, אני הרבה פעמים מנצלת את ההזדמנות ומכניסה שם דברים שהילדים פחות אוהבים לאכול אבל בלביבה זה נראה הרבה יותר טוב, במיוחד עם ערימת ירקות ליד.
אני אוהבת את הצבע הזהוב של הלביבות, את הריח הנהדר שיש בבית והפעם זה אפילו מתאים לפסח ואפשר אפילו לאכול בטמ”פ החדר למי שלא מתחשק לחמם. כתבתי שהן טעימות ביותר ? 🙂

20 לביבות

מרכיבים:

2 תפוחי אדמה גדולים לא מאוד
100 ג’ בשר עוף טחון
150 ג’ בשר בקר טחון
בצל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • אורז עם עדשים בסיר אחד

    מאז שהכרתי את הבסמטי התאהבתי אין על האורז הזה ברגע שמתחילים קשה לעבור לאורז אחר.
    התחלתי לשדך לבסמטי דברים ואחד הדברים הטובים והבריאים להכין עם אורז זה עדשים.
    תנו לי לאכול עדשים כל יום ועדיין זה לא יספיק, תבשילים, מרקים מה לא הכנתי עם עדשים, אפילו לביבות אפויות.
    רציתי להכין תוספת אחת אבל שנותנת לי הכל תוספת משביעה שממלאת את הבטן, הוספתי ירקות שמבחינתי זה חובה ויצא לי סיר מלא בכל טוב.
    התוספת הזאת נהדרת ליד בשר ואפילו בפני עצמה היא עושה את העבודה.
    הכל בסיר אחד אחד בלי בישול של העדשים מראש אלא העדשים מתבשלות יחד עם האורז והירקות, לקח לי 5 דקות להכניס הכל לסיר ומשם כבר השארתי לכיריים לעשות את השאר.
    עכשיו אפשר להתחיל לטעום פה ושם 🙂

    4 מנות

  • פשטידת טונה וירקות ב 10 דקות הכנה

    פשטידה ממצרכים שיש לכל אחד בבית אין מצב שאין לכם טונה במזווה זה מוצר חובה להחזיק בבית.
    עכשיו לפשטידה עצמה תנו לי רק פשטידות כאלה קלות, אם אני מנסה לדמיין מה אני הכי אוהבת בפשטידה הזאת זה קלות ההכנה ואת הצבע שלה (מה לעשות היא יפה הייתי צריכה להזכיר לעצמי שאני צריכה לצלם אותה במקום לאכול).
    קחו 10 דקות על השעון ואפילו פחות והפשטידה היפהפייה הזאת נכנסת לתנור פשטידה בלי לעבוד קשה.
    הדבר השני זה הירקות איזה כיף להכין פשטידה שיש בה המון ירקות והבונוס הטעים זה הטונה איזה שילוב מופלא ויחד עם הגבינות זה תענוג צרוף.
    קבלו פשטידה סופר טעימה מזה קלה 10 דקות ואתם מסודרים לארוחת ערב או לצהריים.
    הפתיעו אתכם אורחים ? זאת בדיוק הפשטידה לאירוח עם סלט ירקות וגבינות.

    תבנית 22

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • תפוחי אדמה מחורצים בתנור

    איזה מתכון מעולה! תפוחי אדמה אפויים רכים משגעים, מזה פשוט להכנה ומתקבל מעדן, תפוחי אדמה מושלמים לארוחה ואפילו לנישנושים קובייה אחרי קובייה…
    אם אפשר להמליץ תכינו הרבה תמלאו את התבנית כמה שיותר שלא תצטערו שהכל יגמר.
    אין כאן מצרכים כמעט תפוחי אדמה קצת שמן ומלח פלפל. אתם חושבים שנסחפתי ? המתכונים הכי טובים אלו המתכונים עם כלום מצרכים ולמי אין תפוחי אדמה בבית ?  תכינו ותתאהבו זאת תוספת נהדרת ליד מנה עיקרית ומי לא אוהב תפוחי אדמה ?  אני כבר מדמיינת את ארוחת השבת עם ערימת תפוחי אדמה במרכז השולחן איזה יאמי!

הכנות:

1. למלא סיר עם מים ולהרתיח, לקלף את תפוחי האדמה ולבשל עד שהם רכים ולמעוך יחד עם שתי כפות שמן.

2. לשים במחבת 2 כפות שמן, לקצוץ את הבצל לטגן עד שהוא מזהיב ולהוסיף לתפוחי אדמה.

3. להוסיף את שאר המצרכים, ליצור לביבות ולשטח.

4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן ולטגן עד שהלביבות מזהיבות יפה משני הצדדים, להוציא לנייר סופג.

5. למי שרוצה לאפות : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 30 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.

הוגש עם עגבניות מיובשות, סלט גרגירי חומוס מבושל, בורגול עם גזר ומש עם ירקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש ולתת חימום קל בתנור, נהדרות גם בטמ”פ החדר, מתאימות לפיקניק.
רוצים להכין לביבות תפוחי אדמה ? תלחצו כאן. כדאי מראש להכפיל כמויות הן נהדרות. רוצים לביבות בטטה אפויות ?תלחצו כאן.

לביבות פירה ובשר לביבות פירה ובשר לביבות פירה ובשר

לביבות פירה ובשר לביבות פירה ובשר

הרשם
עדכן
57 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, הכנתי את הלביבות והן יצאו ממש טעימות. העניין שטיגנתי אותן והן התפרקו לי,
מה יכולה להיות הסיבה?תפרקו לי

בוקר טוב וחג שמח.
הכנתי אתמול לארוחת החג את הקציצות האלו והכפלתי כמויות ואפיתי אותן והן יצאו מעולות, וקיבלתי כל כך הרבה מחמאות בזכותך.
בתור אחת שהכנת קציצות לא היה הצד החזק שלי השתדרגתי המון בזכות כל המתכונים שלך אז המון תודה.

האם ניתן להמיר את התפוחי אדמה בבטטהזץ

היי ניקי, רוצה להכין בגרסת התנור ולא הטיגון. האם ניתן להוסיף עוד ירק כמו קישוא/גזר?
תודה

היי, אני לא אהבתי. אחרי כל ההכנה הכל מתפרק במחבת ונורא רך. אולי צריך לרשום מה משקל תפוחי האדמה בדיוק, כי יש להם משקל מכריע ובסוף הלביבות מאוד רכות ולא יציבות, בלי קמח או סולת או ביצים. אני הופך את זה לפירה עם בשר פשוט, סוג של בולונז…

הכל נורא התפרק לי למה??

שלום ניקי
תודה על המתכונים שמצילים אותי כל שבוע מחדש
שאלה: האם אפשר להקפיא את הקציצות האלה לדעתך?